Metro Holding yüklerini CDS Lojistik taşıyacak

banner113

Gıdadan turizme, enerjiden otogar işletmeciliğine kadar birçok alanda faaliyet gösteren Metro Holding, lojistik sektörünün lideri olma yolunda ilerleyen CDS Lojistik ile partnerlik anlaşması imzaladı.

banner114
LOJİSTİK 16.03.2017, 17:15 16.03.2017, 17:23 Taşıma Dünyası
Metro Holding yüklerini CDS Lojistik taşıyacak
Gıdadan turizme, enerjiden otogar işletmeciliğine kadar birçok alanda faaliyet gösteren Metro Holding, lojistik sektörünün lideri olma yolunda ilerleyen CDS Lojistik ile partnerlik anlaşması imzaladı.

Anlaşma ile CDS Lojistik yaygın dağıtım imkanlarını kullanarak, Metro Holding iştiraklerinden Vanet Gıda, Van-Bes Besicilik ve Samsun Gıda firmalarının imalatını gerçekleştirdiği ürünleri belirlenecek noktalara taşıma işini üstlendi.

THY Kargo’nun 7 acentasından biri olan Metro Holding, CDS Lojistik’in yurt dışı firmalarıyla olan iş birliğini milli değerimiz THY Kargo’nun bünyesine taşınmasında büyük rol oynayacak. 

Metro City’de gerçekleştirilen dev anlaşmanın imza törenine Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Öztürk Göbülük, Metro Holding CEO’su Mehmet Akif Yaşın, CDS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökhan Akyürek ve CDS Lojistik Genel Müdürü Ertan Aslanoğlu ev sahipliği yaptı.

Toplantıda ayrıca Metro Holding’in yeni CEO’su Mehmet Akif Yaşın ilk kez basınla buluştu. Hem yeni görevi hem de dev işbirliği ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Yaşın, “Metro Holding olarak, ülkemizin içinde bulunduğu bu bulutlu dönemlerden daha kolay kurtulabilmek ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz” dedi. 
“Yaptığımız yatırımların ülke ekonomisine katkı sağlaması bizim için çok önemli” diyen Yaşın konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle Doğu Karadeniz ve Ege bölgelerindeki mevcut tesislerimizde bazı revizeler yapmak suretiyle CDS Lojistik ile işbirliği yapacağız. Takdir edersiniz ki ana işi kara ulaştırmacılığı olan bir şirketin diğer alanlarda çözüm üretmesi ancak işinde başarılı partnerlerle olabiliyor. Bu anlamda CDS Lojistik Metro Holding’in partneri olacak.”

Projenin Metro Holding için önemine dikkati çeken Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Öztürk Göbülük, CDS Lojistik ile yapılan anlaşmanın holdingin atılım hedeflerinin ilk basamağı olduğunu belirtti. İlk yıl için istihdam hedefinin 400 kişi olduğunu belirten Göbülük, ilerleyen yıllarda hedefimiz istihdam sayısını daha da artırmak. Ayrıca anlaşmamız doğrultusunda şirketimizin atıl duran dükkanlarını da soğuk hava depolarına dönüştüreceğiz” dedi.

Yaklaşık 15 yıldır lojistik sektöründe olduğunu ifade eden CDS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, Metro Holding ile işbirliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin 16 ilinde, 220 özmal, toplam 300 araçla hizmet verdiklerini belirten Akyürek, anlaşmanın yıllık hacminin 30 milyon olduğunu söyledi.

Vanet A.Ş hakkında:

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.'nin ("Metro") (Eski adıyla Van-Et A.Ş.) ilk kurulduğu yıllarda faaliyeti, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile kanatlı hayvan yetiştiriciliği, kesimi, bunlara bağlı olarak et ve et ürünleri ile yan ürünlerinin ve diğer gıda maddeleri üretim ve pazarlamasından oluşmaktaydı. Şirket 1977 yılında bir Dünya Bankası Projesi olarak Van’da kuruldu. 

Temelleri 1977’de atılan Metro Holding, hızla büyüdü, hisse senetleri 1988’den itibaren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. 1985 yılında entegre et tesislerinin temelini attı. 1988 yılında, ülkemizin hala en büyük entegre et tesislerinden biri olan Van-Et A.Ş. tesisleri tamamlanarak üretime başladı.
Şirket yönetimi, 2006’dan itibaren Metro Grubu’na geçti. 2009’da gerçekleştirilen yeni yapılanmayla birlikte Van-Et A.Ş.’nin unvanı Metro Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş.’ye dönüştürüldü.

Vanet A.Ş tesisleri 1977 yılında bir Dünya Bankası Projesi olarak Van'da kurulmuştur. Türkiye’nin önde gelen bankaları ve Van İl Özel İdaresi'nin ortaklığıyla hayata geçen şirket, 1985 yılında Entegre Et Tesislerinin temelini atmıştır. 1988 yılında üretime başlanmıştır.

Türkiye’nin her yerine dağılmış satış ve sevkiyat ağımızda güven, hijyen, kalite ve sağlığı bir arada sunduğu ürünlerle tüketicilerimizin damak tadına hitap eden, Vanet A.Ş.’nin üretimleri ISO 9001, HCCP 13001, Gıda Sicil Sertifikası, Üretim İzin Belgeleri ve TSE Kalite ve Helal Kesim Belgeleri ile belgelenmiştir.

CDS (Cargo Delivery Service), Lojistik hizmetlerin tümünün bir çatı altında sunulduğu bir sistemdir.

Lojistik, taşımacılık ve dağıtım sektöründe uzun yıllar edindikleri tecrübeleri bir çatı altında toplayan kurucuların oluşturdukları CDS, firmalara ihtiyaç duydukları farklı lojistik hizmet ihtiyaçlarını tek bir firmadan sağlayarak takip kolaylığı, kaliteli hizmet ve uygun maliyet avantajı sunmaktadır.

İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Adana, Denizli, Manisa, Uşak ve Eskişehir’de bulunan CDS bölge müdürlükleri sizlere hizmet vermekten memnuniyet duymaktadır.
CDS Dağıtım, Yurt içi parsiyel ve komple araç taşımacılığı, Express kargo dağıtımı, Proje kargo dağıtımı, Katma değerli servisler, Uluslararası Kara-Hava-Deniz taşımacılığı hizmetleri ve Gümrük müşavirliği konularında profesyonel hizmetler sunmaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159