DHL'den Türkiye’ye 100 milyon Euro’luk yatırım planı

banner113

Deutsche Post (DHL), önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’ye 100 milyon Euro yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

banner114
LOJİSTİK 04.11.2014, 16:40 04.11.2014, 16:45 Taşıma Dünyası
DHL'den Türkiye’ye 100 milyon Euro’luk yatırım planı

Grubun Türkiye ile ilgili planları hakkında açıklama yapan DHL CEO’su Frank Appel, yapılacak yatırımın geçen sene yapılan yatırım hacminin üç katına denk geldiğini ve şirketin Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda büyüme hedeflerini destekleyen bir adım olduğunu söyledi: “Şirketimizin 2020 Stratejisi olan “Focus.Connect.Grow.” (Odaklan. Kenetlen. Büyü.) anlayışımız çerçevesinde gelişmekte olan pazarları grubumuzun gelecekteki büyümesinin temel taşlarından biri olarak belirledik. Türkiye, odaklandığımız ülkeler arasında en parlak olanlarından biri ve Grubun sağlam büyümesinde önemli rol oynuyor. Türkiye, geçmişte doğrudan yatırımlar için güvenilir bir ortak olduğunu gösterdiği gibi, aynı zamanda, hem bizim hem de ülkenin sağlam bir şekilde büyümesini beleyecek dinamik bir tüketici pazarına sahip” dedi.


Grubun gelirlerinin yüzde 20’sinden fazlasının gelişmekte olan pazarlardan geldiğini söyleyen Appel, bu rakamın 2020’ye kadar yüzde 30’a çıkmasının beklendiğini söyledi. Tesis, araç, personel ve hizmet geliştirme alanlarında yapılacak 100 milyonluk Euro yatırım gibi faktörlerin bu gelişmeyi destekleyeceğini söyleyen Appel, planlanan yatırımın Türkiye’deki tüm DHL birimlerini kapsayacağını belirtti.

Gerçekleşecek yatırımdan ilk pay alacak birim, bu senenin sonuna kadar ikinci bir kargo uçağı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki kapasitesini arttıracak olan DHL Express olacak. Bu adım aynı zamanda DHL’i, İstanbul’un her iki yakasındaki havalimanlarından hizmet veren ilk ekspres kargo şirketi haline de getiriyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159