Konut yatırımı yerine Depo yatırımı

banner113

Marmara Bölgesi ve İstanbul’da konumlanan üretim tesisleri, son yıllarda devletin verdiği teşviklerle Anadolu’ya doğru kayıyor. Ekonomi pastasında her geçen yıl daha büyük bir paya sahip olan lojistik sektörü de üretim sahalarına yakın olabilmek adına planlarında ilk sıraya Anadolu şehirlerine yatırımı alıyor.

banner114
LOJİSTİK 31.07.2017, 13:03 31.07.2017, 13:06 Taşıma Dünyası
Konut yatırımı yerine Depo yatırımı

 

Devletin teşvikiyle birlikte, Anadolu’ya doğru kayan üretim, bölgede önemli ölçüde depolama alanlarına ihtiyaç olduğunu gösterdi. Anadolu’nun farklı şehirlerinde yapılanmaya giden lojistik şirketleri, depolama alanında da yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Konya’da bir bölge ofisi açan Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Anadolu’da depo yatırımının, konut yatırımından daha değerli hale geldiğini söylüyor.

Son yıllarda Anadolu şehirlerindeki üretimi yakından izlediklerini belirten Taner Ankara, Üretimdeki gelişmeleri incelediğimizde, ürünlerin depolanıp stoklanabileceği tesis yatırımlarına ihtiyaç olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle Anadolu şehirlerinde depo yatırımları üzerinde çalışıyoruz.” diyor.

Türkiye genelinde 1 Milyon metrekareden fazla depolama alanına ihtiyaç olduğunun altını çizen Taner Ankara, bu ihtiyacın her geçen gün daha da arttığını belirtiyor.

Satın almalar plan dahilinde

Konya, Kayseri, Gaziantep gibi üretimin artış gösterdiği bölgelerde, depo yatırımının dışında diğer lojistik hizmetlere de ihtiyaç duyulacağını düşündüklerini belirten Taner Ankara, bölgedeki lojistik şirketleri ile iş birliktelikleri, know-how paylaşımlı girişimler planladıklarını söyledi. Taner Ankara, şirket satın almalarının da planlar dahilinde olduğunu ifade etti.

Doğru stok yönetimi

Depolamanın hem lojistik süreçlere hem de üreticiye büyük katkısı olduğunu belirten Taner Ankara, özellikle ham maddesi yurt dışından gelen malzemelerde kur bazlı maliyetleri depolama sayesinde azaltabilmenin mümkün olabileceğini söylüyor.Düşük kur fiyatından alınan hammaddelerinin depolanması durumunda, ileriki dönemde kurda oluşabilecek fiyat farkının da önüne geçilebileceğini vurguluyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159