Eyüp Lojistik 300 MAN çekici alıyor

banner113

Eyüp Lojistik 300 MAN cekici anlaşmasının ilk partisi olan 50 adet MAN TGX aracı filosuna kattı. Eyüp Lojistik MAN’ın dünya lansmanını yaptığı yeni nesil cekiciden de filosuna 50 adet katacak ve yeni nesil cekicilerin de ilk sahibi olacak. Eyüp Lojistik’e yılın sonuna kadar 300 araçlık teslimat tamamlanacak.

banner114
LOJİSTİK 14.07.2020, 15:36 16.07.2020, 11:58 Taşıma Dünyası
Eyüp Lojistik 300 MAN çekici alıyor

MAN’ın İstanbul İkitelli’deki tesisinde gerçekleştirilen teslimat törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş İstanbul Şubesi Kamyon Satış Müdürü İbrahim Altun, Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş İkinci El Direktörü Aydın Yumrukçal, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu katıldı.


Yaşam boyu maliyet analizi yapan MAN’ı tercih ediyor


Törende konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, Türkiye’nin kendi alanındaki en referans kurumlarından bir tanesi olan Eyüp Lojistik’in yeni yatırımda tercihinin MAN çekiciler olduğunu belirterek, “ İşin doğrusu, bu kadar titiz, yaşam boyu maliyet hesabı yapan hiçbir kurum aslında kolay kolay başka bir ürün seçtiğimi göremezsiniz. Bütün segmentte Eyüp Lojistik gibi yaşam boyu maliyet analizi yapan bütün kurumların MAN ürünleri kullandığını görürsünüz. Bundan dolayı da ayrıca gururluyuz. Yaşam boyu maliyetinde en iyi olmakta yetmez. Aynı zamanda araçların emre amade, her koşulda kullanıma hazır olması da çok önemli bir faktör. Araçların teknolojik üstünlükleri kadar, satış sonrası hizmetlerimizin müşterilerimizin yaşam boyu iş ortağı felsefesiyle görmelerinin de satışa çok önemli katkıları var. Yapılan araştırmalarda müşterilerimiz, bütün markalar arasında hem satış sonrasında hem de satışda MAN markasını 1 numaraya koyduğunu görüyoruz. Büyük bir gurur. MAN’ın faaliyette bulunduğu bütün ülkeler arasında yaptığı araştırmalarda da Türkiye 1 numara çıkıyor. Bu güzide kurumun MAN’ı tercih etmesinde altyapısını oluşturan tekniğinden, satış sonrası hizmetler ve satış personelini saygıyla selamlıyorum. Onların sayesinde 30 yıllık dostluk nihayet bir alışverişe dönüştü. Büyük bir gurur. Birçok gurur vesilesini burada kutlamaya devam edeceğiz. İkinci 50 araç TG3 olması konusunda el sıkıştık. Aralık ayında teslim edebiliriz. Yeni aracımızın Türkiye lansmanını Ocak ayı sonunda yapmayı planlıyoruz” dedi.

Bu yıl pazar 15 bin adetler seviyesinde olacak

Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, kamyon pazarına yönelik değerlendirmelerde de bulundu: Ne yazık ki, gerçek potansiyelin çok gerisindeyiz. Türkiye’nin gerçek potansiyelinin 30 bin adet kamyon pazarı olduğunu düşünüyorum. 2018 yılında başlayan süreçle birlikte kamyon pazarı 5- 6 bin adetli seviyelere kadar geriledi. Pazar gerçek potansiyelinin 4/1’ine kadar düşmüşken şimdi gerçek potansiyelinin yarısına kadar çıktı. Geçen yıla göre ikiye katlanan bir Pazar olacak bu sene. Ama gerçek potansiyelinin de yarısı kadar yani 15 bin adetler seviyesinde bir pazar olacak. Bizim pazar payımız artıyor ama daralan pazarda bizim payımız kayıplarımızı telafi etmeye yeterli değil. Bu dönemde mümkün olduğu kadar mevcudu korumaya, bayi ve servis ağımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki, çok kısa sürede gerçek potansiyel olan 30 bin adetli pazarı görürüz” dedi.



