banner69

Pazar payını en fazla büyüten marka Renault Trucks oldu

banner113

Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin: Pazardaki iniş ve çıkış gerçeğine rağmen Türkiye’deki varlığımızı daha da güçlendireceğiz. 2019’un zorlu bir yıl olmasına rağmen Türkiye pazarında payımızı artırdık. 5.8 olan payımız yüzde 8.8’e çıkarmayı başardık. Türkiye’deki ekibimizi de bu sonuç için tebrik ediyorum. Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine: Son 3 yılda en fazla pazar payını büyüten marka olduk. 2019, Renault Trucks’ın pazar payı ile geldiği en iyi nokta oldu. Çekici segmentinde yüzde 16 paya ulaştık. T segmenti aracımız en çok satışı gerçekleşen ithal araç oldu.

banner114
LOJİSTİK 23.01.2020, 18:56 23.01.2020, 19:09 Taşıma Dünyası
 Pazar payını en fazla büyüten marka Renault Trucks oldu

Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Renault Trucks Satış Sonrası ve Mali Geliştirme Direktörü Özgür Fırat’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda 2019 yılını değerlendirildi ve 2020 beklentileri açıklandı.



Renault Trucks Türkiye’nin Ümraniye’deki yeni merkezinde 23 Ocak 2020 Perşembe günü gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, iki gündür Türkiye’de çok hareketli bir süreç geçirdiğini belirterek, “Dün Netlog Lojistik şirketine 150 adetlik T 480 çekici teslimatının ardından 500 dolayında müşterimizin katılımıyla Mersin’de yetkili bayiimizin açılışını gerçekleştirdik” dedi.

Bizim önceliğimiz müşterilerimiz

Renault Trucks olarak pazar paylarını artırarak yollarına devam ettiklerinin bilgisini veren Bruno Bilin, “Türkiye pazar payını artırdığımız ülkeler arasında. Bizim önceliğimiz müşterilerimizin kendi işlerinde başarılı olmalarını sağlamak. Yaptığımız her işte önceliği müşteriye veriyoruz” dedi.



34 milyon Euro’luk yatırımla Lyon’da Ar-Ge merkezi


Geleceğe yatırım yaptıklarını da aktaran Bilin, “Volvo Group olarak Lyon’da 33-34 milyon Euro’luk bir yatırımla ar-ge merkezi kuruyoruz. Bu merkez de 1400’ün üzerinde mühendis çalışacak. Bu merkez Fransa’daki en büyük 10 ar-ge merkezi arasında yer alacak. Volvo Group içerisinde de 2’inci büyük merkez olacak. Temel atma töreni Ocak ayı sonunda gerçekleşecek. 2021 yılının ilk yarısında hizmete girecek” dedi.

2025-2030 yılına yönelik yeni regülasyonlar

Önlerinde yeni regülasyonlara uyum sağlamaya yönelik çalışma olduğunu belirten Bruno Bilin, “Bu zorunluluklar üreticiler için yeni güçlükler getirse de müşteriler için yeni fırsatları da beraberinde getirecek. Karbon emisyonu düşerken, yakıt tüketimi de daha aşağıya çekilecek. Bu mevcut salınımlara göre yüzde 15’lik bir azalma, 2030 yılında da yüzde 30 bir azalma öngören bir zorunluluk. Euro 6 kullanan ülke olarak da Türkiye de bundan faydalanacak. Avrupa’da bazı ülkeler sıfır emisyonla bölgeler oluşturma kararı aldı. Bu da elektrikli araçların önünü açan bir zorunluluk olacak. Hali hazırda elektrikli araçlarımızda mevcut. CNG çözümleri ve elektrikli motor çözümleri çok önemli paya sahip olacaklar. Dizel seçeneği de önümüzdeki yıllarda yine kullanılmaya da devam edecek. Biz dizel seçeneklerine de yatırım yapmaya ve yakıt tüketimi noktasında yeni çözümler sunmaya devam ediyoruz. Elektrikli ZE versiyonlarımız bugün itibariyle 3.1 tondan, 26 tona kadar ticarileşmiş ve satışa sunulmuş durumda. Elektrikli araçlarla ilgili siparişler almaya başladık. İsviçre’de çok büyük bir grupla bugüne kadar yapılmış en büyük satış için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.



10 binin üzerinde kamyon Predict sistemi ile takip altında


2019’da bakım ve onarım konusunda öngörülebilir bir veri analiz sistemi Predict’i devreye aldıklarını belirten Bruno Bilin, “ Kamyondan aldığımız veriler ışığında arıza çıkmadan araç yolda kalmadan servise yönlendiriliyor. . Öngörülmemiş yolda kalmayı engelleme imkanı oluşuyor. Araçlar daha verimli çalışıyor. 15 Avrupa ülkesinde sistem devreye girdi. 10 binin üzerinde kamyon takip altında. 2021 yılında da Türkiye de bu sistem devreye girecek” dedi.

Türkiye’deki varlığımızı daha da güçlendireceğiz

23 senedir Türkiye pazarında kendi şirketleri ile olduklarını belirten Bilin, “Türkiye pazarı inişleri ve çıkışları gerçeğine rağmen Türkiye’deki varlığımızı daha da güçlenerek sürdüreceğiz. 2019 çok zorlu geçti. Buna rağmen Türkiye pazarında payımızı artırdık. 5.8 olan payımız yüzde 8.8’e çıkarmayı başardık. Türkiye’deki ekibimizi de bu sonuç için tebrik ediyorum. Bayi teşkilatımızın da başarılarının da bu seviyede katkısı çok önemli ” dedi.



