Sakın firmanızı satmayın!

banner113

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistik firma sahiplerine seslendi: Doğacak güneş çok yakında. Dik durun, sakın şirketlerinizi satmayın. Hak ettiğimiz, 20 yıldır gelemediğimiz yere kesinlikle geleceğiz.

banner114
LOJİSTİK 03.03.2015, 12:53 03.03.2015, 15:33 Taşıma Dünyası
Sakın firmanızı satmayın!

UND’nin Genel Kurul etkinlikleri, İstanbul WOW Airport Otel’de 28 Şubat Cumartesi günü Taşımacılık 2015 Uluslararası Nakliyeciler ve Tedarikçiler Sergisi ile başladı. Üretici ve tedarikçi firmalar, kurdukları stant ile UND üyeleri lojistik firma sahipleri ile bir araya geldi. Cumartesi günü Schengen Sürücü Vizesi Sorunu ve Ticarete Etkileri konusunda bir panel düzenlendi. Panelin ardından taşıma kotaları ve profesyonel sürücü vizeleri sorunlarını AB ve dünya kamuoyunun gözleri önüne sermesi beklenen, TRT Belgesel kanalı için UND katkılarıyla hayata geçirilen “Aç Kapıyı Bezirgan Başı” adlı belgesel filmin gala gösterimi yapıldı. 

3 Ekim’de özel kutlama 

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, gala yemeğinde, iki yıldır yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi: “Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri bu yıl 41’inci yılını kutluyor. 41’inci yılımızı 3 Ekim’de bir başka etkinlikle kutlayacağız. Türkiye bölgesinde parlıyor. 2014 yılında Türkiye, ilk 9 ay, yüzde 2,8 büyüdü. Yüzde 2,8’in, 2,7’si ihracattan kaynaklanıyor. Yani Türkiye ihracat ile büyüyor. İhracatı taşıyan uluslararası taşımacıların en önemli sorunları; kota meselesi ve sürücü vizesi. Yabancı ülkeler nakliyecisi ve bürokratı ile sürekli olarak bizim sektörümüzü engelliyorlar. Biz Türkiye’yi geleceğe taşıyoruz, milli bir filoyuz... Türkiye’nin En stratejik gücü lojistik olmasına rağmen ciddi bir haksız rekabet ile karşı karşıyayız. UND 2013-2014’te yollarda idi. Sorun nerede ise UND orada oldu. Türk tırları Viyana kapılarında eylem yaptı. Transit bariyerlerin önünde mücadelemizi artırdık. İran’da eşit hak mücadelesi yaptık. Gürbulak’ta sürücülerle eylemler yaptık. Sektörü dinledik, durum analizi yaptık. Sektörün hızını arttırmak ve maliyetlerini düşürmek için haksız, ayrımcı geçiş ücretleri kalkacak. İran’da kalktı, Macaristan’da kalktı. Romanya’da, Bulgaristan’da kalktı” dedi. 

Gelecek bizim 

UND Genel Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistik firma sahiplerine seslendi. “Gelecek Bizim” diyen Nuhoğlu, hiçbir firma sahibinin firmasını satmayı veya bu sektörden çıkmayı düşünmemesini istedi: “Sakın şirketlerinizi satmayın. İran’a karşı dimdik durduk. Türkiye İhracatçılar Meclisi de durdu. Odalar Borsalar Birliği, Ulaştırma Bakanlığı durdu. Ekonomi Bakanlığı durdu… Tüm ülke durdu. Şoför kardeşlerim ‘Ne olur başkan geri adım atmayın. 3 ay daha burada yatalım ama yirmi yıldır süren bu eziyeti bu zulmü bitirelim’ diye mesajlar yazdı. İşte, bugün bitti. Bu, sizlerle, hep birlikte başarıldı. Sayın Bakan, bu işe girerken arayıp, ‘Çetin Başkan, emin misiniz biz zorlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta nakliyecileriniz dik durabilecek mi’ dedi. Ben de ‘40 yıldır içlerindeyim. Tam 40 yıldır onlarla beraberim. 

