banner69

Ford Trucks F-Max 2 bin 500 lojistikçiyle buluştu

banner113

Ford Trucks Mayıs ayında 8 noktada 2 bin 500 uluslar arası nakliyeci ile Uluslar arası Yılın Kamyonu Ödülü almış F-Max aracını buluşturdu.

banner114
LOJİSTİK 01.06.2019, 16:47 01.06.2019, 16:57 Taşıma Dünyası
Ford Trucks F-Max 2 bin 500 lojistikçiyle buluştu

 Ford Trucks, 7 Mayıs’ta Ankara, 10 Mayıs’ta Kayseri 13 Mayıs’ta Mersin ve Hatay, 17 Mayıs’ta Gaziantep, 20 Mayıs’ta Trabzon, 23 Mayıs’ta İzmir ve en son olarak da 28 Mayıs’ta İstanbul’da Uluslar arası Nakliyeciler Derneği üyeleri ile yeni aracı F-Max’i buluşturdu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği 8 noktadaki iftarlarının sponsorluğunu Ford Trucks yaptı. 28 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen İftara Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Murat Bakış katıldı. Yemekte Ford Trucks Türkiye Satış Müdürü Murat Bakış, katılımcılara yaptığı konuşmada Türkiye’nin hizmet ihracatına katkı yapan firmalarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek,” Bu önemli güne de “Büyükler Buluşuyor” dedik” diye konuştu.



2019 sonunda 48 ülkede olacağız


Ford Trucks olarak sürekli büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Murat Bakış, “Bugün itibariyle 41 ülkede aktif olarak faaliyet gösteriyoruz. Yılsonu itibariyle de 48 ülkede tesislerimizle hizmet vereceğiz. Batı Avrupa’da da yapılanmaya İspanya, İtalya ve Portekiz ile yapılanmaya başladık. Distribütör ve bayi atamalarını yapıyoruz. Daha sonra bütün Avrupa’yı kapsayan servis ve satış ağına sahip olacağız. Yerli marka olarak global oyuncularla mücadele ediyoruz. Burada en büyük gücü sizlerden ve yurtiçinde başarımızdan alıyoruz” dedi.
Hedef yol ve inşaat kamyonunun ardından çekici de birincilik
Yol kamyonu ve inşaat kamyonunda pazar lideri olduklarını belirten Bakış, “Yurtiçinde son 10 yılda iki katına varan bir artış sağladık. Yüzde 30’lara varan pazar payımız var. Segment bazında özellikle yol kamyonunda yüzde 50 pazar payı ile ile lideriz. İnşaat serisinde yüzde 39 ile lideriz. Euro 6 çekicilerimiz Türkiye’nin en zorlu şantiyelerinde görev aldı. Bize birincilik getirdi. Çekicide henüz birinci değiliz. Yüzde 16’lık payımız var. Henüz birinci değiliz diyoruz ama yeni ürünümüz F-Max ile birlikte sizlere hizmet vermeye ve birinciliği elde etmeye çalışacağız” diye konuştu.



400 milyon dolar yatırım yapıldı


Murat Bakış, F-Max’in geliştirilme aşamasına ve yatırımlara yönelik bilgilerde verdi: F-Max’in geliştirilme aşamasında biz beş ülkede 900 şoför ve 44 filo yöneticisi ile ile bir araya gelerek taleplerini dinledik. Bu talepleri 500 mühendis ar-ge merkezimizde 5 yıllık çalışma ile değerlendirdi ve 400 milyon dolar yatırımla F-Max aracı geliştirdi. F-Max aracımızdaki yerli motor. Ford Otosan 40 yıldır yerli motor üretiyor. Son Ecotorg Euro 6 motor 500 beygir gücünde. Tasarım ve üretiminden tüm parçaları olarak tamamen yerli. Yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla devreye alınmış bir motor. Arka aksımız yerli aks. 2015’te deveye alındı. 2021 yılında yerli şanzımanımızı da 50 milyon Euro yatırımla devreye alıp, yerlilik oranımızı yüzde 89’dan daha yukarıya çekeceğiz. Yeni aracımızla birlikte fabrikamızı da geleceğe hazırlamamız gerekiyordu. Fabrikamıza da teknolojik yatırımlar yaptık. Avrupa’daki en gelişmiş test merkezini İnönü Fabrikası’nda kurduk. 15 milyon Euro yatırımla yeni boyahane hattı yapıldı. Paslanma direnci iyileştirildi. Kabin hattı yenilendi ve verimlilik yükseldi. İnönü Fabrikası’nda tasarlanan ve üretilen F-Max aracımız pazara sunulmadan önce 4 kıtada 11 ülkede, 5 milyon km testi başarıyla tamamladı. Yerli üretici olarak F-Max global oyuncularla yarışarak 23 ülkeden jürinin oylarıyla 2019 Yılının Uluslararası Kamyonu Seçildi” dedi.



Büyükler Buluşması'nın hakkını verdik


Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören’e UND Başkanı Çetin Nuhoğlu bir plaket sundu. Plaket sonrasında bir konuşma yapan Burak Hoşgören, “Bu buluşmayı Ford Trucks olarak çok önemsiyoruz. Bugün burada gördük ki hakikaten Büyükler Buluşması’nın hakkını vermişiz. Sizlere sektöre yön veren lojistik firmalarınız. Bizde büyük firmalarımızı Ford’un en büyük aracı F-Max ile buluşturduk. Mayıs ayında 8 noktada iftarlarda buluştuk. Toplamda 2 bin 500 kişiyle temas ederek sizlerin görüşlerinizi aldık. Sizler Türkiye’ye ve lojistiğe yatırım yapmaya devam ediyorsunuz. Bizlerde ülkemize ve sizlere katkı sağlamak için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Avrupa’da yapılanmaya devam ediyoruz. Bu aracın geliştirmesi de tüm hızıyla devam ederek bu ürün ortaya çıktı. Daha büyük projelere imza atacak şekilde tekrar bir araya gelmeyi temenni ediyorum” dedi.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159