Eyüp Lojistik’in MAN tercihleri


MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, Eyüp Lojistik ve Man olarak işbirliklerinin taçlandığı bir günü yaşadıklarını belirterek, “84 yıllık bir geçmişi olan Eyüp Lojistik, pek çok alanda başarılı bir şekilde faaliyet gösteren lider konumda bir şirket. 300 adetlik bir anlaşma imzalamak bizim için çok önemli bir durum. Eyüp Lojistik’in MAN’ı tercih etmesinde pek çok farktörler var. MAN olarak yaşam boyu maliyetleri minimize etmek gibi bir amacımız, sorumluluğumuz var. Her sene çok daha iyisini yapmak için emek sarfediyoruz. İthal pazarda 1 numarayız ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Bugün teslim ettiğimiz TGX 18.470 4X2 Euro 6 araçlarımız, bir önceki araçlara göre yakıt tüketimi yüzde 4.2 oranında daha az. Bu sene Bilbao’da dünya lansmanını yaptığımız araçlarımızdan da teslim edeceğiz. Bu araçlarımızla çok daha ekonomik sürüşler sağlayacaklar, çok daha karlı işlere imza atacaklar.Yeni nesil araçlarımız yüzde 8’lik yakıt tasarrufu sağlamış durumdayız. Şoförün konforunun da düşünüldüğü bir kabin var. Eyüp Lojistik yeni nesil araçların ilk müşterisi. Yeni nesel araçlarımızla ilgili hedef müşterilerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Bu teslimatın hayırlı olmasını ve bu işbirliğin uzun yıllar devam etmesini diliyorum” dedi.




Çok güzel araçlar, bende kullandım.


Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bu işbirliğinin MAN ve Eyüp Lojistik’e hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı. Uzun yıllardır Sayın Tuncay Bekiroğlu ile iletişim içinde oldukları ancak araç alımının mümkün olmadığını belirten Eyüp Bartık, “Bu yıl kısmet oldu. Bu işbirliğinin temeli geçen yıl temeli atıldı. 2019 yılı içerisinde hangi marka araç yatırımı yapılması noktasında çalışmalara başladık ve yılın son çeyreğinde 3 marka belirledik. Bu 3 markanın araçlarını denedik, sonunda kararımız MAN çekiciler yönünde oldu. Tercihimizi belirleyen etkenler arasında alış maliyeti önemli ama tek başına da yeterli bir unsur değil. İşletme maliyeti, yedek parça stok ve fiyat durumu, ikinci el durumu. MAN araçların Avrupa’da çok iyi koşmaları da tercihimizdeki etkenlerden birisi. Bugün MAN ve Eyüp Lojistik işbirliğini taçlandırmak kısmet oldu. Gerçekten çok mutluyuz. Çok güzel bir araç. Bende kullandım araçları. İlk alışverişimiz bu ama MAN ile geçmişimiz daha eski. Babamın bir kamyonu vardı. 1981 yılında motoru ve defransiyeli MAN’a çevirdik. 1981 yılında MAN yedek parçaları satmaya başladık. MAN’ın böyle geçmişten çağrışımları var” dedi.

Krizlerde yatırım yapmayı daha çok seviyoruz

Alıma yönelik ilk adımın 2020 Ocak ayında atıldığını belirten Eyüp Bartık, “Ocak ayı hiçte iyi başlamamıştı. Biz uzun vadeli plan yaptığımız için kararımızı değiştirmedik. Şartlar ne olursa olsun, yatırım süreçlerine devam ediyoruz. Biz krizlerde yatırım yapmayı normal zamanda yapmaktan daha çok seviyoruz. Kriz sırasında yapılmış bir pazarlıktı. Biz sektörümüze, firmamıza, pazarımıza, ülkemize güveniyoruz. Biz yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sektörümüzü seviyoruz. Paramızı alıp başka yerlere taşımak niyetinde değiliz. Bu sektörü seviyoruz. Bu sektörün çok daha iyisini hak ediyor. Yatırımlarımız depo tarafında da devam edecek. Hava kargo tarafında bir şeyler yapmaya başladık. Yılın başında sektöre römork ve çekici kiralama tarafında da hizmet vereceğiz. Bir taraftan da lojistik tedarikçisi olma niyetindeyiz. Orada da yine MAN ile işbirlikleri yapacağız. 300 adetlik anlaşmamız var. Bugün 50 adetlik çekiciyi filomuza katmış olduk. Daha sonra yeni nesil çekicilerden 50 adetlik filomuza katılacak. Yıl sonuna kadar 300 araç tamamlanacak. Bu işbirliğinin iki tarafa da fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.