10 yaşın üzerinde 12 binin üzerinde Renault Trucks var


Toplantıda açıklamalarda bulunan Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, “Son 3 yıl hem benim için hem Renault Trucks için inanılmaz bir yolculuk oldu. Bu yolculukta pazar şartları bize eşlik etmedi. Son 3-4 yıldır pazar daraldı. 2019 yılında da 2018’e göre yüzde 36 daha da daraldı. Türkiye’nin tarihindeki en düşük pazar seviyesi oldu. Bizim için en önemli hedefi müşterilerimize yakın kalmak, onları desteklemek ve bayi teşkilatımızın sağlıklı şekilde olmasını sağlamak. Renault Trucks Türkiye’de kendi şirketi 23 yıldır Türkiye’de. Şu ana kadar 10 yaşa kadar araçları hesaba aldığımızda 12 binin üzerinde yürüyen bir araç parkımız mevcut. Bu kadar müşteri bize güvendi ve bu araçları aldı ve kullanmaya devam ediyor. 2019 yılı ağır vasıta araştırmasında bizim müşterilerimize yönelik yaptığımız çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını aldığımızı da gösterdi. Bunu başardığınız anda diğer taraftaki başarı da geliyor” dedi.

Renault Trucks 2019’da en iyi seviyeye geldi

“2017 yılında Türkiye’de yüzde 10 pazar payı almak ve üç marka arasında yer alma hedefimizi belirtmiştik” açıklamasında bulunan, “Sebastien Delepine, “Son 3 yılda en fazla pazar payını büyüten marka olduk. 16 ton üzerinde yüzde 3 olan payımızı yüzde neredeyse 9’a çıkardık. 2019 yılı Renault Trucks’ın pazar payı ile geldiği en iyi nokta oldu. Çekici segmentinde yüzde 16 paya ulaştık. T segmenti aracımız en çok satışı gerçekleşen ithal araç oldu. Bu başarının üç nedeni var. Bayilerimizin bağlanmışlığı, adanmışlığı. Biz bayilerimize çok yakın duruyoruz. Bayilerimizde kendi müşterilerine çok yakın duruyor. Ekonomik zorluklara rağmen yeni oyuncuları da cezbetmeyi başarıyorlar. Dün Mersin bayiimiz Erman Ticari Araçlar’ın açılışı yaptık. 13 ay önce Adana’da İki Kardeş bayiimizin açılışını yaptık. Yine Kayseri ve Hatay’da yeni servis noktalarını hizmete aldık. İkinci faktör ürünler. Müşteriler tarafından da takdir edilen ürünlere sahibiz. T gamı en çok tercih edilen ürün oldu. Müşterimizin karşısına en iyi finansman seçeneklerle gittik ve satışlarımızın yüzde 40’ı Renault Trucks finansman ile kredilendirildi. İkinci el merkezimi de geliştirdik ve çok güzel bir performans gösterdi. Her 4 satıştan biri servis paketleri ile müşteriyle buluştu. Bu da müşterinin iş sürecinde rahatlamasını sağladı. Kendimize ait bir eğitim merkezimiz de var. 2029’da 500 kişi bu merkezde eğitim gördü. Renault Trucks pazardaki en iyi lojistik seçenekleri sunan marka” dedi.

Biliyorum ki pazar geri gelecek

2020 yılına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Sebastien Delepine, “Tabi ki yine müşterilerimizle yakın ilişki içinde olacağız. Bu güzel yolculuğu devam ettirmek istiyoruz. Biz uzun vadeli Türkiye pazarındayız. Ben geldiğim günden beri pazar daralsa da pazar eski seviyelerine dönmeden ayrılma niyetimde yok. Bugünleri yaşayıp pazar yükselirken koltuğu başkasına bırakmak istemiyorum. Biliyorum ki pazar geriye gelecek. Türkiye’nin normal pazar seviyesi 20-25 bin aralığı. 2020’de pazar da gelişme göreceğiz. Bundan eminiz. Biz müşterimize yakın olma ve ürünümüzü iyi anlatma odağına devam edeceğiz. Hala da hedefimiz yüzde 10’un üzerine çıkmak pazarda. Hedef yine ilk üç marka arasına girmek. Büyümeye devam edeceğiz” dedi.



En üst ligde oynar hale geldik


Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, yüzde 16’lara gelen çekici pazar payları bulunduğunu belirterek, “Biz neden 13 litrelik motorlar noktasında büyümek istiyoruz; Son 3 yıldır pazarın küçük olmasına rağmen 13 litrelik motorlu araçların gördüğü ilgi konusunda tecrübelerimiz var. Toplam sahip olma maliyetinin lojistik firmalar için ne kadar öne çıktığını da gördük. Yakıt tüketiminde bazı iş kollarında çok daha iyi yakıt tüketimi elde edildiğini gördük. İkinci el değeri de çok önemli. Aynı özelliklere sahip iki araçtan T 480’in T 460’a göre yüzde 15 daha yüksek ikinci el değeri görüyoruz. Sürücü faktörü de artık öne çıkıyor. İyi sürücü bulabilmek, iyi sürücüyü tutabilmek en büyük zorluklardan biri haline geldi. Sürücüler için yüksek konforlu ve onu kullanırken memnun edecek araçlar sunmak gerekiyor. Yüksek kabinli araçlarımız çok büyük etki yarattı. Marka imajını da artırma konusunda en üst ligde oynar hale geldik. Renault Trucks’ı masaya oturtmayan bir çok müşteri ile masaya oturduk ve sözleşme imzaladık. 440 litreden 520 litreye kadar motorlarımız daha düşük yakıt tüketimi ve uzun ömür sunuyor. 2020 model gamımız T460, T440, T480, T480 yüksek kabin ve T520 yüksek kabin olacak” dedi.


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159