Hindistan Birleşmeş Milletler TIR Sözleşmesini imzaladı

banner113

Hindistan, Birleşmiş Milletler TIR Sözleşmesini imzalayan 71. ülke oldu.

banner114
LOJİSTİK 22.06.2017, 13:30 22.06.2017, 13:59 Taşıma Dünyası
Hindistan Birleşmeş Milletler TIR Sözleşmesini imzaladı
Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği IRU tarafından yönetilen ve geliştirilen TIR, dünyanın tek transit sistemidir.

Bu tarihi karar ile Hindistan ve komşuları, bölgenin stratejik bir ticaret merkezi haline gelme potansiyelini hızla takip eden kara ticaretini ve Güney Asya ve ötesi bölgesel entegrasyonuartırma çabalarının merkezinde duruyor.

Hindistan'ın TIR Sözleşmesine katılımı, daha iyi bağlantı kurmak suretiyle ekonomiyi küreselve bölgesel üretim ağlarıyla entegre etmeyi amaçlayan çok modlu ulaştırma stratejisinin bir parçasıdır.

Umberto de Pretto, IRU Genel Sekreteri, "Hindistan'a TIR ulusları ailesine katılmasındandolayı sevinçle hoşgeldin diyorum. Bu, standartların uyumlaştırılması ve Güney Asya'dakiulaşım, ticaret ve kalkınmanın artırılmasında önemli bir adımdır" dedi.

"TIR sisteminin uygulanmaya konulması sürecinde Hindistan hükümeti ve iş dünyasıylayakından çalışmak için sabırsızlanıyoruz" diye ekledi.

TIR, Hindistan'ın bu yıl yürürlüğe giren Dünya Ticaret Örgütü Ticaretin KolaylaştırılmasıAnlaşması'nı uygulamasında yardımcı olması açısından kritik öneme sahip olacaktır.

Sözleşme ayrıca sınır ötesi karayolu taşımacılığını iyileştirmek için Hindistan'ın mevcut ulusalve çok taraflı bağlantılarla ilgili girişimlerini kolaylaştıracak ve doğu ve batı komşuları ile kara ticareti entegrasyonunu kolaylaştıracaktır.

TIR, Hindistan'ın Myanmar ve Tayland'a, Bangladeş, Butan ve Nepal'e entegre olmasınayardım edecek. Aynı zamanda, Hindistan'ın karada Afganistan'a ve zengin enerji kaynaklı Avrasya bölgesine erişmek için kargoyu Uluslararası Kuzey-Güney Ulaşım Koridorunda

İran'daki Chabahar limanı üzerinden taşımasına da olanak tanıyacak.TIR sistemi gümrük vergilerini güvence altına alır ve sağlam bir garanti mekanizması sağlar,
böylece ticaret işlem maliyetlerini düşürür ve bölgeler içi ve bölgeler arası ticaretin daha dabüyümesini kolaylaştırır.

IRU'daki COO Boris Blanche, "Hindistan'ın TIR sistemini uygulamak için verdiği karar ticareteçok fazla fayda sağlayacak örneğin sınır kapılarında gerekli düzenlemeleri getirerek önemliölçüde sınır bekleme süreleri azalacak ve kayda değer zaman ve para tasarrufundabulunacak" dedi.

Birleşmiş Milletler, TIR Sözleşmesinin altı ay içinde Hindistan'da yürürlüğe gireceğini veIRU'nun Hintli ortaklarla, eğitim, geliştirme ve anında uygulamayı kolaylaştıracak çabalar içinçalışma başlatacağını açıkladı. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159