GEFCO 8 Milyar Euro’luk oto lojistik ihaleyi kazandı

banner113

GEFCO Grup, Fransız otomotiv devi PSA ile 8 milyar Euro değerinde bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında GEFCO, PSA Group’un markaları Peugeot, Citroen ve DS için global lojistik ve nakliye çözümleri sunacak.

banner114
LOJİSTİK 08.11.2016, 15:27 08.11.2016, 15:44 Taşıma Dünyası
GEFCO 8 Milyar Euro’luk oto lojistik ihaleyi kazandı
GEFCO, Avrupa’nın en büyük 2. otomobil üreticisi PSA Group’un düzenlediği ihaleyi kazandı. İhale dahilinde iki firma arasında 8 milyar Euro’luk anlaşma imzalandı. GEFCO anlaşma çerçevesinde PSA Group’un markaları Peugeot, Citroën ve DS için global nakliye çözümlerinin tasarım ve uygulamasından sorumlu olacak. GEFCO ayrıca markaların üretimi için kaynak temini ve montaj tesislerinden bitmiş araçların dağıtımına kadar tüm tedarik zincirini yönetecek, yedek parça dağıtımından sorumlu olacak. 

Anlaşma için ‘PSA Group'ta geliştirilmiş operasyon performansının güçlü bir sürükleyicisi’ ifadesini kullanan PSA Group Satın Alma İdari Başkan Yardımcısı Yannick Bézard, “Uluslararası büyümemizin yanı sıra kurumsal dönüşümümüz çerçevesinde yeni iş fırsatlarını da yakından takip ediyoruz. Bu çerçevede GEFCO'yla başarılı bir iş ortaklığı yürüteceğimize inanıyoruz.” dedi. 

PSA Group’un güvenilir iş ortağı olarak GEFCO’yu tercih etmesinden onur duyduğunu belirten GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal ise konu ile ilgili şunları söyledi, “Tüm GEFCO ekipleri, müşterilerimizin verimlilik ihtiyaçlarını karşılamak için aktif çaba gösteriyor. Ekiplerimiz, uluslararası büyüme gösteren müşterilerimizi uzun vadeli büyüme ve karlılık hedefleri kapsamında yakından destekliyorlar.”

4. taraf lojistik tedarikçisi olarak uçtan uca çözümler oluşturmak amacıyla demiryolu, karayolu, denizyolu, havayolu ve yurt içi suyoluyla nakliyeyi kapsayan optimize süreçler uygulayan GEFCO, ihaleler sonucunda tedarik zincirine katılmak üzere seçilen tedarikçilerin koordinasyonundan da sorumlu olacak. Firma ayrıca yüksek performanslı IT ve veri yönetim sistemleri ile ileri düzey lojistik mühendislik becerilerini uygulayacak.

Üretim veya dağıtım kanalıyla PSA Group'un faaliyet gösterdiği yaklaşık 50 ülkeyi kapsayan anlaşma dahilinde, GEFCO'nun satın alma ve havuz oluşturma uygulamaları da tüm müşterilere katkı sağlayacak.  

GEFCO Grup Hakkında
GEFCO sanayi ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara katma değer sağlamak ve rekabet avantajlarını artırmak için lojistik planları tasarlıyor ve uyguluyor. GEFCO’nun müşterilerine sunduğu performans son 65 senede özellikle de en karmaşık ve en talepkar sektörlerden biri olan otomotiv sektöründe edindiği uzmanlığa dayanıyor. 150 ülkede faaliyet gösteren GEFCO Avrupa’nın en büyük 10 Lojistik Grubu arasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanında 350’den fazla merkez ve tesiste 11.500 çalışanıyla hizmet veren GEFCO Grup, 2014 senesinde 4,1 milyar € ciro yaptı. Grup,  Güneydoğu Asya, Orta ve Doğu Avrupa, Balkanlar, Doğu Asya ve Güney Amerika’daki faaliyetlerini artırarak sürdürmektedir. Daha fazla bilgiye www.gefco.net’ten ulaşılabilir.

PSA Group Hakkında
2015 yılında 54 milyar Euro satış geliri elde eden PSA Group, eşsiz otomotiv deneyimleri tasarlamakta ve tüm dünyadaki müşterilere özgürlük ve eğlence sunan mobilite çözümleri sağlamaktadır. Grup, üç markası Peugeot, Citroën ve DS'in modellerini ve Free2Move markasının akıllı hizmetlerini ve geniş bir dizi mobilite hizmetini kullanarak, otomobil kullanıcılarının değişen ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamaktadır. PSA, CO2 emisyonlarında Avrupa lideridir: 2015 yılında kilometre başına 104.4 gram ortalama CO2 emisyonu yakalamıştır ve dünya genelinde 1.8 milyar araçla otonom ve bağlı otomobiller alanında ilk yenilikçilerdendir. Arıca Banque PSA Finance kanalıyla finansman faaliyetlerinde bulunmakta ve Faurecia kanalıyla otomotiv ekipmanı aalnında faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için groupe-psa.com/en adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159