Size söz veriyorum Bakanım,  o nakliyeciler, o dostlarım, o adam gibi adamlar bu haksızlığa sonuna kadar yanımızda olacaklar, direnecekler’ dedim. İşte buydu bize kazandıran, sadece orada değil Avusturya’da, İtalya’da, Macaristan’da da... Bütün bunlar, bu güzel eylemler, bu yapılacak işler listesi planlandı, hayata geçirildi. Bugün, 2017 yılında Ulaştırma sektörü nerede olacağı tasarlanmıştır. Size, geçen sene iftar yemeğinde, ‘sakın şirketlerinizi satmayın’ dedim; bir kez daha söylüyorum, doğacak güneş çok yakında. Dik durun, sakın şirketlerinizi satmayın. Hak ettiğimiz, 20 yıldır gelemediğimiz yere kesinlikle geleceğiz. Bu sektör bizim, bu ülke bizim ve biz, sıradan bir ülke değiliz. Doğu ile batı kuzey ile güney arasında tam merkezdeyiz. Bizsiz ticaret olamaz. Bizsiz malzeme hareketleri olamaz. Bu gücümüzün farkında olalım, bu gücümüzün eyleme dönüşmesinde plan yapalım ve buna sahip çıkalım. Bugün bunu görüyorum, o yüzden çok mutluyum. ■



YERİNDE HİZMET VE AVANTAJLARIYLA
 
Brisa, nakliyecinin yanında 

Gala yemeğinde, Brisa Ticari Lastikler Satış Direktörü Yakup Demir, Brisa olarak nakliyecinin ve UND’nin yanında olduklarını açıkladı: “Türkiye’nin büyümesinin altında ihracatın büyük öneminin olduğunu hep birlikte gördük. Brisa olarak, biz de 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Brisa sürdürülebilir bir büyümeye inanmış, müşterisini merkeze yerleştirmiş bir şirket. Sizlerin sorununa en iyi çözümü bulma gayretlerimiz sürüyor. İhtiyaçlarınız doğrultusunda yeni markalarımız ve hizmetlerimiz devreye giriyor. 2012 yılında Profleet markamızın lansmanını yaptık. Bugün Profleet markamız 110 Profleet danışmanı, bin 400 filo müşterisiyle yaklaşık 65 bin araca hizmet veriyor. Profleet ile sizlerin en yüksek gideri olan yakıta ve lastiğe yönelik ciddi çözümler üretiyoruz, maliyetlerinizi aşağı çekiyoruz. Başka ülkelerde haksız rekabet nedeni ile kaybettiğiniz paraları Profleet çözümleriyle tekrar sizlere sunmaya çalışıyoruz. Sizlere de yılda lastikte yüzde 15 fazla ömür ve yakıtta ise yüzde 5’e yakın yakıt tasarruf sağlıyoruz. Aynı zamanda Profleet ile yaklaşık 1,5 saat içerisinde hızlı bakım yapabileceğiniz, garantili işçilik ve yedek parça sürecini başlattık. Ayrıca yolda yaşadığınız problemleri, ortadan kaldırmaya yönelik Mobilfix’i devreye aldık. Mobilfix bugün sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da sizlere yol yardım hizmeti veren bir hizmet markamız. 2014 yılında bize ulaşan karların yaklaşık yüzde 98’ine, olumlu geri dönüş verdik, bunların önemli bir kısmı da Avrupa ayağındaki çağrılardı. Mobilfix, bugün, sizlere garajınızda da hizmet veriyor. Brisa olarak, 20 yıldır UND ile birlikte hareket ediyoruz ve UND’nin, her kongresinde her toplantısında sponsor olarak bulunuyoruz. UND ile olan işbirliğimiz farklı alanlarda gelişerek devam edecek ve sizlere daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceğiz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159