Netlog Lojistik 150 Renault Trucks T 480 çekici aldı

banner113

Netlog Lojistik 2020 yılındaki ilk yatırımını Renault Trucks ile yaptı. İki şirket arasındaki iş birliği kapsamında, 150 adet Renault Trucks marka çekici, Netlog Lojistik filosuna katıldı. Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, “2020’ye 150 adetlik bir teslimatla başlıyor olmaktan mutluyuz” dedi. Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, “2020 yatırımı içinde 150 çekicinin yanı sıra 150 dolayında römork ve kamyon yatırımımız daha var” dedi.

banner114
LOJİSTİK 22.01.2020, 19:32 03.02.2020, 09:40 Taşıma Dünyası
Netlog Lojistik 150 Renault Trucks T 480 çekici aldı

Kurulduğu 2003 yılından bu yana istikrarlı büyüyerek bugün Türkiye’nin ilk 100 şirketi arasında yer alan Netlog Lojistik, 2020’de ilk yatırımlarını Renault Trucks ile araç filosu için yaptı. Netlog, 150 adet Renault Trucks T 480 çekici alımı ile filosunu güçlendirdi.

22 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen teslimat törenine Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu ile Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu katıldı.



2020 ‘ye 150 adetlik teslimat ile başlamak mutluluk verici


Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin teslimat töreninde açıklamalarda bulundu: “Renault Trucks’ın Türkiye’deki büyüme hedeflerine paralel olarak 2020 senesine Netlog Lojistik gibi bir firmaya 150 adetlik teslimatla başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim için müşterilerimizle uzun soluklu işbirlikleri gerçekleştirmek önemli. Hele bu Netlog gibi bir firma olursa bu önem daha da artıyor. Hedefimiz müşterilerimizin bütün beklentilerini en hızlı şekilde gerçekleştirebilmek. Müşterilerimizin toplam sahip olma maliyetlerini düşürmek, satış sonrası hizmet kalitesini artırmak ve müşterilerimizin kendi işlerinde başarılarını büyütmek de hedeflerimiz arasında. Netlog yöneticilerine bize gösterdikleri güvenden dolayı da teşekkür ediyorum. Eminim bu araçlar işlerinize önemli katkılar sağlayacak” dedi.



 

Son 3 yılda en çok pazar payını büyüten marka


Teslimat töreninde konuşan Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine; Netlog Lojistik ile işbirliğimiz yaklaşık 15 yıldır var. Bugün 150 adetlik T 480 adet çekici teslimatını yapmaktan mutluyuz. 5-6 yıl önce yine ilk Euro 6 araçlarımızı Netlog Lojistik şirketine teslim etmiştik. Şu anda şirketin filosundaki Renault Trucks araç sayısı 250’yi aştı. T ürün gamı ile iş ortaklarımıza performans, sürücü konforu ve toplam sahip olma maliyeti anlamında en iyi çözümü sunduğumuza inanıyoruz. T ürün gamı araçlarımız yakıt tüketimindeki avantajları ile de tanınıyor. Türkiye ve Avrupa’da yaklaşık 1450 adet servis ile hizmet veriyoruz. 2019 yılında T ürün gamı Türkiye’de en çok satılan ithal çekici oldu. Renault Trucks pazar payını son 3 yılda en hızlı büyüten marka oldu. Netlog Lojistik yönetimine bize güvendikleri için teşekkür ediyor, araçların bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

T serimiz çok özel bir konuma sahip

Renault Trucks T serisi çekiciler ile Türkiye’deki pazar paylarını arttırdıklarını belirten Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise; “Uzun yol T serimiz, segmentinde çok özel bir konuma sahip. Araçlarımız, son teknolojik özellikleri, yüksek performansı, yakıt tasarrufu ve konforu ile hem lojistik firmalarının operasyonlarına hem de sürücülerin konfor ve verimliliklerine katkı sağlıyor. Tüm sunduğumuz avantajların Netlog Lojistik tarafından takdir edilmesinden son derece memnunuz. İlk teslimatımızı, bu denli büyük bir yatırım ile Netlog Lojistik’e yapmak bizim için çok özel bir yıl başlangıcı oldu” dedi.

