Omsan Lojistik ilk küresel Türk şirketi olma hedefine ilerliyor

banner113

Genel Müdür Osman Küçükertan, sürdürülebilir büyümeyi esas alan bir yapılanma ile hareket ettiklerini ve hedeflerinin ilk küresel Türk şirketi olmak olduğunu söyledi.

banner114
LOJİSTİK 07.09.2015, 13:56 07.09.2015, 14:00 Taşıma Dünyası
Omsan Lojistik ilk küresel Türk şirketi olma hedefine ilerliyor
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Omsan Lojistik’in AB normlarına sahip Türkiye’nin en büyük özmal ve tedarikçi filolarından birine sahip olduğunu vurgulayan Küçükertan, “Türkiye’de lojistik sektörü Türkiye ekonomisinin üzerinde bir büyüme ivmesine sahip olsa da ülkemizde sektörün büyümesine engel bir takım etkenler bulunmaktadır” dedi.

 ■ OMSAN Lojistik’in sunduğu taşımacılık hizmetlerinden bahseder misiniz?

- 1978 yılında bir OYAK iştiraki olarak kurulan OMSAN Lojistik; uluslararası teknik standartlara sahip, farklı özelliklerde 1200 karayolu nakliye filosu, 340 swap body ve 205 vagondan oluşan intermodal taşıma filosu, 2 helikopteri, 30.000 DWT büyüklüğünde kuru yük gemisi, 4.500 DWT büyüklüğünde pnömatik tahliye sistemine haiz çimento gemisi, 1100 onaylı tedarikçisi, yurtiçi ve yurtdışında toplam 900.000 m²’lik kapalı ve açık alandan oluşan lojistik merkezleri ve 1550 çalışanı ile müşterilerine esnek, entegre lojistik hizmetler sunmaktadır. 

OMSAN, otomotiv, demir çelik, çimento-inşaat, akaryakıt, tekstil, perakende, gıda ve iletişim sektörleri başta olmak üzere, birçok sektörün öncü firmalarına yurtiçi ve yurtdışı karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu taşımacılığı, depolama, dağıtım, antrepo yönetimi, ev ve ofis lojistiği, gümrükleme ve sigorta hizmetleri kapsamında lojistik hizmetler sunmaktadır. OMSAN, başta Avrupa olmak üzere Dünya’daki birçok ülkeye en uygun lojistik çözümler ile ulaşmaktadır. 
Lojistik sektöründe birçok konuda öncü konumda bulunan OMSAN’ın, İstanbul'da Genel Müdürlüğü, İç Anadolu, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Gaziantep’te Bölge Müdürlükleri, Fransa, Rusya, Romanya ve Fas'ta şirketleri, Almanya'da irtibat ofisi, İspanya'da OMFESA adıyla ortaklığı bulunmaktadır.

AB normlarına sahip Türkiye’nin en büyük özmal ve tedarikçi filolarından birine sahip olan OMSAN, Türkiye’den Avrupa, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika arasında tüm taşıma modlarını etkin bir şekilde birleştirerek uluslararası komple - parsiyel taşımacılık ve depolama hizmetleri vermektedir.

 ■ Türkiye’de lojistik sektörünün genel değerlendirmesini yapacak olursak karşımıza nasıl bir tablo çıkıyor?

- Türkiye’de lojistik sektörü Türkiye ekonomisinin üzerinde bir büyüme ivmesine sahip olsa da ülkemizde sektörün büyümesine engel bir takım etkenler bulunmaktadır. Karayolu taşımacılığı kapsamında Gümrük Yönetmeliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği sisteminde yapılan değişikler şu an için sektördeki en önemli gündem maddelerinden biridir. Bunun dışında altyapı eksikliklerinden kaynaklanan verimsizlikler, hukuki altyapı eksiklikleri, mevzuatların getirdiği bürokratik engeller, lojistik konusunda eğitimli işgücünün azlığı ve teknolojinin yeterince etkin kullanılamaması karşımıza çıkan diğer zorluklar arasında sayılabilir. Ayrıca, geçiş belgesi, kota ve vize sorunları ile yüksek otoyol vergilerinin varlığı lojistik hizmeti sunan şirketlerin işini zorlaştırmaktadır. Bu doğrultuda sektörün kamu kurum ve kuruluşlarından en büyük beklentisi sektöre yönelik kolaylaştırıcı mevzuat değişikliklerinin gerçekleştirilmesi ve sektörde faaliyet gösteren tüm firmaların mevzuata tam olarak uymalarının sağlanmasıdır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında tam bir koordinasyon sağlanması ve buna bağlı olarak sektördeki uluslararası gelişmelerin göz önünde bulundurularak gerekli tedbirlerin alınması beklenmektedir. 

 ■ 2015 yılı için hedefleriniz nelerdir?

- İlk küresel Türk lojistik şirketi olma vizyonu ile hareket eden ve sürdürülebilir büyümeyi esas alan OMSAN; denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyündeki ağırlığını artırmayı, gemi, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırmayı hedeflemektedir. Yapılanma hedeflerini bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak belirleyen OMSAN, bu yıl Malatya’da yeni bir bölge müdürlüğü kurmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Orta ve Doğu Avrupa’da sinerji yaratılabilecek şirket satınalma veya stratejik ortaklıklar kurulması hedeflenmektedir. OMSAN, 2015 yılında, Türkiye’nin ve lojistik sektörünün ortalama büyümesinin üzerinde büyüyerek gelirlerini % 15 - 20 artırmayı hedeflemektedir. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159