Bazıları iş modelini değiştirmeden işler kötü diyor

Lojistik pazarına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Eyüp Bartık, 2000’li yıllardan sonra hayatın çok hızlı değiştiğini ve teknoloji çağına girildiğini belirterek, “ Teknolojik olarak birçok şeyi yapıyorsunuz, ama teslimatları yapamıyorsunuz. Lojistik sektörünün önemi daha da arttı. Korona günlerinde “hiçbirşey eskisi gibi olmayacak” deniliyor ama aslında 2000’li yıllardan beri hiçbir şey eskisi gibi değil zaten. Bugün itibariyle bunu farkındalık olarak görüyoruz. Sektör için inanılmaz bir yol var. Türkiye açısından baktığımızda ise ülkemiz lojistik olarak dünyanın merkezinde. Biz her yere çok kolay ulaşabiliyoruz. Avrupa’ya çok yakınız, gelecekte en önemli tüketim merkezlerinden olacak Afrika ile Avrupa arasında en önemli köprü konumundayız. Savaşın bittiği anda komşu ülkelerle de yeni imkanlar var. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte lojistik üs olması kaçınılmaz. Biz bu anlamda sektöre yatırım yapıyoruz. Ben normalleşme sürecini iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Ekonomi yönetimi bence başarılı. Sektöre olan inancımız devam ediyor. Bazıları iş modelini değiştirmeden iş kötü diyor. Ama hayat değişti. 40 yıl önce şehir merkezinde kazma, kürek satan dükkanlar bugün yok. Asıl mesele değişim. Değişime uyum sağlayanlar ayakta kalacak. Hepimiz kendi bşımızabüyük olmak istiyoruz ama birlikteliğimiz yok. Ben önümüzdeki dönem bunu istiyorum ve lojistik sektörünün bir güç olmasını istiyorum. Dünyanın en iyi ürününü üretseniz bile lojistik altyapınız iyi değilse başarılı olamazsınız. 25 yıl önceki firmalar yok. Bizim 100 yıllık firmalarımız olmalı. Yıl sonundan itibaren depo kiralama, çekici ve römork kiralama işine gireceğiz. Beş yıllık süreçte toplam 5 bin araçlık bir kiralama işinin olacağını, 2 bin çekici, 3 bin römork olarak olacağını düşünüyoruz. Bizim oto kiralama şirketimiz var. O taraf bu konuda yapılanıyor. Sektörün bunu ihtiyacı var. Biz kiralama ile sektörün daha doğru maliyet analizi yapılacağını da düşünüyorum. Depo ihtiyacı da artacak. Biz içimizdeki rekabet gücünü artırmayı değil, sektörün rekabet gücünü artırmayı planlıyoruz” dedi.

Kargo işine girmeye sıcak bakıyoruz

Eyüp Bartık, kargo sektörünün Koronavirüs süreci ile birlikte taleplere yetişemediğini de belirterek, “Görüştüğümüz bir şirket Kargo işine girmemiz konusunda bize bir talepte bulundu. Bizde bunu değerlendiriyoruz. Kargo tarafında yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Şehiriçinde 50-60 şubeli kargo şirketine ihtiyaç kalmadı. Şehrin yakınında bir depo ile kargo operasyonu yönetilebilir. Kargo şirketleri ürünü almalı ve dağıtmalı. Mevcut şirketlerin değişimi çok zor. Avrupalı bir şirket adım atsa sektörde dengeleri değiştirebilir. Biz bu işe sıcak bakıyoruz” dedi.






Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159