banner69

Hedef yüzde 10 pazar payı

banner113

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka, 2017 yılını Volvo Trucks olarak yüzde 5 pazar payı ile kapatacaklarını, 2022 yılında hedeflerinin ise bunu yüzde 10 pazar payına ulaştırmak olduğunu söyledi.

banner114
LOJİSTİK 24.10.2017, 09:28 24.10.2017, 12:02 Taşıma Dünyası
Hedef yüzde 10 pazar payı

 Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları, hizmet verdikleri lojistik sektöründen madene, inşaat sektöründen depo çözümlerine kadar gerçekleştirdikleri iş birliklerini ve yarattıkları sinerjiyi paylaşmak amacıyla 23 Ekim’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 




Çırağan Kempinski İstanbul’da gerçekleşen toplantıda, Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka,iş makinaları sektörüne giriş hikayesinden, sektörler arası yarattıkları sinerjiyle çözüm ortaklığına uzanan yolculuklarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Müşterilerimiz markayı büyütmemizi bekliyorlar

Eşref Zeka, 2016 Aralık ayında Temsa-Volvo işbirliğinin müşteri tarafında nasıl algılandığına yönelik değerlendirmelerde de bulundu: Müşterilerimizin Volvo Trucks markasına yönelik bir kere çok ciddi beklentileri var. Müşterilerimiz tarafında Volvo ile işbirliğimizin çok olumlu karşılandığını söyleyebilirim..Bizim hedefler koymamızı bekliyorlar. Markayı büyütmemizi bekliyorlar. Daha iyi hizmet almanın peşindeler. Geriye doğru baktığımızda genel anlamda olumlu adımlar attığımızı görüyoruz”




2022 hedefi yüzde 10 pazar payı

2017 yılının toplam pazarın 20 bin adete yakın kapanacağını ve Volvo Trucks olarak yüzde 5 pazar pay alacaklarının bilgisini veren Eşref Zeka, 2022 yılında hedeflerinin ise bunu yüzde 10 pazar payına ulaştırmak olduğunu söyledi. 2022 yılında kamyon pazarın 30 bin adetler seviyesine geldiğinde bizim de payımızın yüzde 10 ve 3 bin adet satışa ulaşmasını bekliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda ilerlersek bugün 18 olan yetkili servis sayısının 25’in üzerine çıkmasını bekliyoruz. Öyle bir öngörümüz var. Bu işi büyütmemiz için satış modelinde bir takım değişikliklere gitmemiz gerekiyor. İkinci el operasyonu, yönetilmesine yönelik adımların atılması gerekiyor. Yetkili satış atamalarını ilk beş etapta planladık. Eğer satışlarımızı artırabilirsek yetkili satıcı ağı da servisten bağımsız bazı noktaların 3S’e dönüşmesi mümkün olacak” dedi. Eşref Zeka, Volvo Trucks ile birlikte Komatsu i, Crown, TerexFinlay ve Dieci markalarının distribütörlüğüne uzanan başarı hikayesine değindi.






Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159