150 çekicinin yanı sıra 150 civarında römork ve kamyon yatırımı var

Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, teslimat töreninde açıklamalarda bulundu: Aslına bakarsanız 2020 yatırımlarına baktığımızda sadece 150 adetlik bir Renault Trucks çekici yatırımımız yok, kontratını yaptığımız teslim edilmeye başlanan gerek römork, kamyon ve dağıtım aracı olarak yine 150 adet seviyesinde bir yatırımımız daha var. Depo yatırımlarımız var. Bizim hedeflerimiz ve ülkemize güvenimiz tam. Yatırımda 3 parametre var. Sürücülerin mutluluğu. Onlar gayet mutlu. Sürücülerin yaşadığı araçlar bunlar. İkincisi fiyat, üçüncüsü de yakıt tüketimi. Bu konuda kendisini ispat etmiş bir marka Renault Trucks. 2020 hepimiz ve sizler için daha güzel ve başarılı bir yıl olur” dedi.

Sürücülerimiz Renault Trucks kullanmaktan mutlu

Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, filolarında üç markayı kullandıklarını belirterek, Burada aracın ne kadar yakıt tükettiği, performansı önemli ama biz şoförlerimizin bize neler söylediği önemli. Biz onların görüşlerini dinliyoruz. Dolayısıyla en uygun maliyetle araç almak değil, onu kullanan şoförlerin duyduğu mutluluk da önemli. Renault Trucks araçlar şoförlerimizin tercih ettiği, kullanmayı sevdikleri bir araç. Filomuzda 4 binin üzerinde araç var. Bunların hepsi çekici değil. Filomuzdaki araçların yaşı 3 yaşın altına düştü. Bu yatırım Türkiye’ye önem verdiğimiz ve güven duyduğumuzu göstermek için de yaptığımız bir yatırım. 2019 kolay bir sene olmadı. Biz yine de güzel bir sene geçirdik. Kötü bir sene geçirmedik. Bizim bir farkımız da gelirlerimizin, ciromuzun yüzde 50’lik kısmı yurtdışında. Dövizde dengeli bir etkilenmemiz oldu . Tabi müşterilerimizin durumu önemli. Onlar büyürse biz büyürüz. Sektörlerde daralmalar oldu. Bunlar geçici. Önümüzdeki 3-5 sene daha iyi olacak. Biz güne kurtarma yönünde bir adımlar atmıyoruz. Şu anda bazı sektörlerde 7-8 satın alma görüşmeleri yapıyoruz. Yurtdışında devamlı görüşme masasında olduğumuz şirketler var. Bunlardan 2’sini alırsak büyümemizi devam ettireceğiz” dedi.

Bu yatırımın görüşmelerine 2019 Haziran’da başladık

Teslimat töreninde konuşan Netlog Lojistik Ticari Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu, 2003 yılında kurulan Netlog Lojistik’in en hızlı büyüyen şirketler arasında yer aldığını belirterek, “Bu yatırımı son dönemde kararını almadık.Biz stratejilerimizi mümkün olduğu kadar ekonomik durumun bize izin verdiği kadar orta ve uzun vadede yapmaya çalışıyoruz. Müşterimizi memnun edecek aksiyonları çok hızlı almaya gayret ediyoruz. Filo yaşımızın ortalama 3 yaşın altına indirdiğimizi düşünürseniz işimize sürekli bir yatırım yapan şirket olarak sadece ekonomik duruma göre karar almıyoruz. Bu yatırım sürecine 2029 Haziran ayında görüşmeye başladık” dedi.

Bu yatırımın bir kısmı yenileme, bir kısmı büyüme

Günde ortalama 6 binin üzerinde tırı yöneten bir organizasyon olduklarını da belirten Olcay Sunucu, “Yaptığımız tüm operasyonlardan sadece lojistik ve nakliye değil, tedarik zinciri ve e-ticaret yönetimine kadar birçok kategoride başarılı servis sağlayıcısı haline geldik. Renault Trucks yönetimine bize verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz. Bugün filomuzda 250’yi aşkın Renault Trucks bulunuyor. Netlog Lojistik olarak soğutulmuş gıda hareketinin yüzde 40’ını gerçekleştiriyor. Bu yatırımın bir kısmı filo büyütme, bir kısmı yenileme. Bu araçların önemli bir kısmını Türkiye operasyonlarında kullanacağız” dedi.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159