Omsan’ın 2015 hedefi yüzde 15-20 büyümek

banner113

Omsan’ın 2014 yılını yaklaşık 600 milyon TL ciro, 42 milyon TL vergi öncesi kar ve 450 milyon TL aktif büyüklüğü ile tamamladığını belirten Genel Müdür Osman Küçükertan, “Omsan, 2015 yılında, Türkiye’nin ve lojistik sektörünün ortalama büyümesinin üzerinde büyüyerek gelirlerini yüzde 15-20 artırmayı hedefliyor” dedi.

banner114
LOJİSTİK 10.03.2015, 10:19 10.03.2015, 10:23 Taşıma Dünyası
Omsan’ın 2015 hedefi yüzde 15-20 büyümek
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan Taşıma Dünyası’na lojistik sektörüne yönelik, Omsan’ın 2014’teki faaliyetleri ve 2015 yılına yönelik hedeflerini anlattı. 

Türkiye lojistik sektörü genel ekonomiden daha hızlı büyüyor 

Araştırma firmaları tarafından yapılan çalışmalara göre, Türkiye lojistik sektörünün toplam büyüklüğü yaklaşık 300 milyar TL olarak tahmin edildiğine dikkat çeken Osman Küçükertan, lojistik sektörünün genel ekonomiden daha hızlı büyüdüğünün görüleceğini söyledi. Ertan,  “3PL hizmet sunan lojistik firmaların bu pazardan aldığı payın yaklaşık 24 Milyar TL olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’nin genel ekonomik durumu ile lojistik sektörünün büyüme oranları birlikte incelendiğinde, lojistik sektörünün genel ekonomiden daha hızlı büyüdüğü görülüyor. Dünya Bankası Küresel Lojistik Performans Endeksi’nin 2014 yılı sonuçlarına göre Türkiye bu listede 160 ülke arasından 30. sıraya geriledi” dedi.

Yabancıların da etkisiyle lojistik şirketi satın almalar artacak 

Lojistik sektörünün 2014 yılında Hükümetin gündeminde daha üst sıralara yükseldiğini de belirten Osman Küçükertan yabancı lojistik firmalarının öncülüğünde lojistik şirketi satın almaların artacağını söyledi: Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Onuncu Kalkınma Planı’nda, öncelikli dönüşümü planlanan 9 sektörden biri lojistik ve ulaştırma oldu. 2015 yılında, firmaların dış kaynak kullanım oranlarının artması ve lojistiğin rekabet avantajı yaratmadaki rolünün anlaşılmasıyla birlikte sektörde büyümenin devam etmesi bekleniyor. Diğer taraftan sektörde önümüzdeki dönemde özellikle yabancı lojistik firmalarının katalizörlüğünde satın almaların artacağı da öngörülüyor.

2014 değerlendirmesi

Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan, 2014 yılını çok önemli yatırımları ve hedefleri tutturmanın mutluluğu ile geride bıraktıklarını belirtti: Şirketimiz 2014 yılında gerek finansal gerekse operasyonel alanda başarılı iş sonuçlarına imza atmış, küresel bir lojistik şirket olma vizyonuna yönelik çok önemli yatırımları hedefleri ile uyumlu bir şekilde hayata geçirdi. Omsan, 2014 yılını yaklaşık 600 milyon TL ciro, 42 milyon TL vergi öncesi kar ve 450 milyon TL aktif büyüklüğü ile tamamladı. 

