Nakliyeciler direksiyonu Beyaz Rusya ve Ukrayna’ya kırdı

banner113

Uçak krizi sonrasında Rusya’ya giriş yapamayan Türk nakliye firmaları, yönünü Beyaz Rusya ve Ukrayna’ya çevirdi. Nakliyeciler zorunlu güzergah nedeniyle akaryakıtta yüzde 35’e, otoyolda ise yüzde 350’ye varan maliyet artışıyla karşı karşıya kaldı. Geçen yıl Ocak-Haziran ayları içerisinde Beyaz Rusya’ya 714 sefer yapan nakliyecilerin, 2016’nın aynı döneminde sefer sayısı yüzde 472’lik artışla 4 bin 84’e çıktı. Aynı dönemde Ukrayna’ya ise yüzde 178’lik artışla 2 bin 166 sefer gerçekleştirdi.

banner114
LOJİSTİK 16.09.2016, 16:38 16.09.2016, 16:53 Taşıma Dünyası
Nakliyeciler direksiyonu Beyaz Rusya ve Ukrayna’ya kırdı
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Rusya ile yaşanan uçak krizi nakliye sektörüne de olumsuz yansıdı. İhracat taşımalarında güzergâh değiştirmek zorunda kalan Türk nakliye firmaları, akaryakıtta yüzde 35’e, otoyolda ise yüzde 350’ye varan maliyet artışıyla karşı karşıya kaldı. Uçak krizi sonrasında Rusya’ya giriş yapamayan Türk nakliye firmaları, yönünü Beyaz Rusya ve Ukrayna’ya çevirdi. Nakliyeciler zorunlu güzergah nedeniyle akaryakıtta yüzde 35, otoyolda ise yüzde 350 maliyet artışıyla karşı karşıya kaldılar. 2015 yılının Ocak-Haziran döneminde Beyaz Rusya’ya 714 sefer yapan nakliyeciler, bu yılın aynı döneminde sefer sayısını yüzde 472’lik artışla 4 bin 84’e çıkardı. Türk nakliye firmaları aynı dönemde Ukrayna’ya ise yüzde 178’lik artışla 2 bin 166 sefer yaptı.

Beyaz Rusya ve Ukrayna’da nakliyecilere hem akaryakıt alımlarında hem de otoyol ücretleri konusunda hizmet verdiklerini belirten DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, Rusya ile yaşanan krizinden sonra Türkiye-Rusya pazarında çalışan Türk nakliye firmalarının, krizin yaşandığı tarihten itibaren Rusya’ya giremediklerini belirtti. Türk nakliye firmalarının zorunlu güzergâh değişimi nedeniyle yönünü Beyaz Rusya ve Ukrayna’ya çevirdiklerine dikkat çeken Deniz Çokcoş Sezer, “Yeni güzergâhlar doğal olarak nakliyecilerimize hem akaryakıt, hem de otoyol ücretlerinde ek maliyetler getirdi. Firmalarımızın akaryakıt maliyetleri yüzde 35’lere kadar çıkarken, otoyol ücretlerinde ise maliyet 3.5 kat artış gösterdi. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere Rusya akaryakıt ve otoyol ücretlerinde her zaman daha karlı güzergâh konumunda. Ancak şanslıyız ki, yakın zamanda  ilişkilerin iyileştirilmesi için gereken adımlar atılarak bu pazarın kapılarının yeniden  açılması gündeme geldi. Bunun olumlu sonuçlarını 2017 ortalarına doğru daha belirgin olarak göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

DKV olarak Türk nakliye firmalarına Rusya’da olduğu gibi Beyaz Rusya ve Ukrayna’da hizmet sunduklarını söyleyen Deniz Çokcoş Sezer, “Beyaz Rusya’da 42, Ukrayna’da ise 131 istasyonda geçerliyiz. Beyaz Rusya’da toplamdaki 2.743 kilometrelik ücretli otoyol uygulaması var. Burada da  3.5 ton üzeri araçlar için otoyol ödemelerinde de müşterilerimize yardımcı oluyoruz.” dedi. Müşterilerine ön ödemeli ve sonradan ödemeli kutu seçenekleriyle hizmet sunduklarını açıklayan Deniz Çokcoş Sezer, “Böylece, Rusya sonrasında nakliye firmalarının yöneldiği bu yeni hatta karşılaşılabilecek ceza riskini de minimuma indirmiş oluyoruz. Müşterilerimiz ayrıca Polonya - Beyaz Rusya sınırında yer alan bir noktada gümrük işlemlerini DKV kartı ile yapabiliyorlar. Ukrayna’da ise akaryakıt istasyonu ağımıza ek olarak Polonya ile olan sınır noktalarında 5 ayrı gümrük ofisinde gümrük işlemlerini DKV kartı ile ödeyebiliyorlar” diye konuştu.



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159