Ortadoğu lojistik sektörünün liderleri buluştu

banner113

Saudia Cargo Türkiye temsilcisi Taha Kargo, Ortadoğu lojistik sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getiren özel bir davet düzenledi. Çok sayıda konuğun katılımı ile 7 Nisan Salı gecesi gerçekleşen toplantıda, lojistik sektöründeki gelişmelerin yanı sıra Ortadoğu’da yaşananlar da ele alındı.

banner114
LOJİSTİK 13.04.2015, 15:15 13.04.2015, 15:30 Taşıma Dünyası
Ortadoğu lojistik sektörünün liderleri buluştu
HABER: CANER ÖZCAN

Taha Kargo ev sahipliğinde, Ortadoğu lojistik sektör liderlerinin İstanbul’da buluştuğu geceye Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, Saudia Cargo Anlaşmalar Müdürü Fawaz Awia, Saudia Cargo Bölge Direktörü Amer Abu Obaid, Suudi Arabistan Ticaret Müşaviri Enver Bin Hasusah, Türk Hava Yolları Kargo Başkan Yardımcısı Serdar Demir, MÜSİAD ve DEİK temsilcileri katıldı. 

Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, 2014 yılında Saudia Cargo’nun Türkiye temsilciliğini aldıktan sonra, Saudia Cargo’nun hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Saudia Cargo Anlaşmalar Müdürü Fawaz Awia ve Saudia Cargo Bölge Direktörü Amer Abu Obaid’e kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Taha, “Şu anki yükleme ve taşıma hacmimizi beklentilerin üzerine çıkardık. Ortadoğu ülkeleri arasında uçak filosu, altyapı bakımından Suudi Arabistan ilk 4 ülke arasına giriyor. Biz Taha Kargo olarak Saudi Cargo’nun temsilciliğini yapmaktan dolayı onur duyuyoruz. Yer hizmetlerinde de Suudi Arabistan’da yeni sisteme geçildi. Yeni bir oluşuma gidildi. O oluşum sayesinde yer hizmetleri konusunda geçen seneden daha verimli oluyoruz, bir yükün neden geciktiğini neden bulunamadığını tespit edebiliyoruz” diye konuştu. 

Yeni acenteler açılacak

Suudi Arabistan’ın hava kargo lojistiğinde Türkiye hattına ilave ettikleri büyük gövdeli uçaklarla daha fazla yük taşıdıklarının altını çizen Emin Taha, Türkiye’nin çeşitli illerinde de acenteler açacaklarının müjdesini verdi: “Gaziantep, Bursa, Ankara, Konya, Mersin, Adana ve Mardin şubelerimizde sizlere acenteler açıyoruz. Taha Grup firmaları olarak Hava Kargo da özellikle Saudia Cargo da elimizden geleni yapmaya çalışacağız” 

Irak’a ilk parsiyel taşımacılık 

Taha Kargo olarak Ortadoğu ülkeleri ile ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi adına lojistik ve dış ticaret alanında hizmet verdiklerini belirten Emin Taha, “1998’de Türkiye’den Irak’a günlük parsiyel taşımacılık hizmetini ilk kez başlattık. Ortadoğu ülkelerinin lider şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz. 2001 yılı itibari ile hava kargo hizmeti vermeye başladık. Türkiye’de 20, Irak’ta 40 şubemiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159