Yurtiçi ve yurtdışında 210 bin m²’lik 16 depo 

Osman Küçükertan, “2014’te önemli bir ticaret ve sanayi merkezi olan Gaziantep’te yeni bir Bölge Müdürlüğü kuruldu. Haziran ayında faaliyete başlayan Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Omsan, Gaziantep ve çevre illerdeki lojistik ihtiyaçlara sağlayacağı rekabetçi çözümlerle bölge ticaretinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2013 yılında Fas’ta yeni bir şirket kuran Omsan, 2014 yılında oto taşıyıcı yatırımı yapmış ve Fas/Casablanca’da 45 dönümlük bir arazide 2.300 araç kapasiteli bir araç parkı kuruldu. Omsan, bu araç parkında PDI hizmeti de sunacak. Türkiye’deki sektörel bilgi birikimimizi Fas otomotiv sektörünün hizmetine de sunmayı istiyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında yerleşik toplam 210 bin m²’lik 16 deposunda başarıyla depolama hizmetleri veren Omsan’ın depo ve dağıtım operasyonları kapsamında sunduğu hizmetler son dönemde büyük bir gelişim gösterdi” dedi. 

Doğrudan kendi lojistik alt yapı hizmeti verdiği il sayısı 50 oldu

Türkiye’nin 81 iline dağıtım hizmeti verdiklerini belirten Osman Küçükertan,”Omsan’ın, doğrudan kendi lojistik altyapısıyla dağıtım hizmeti sağladığı şehir sayısı 2014 yılı sonunda 50’ye çıktı. Omsan, perakende sektöründe, İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir mağaza dağıtımları kapsamında gece teslimatı hizmeti vermeye başladı. Gece dağıtımları trafik yoğunluğu ve yol yasakları gibi sevkiyat zorluklarının aşılmasına yardımcı olurken, daha hızlı teslimat, maliyet avantajı ve karbon ayak izinin de azaltılmasını sağladı” dedi.

2015’te müşterilerine en rekabetçi koşullarda hizmet verme hedefi  

Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan 2015 hedeflerini de şu şekilde aktardı: İlk küresel Türk lojistik şirketi vizyonu ile hareket eden ve sürdürülebilir büyümeyi esas alan Omsan denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyündeki ağırlığını artırmayı, gemi, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırmayı hedefliyor. Yapılanma hedeflerini bölgesel dinamikleri göz önünde tutarak belirleyen Omsan, 2015 yılında Malatya’da yeni bir bölge müdürlüğü kurmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Orta ve Doğu Avrupa’da sinerji yaratılabilecek şirket satınalma veya stratejik ortaklıklar kurulması hedefleniyor. Omsan, 2015 yılında, Türkiye’nin ve lojistik sektörünün ortalama büyümesinin üzerinde büyüyerek gelirlerini yüzde 15 - 20 artırmayı hedefliyor. ■

OMSAN’IN 2014 ÖDÜLLERİ 

2014 yılında Omsan’ın başarıları hem ulusal hem de uluslararası birçok kuruluş tarafından da tescillendiğini belirten Osman Kuçükertan bu başarılı şu şekilde sıraladı: 
• Stevie Awards Yarışması’nda “Ulaştırma Sektöründe Yılın Şirketi” kategorisinde “Gümüş Stevie”; “Kurumsal Film” kategorisinde “Bronz Stevie” ödülünü almıştır.
• Stevie Awards Yarışması’nda “Ulaştırma Sektöründe Yılın Şirketi” kategorisinde “Halkın Seçimi ile Verilen Stevie Ödülünü” almıştır.
• European Business Awards Yarışması’nda “Onur Nişanı” almıştır.
• European Excellence Awards Yarışması’nda Türkiye Kategorisinde Birinci seçilerek “Mükemmellik Ödülünü” almıştır.
• Pazarlama Zirvesi kapsamında düzenlenen Game Changers Yarışması’nda “Keşfet-Pazarını Değiştir” kategorisinde Birincilik Ödülü’nü almıştır. 
• Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında 69. sırada yer alarak sektörün en değerli markası olmuştur. 
• Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması’nda Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2) kategorisinde 5. kez “Yılın En Başarılı Lojistik Şirketi” seçilmiştir. 
• Kariyer.net tarafından verilen “İnsana Saygı” ödülünü üçüncü kez almıştır. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159