Şoförlere araç içinde dinlenme yasağı

banner113

Almanya'da 45 saatlik haftalık istirahatın araç içerisinde geçirilmesi yasağı başlıyor! Sürücüler artık dinlenme tesislerinde istirahat etmek zorundalar. Kurallara uymayan sürücülere cezalar var.

banner114
LOJİSTİK 25.05.2017, 13:26 31.05.2017, 12:00 Taşıma Dünyası
Şoförlere araç içinde dinlenme yasağı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Almanya’da hayata geçen yeni uygulamanın duyurusunu yaptı. 24 Mayıs’ta yürürlüğe giren kanun ile artık şoförler dinlenme sürelerini araç içerisinde geçiremeyecekler.

Sürücülerin dinlenme tesisine yakın yerlerde park etme zorunluluğu getirildi. Araç yakınında uygun dinlenme alanı bulunmadığı açıklamalarının Alman makamları tarafınca kabul edilmeyeceği de bildiriliyor. Yapılan duyuruda; sürücülerin araç içinde dinlenmesine ilişkin konulan yasağın Almanya'da 25 Mayıs itibariyle yürürlüğe girmesinin beklendiğinin bildirildiği ifade edildi. 

IRU tarafından da flaş haber olarak iletilen bilgilendirmede konunun IRU sekreteryası ve üye Alman Derneği ile işbirliği içinde takip edildiği belirtildi. Düzenlemeye yönelik atılan ortak adımlarla ilgili UND bilgilendirmeler yapmaya devam edecek. UND, sürücülerden cezalarla karşılaşmaları halinde gerekli bilgilerin ve ceza makbuzunun derneğe iletmelerini istedi. 

Düzenlemenin detayları 

Kanuna göre 45 saatlik haftalık dinlenme araç içerisinde geçirilemez,
Sürücünün dinlenme tesislerine yakın yerlere park etmesi gerekiyor,
Araç yakınlarında uygun dinlenme alanı bulunmadığı bahanesinin Alman makamlarınca kabul edilmeyeceği bildiriliyor.
Eğer Sürücünün uygun dinlenme tesislerinin olmadığı bir yerde dinlendiği tespit edilirse haftalık dinlenmesini gerçekleştirmediği değerlendirecektir,
Eğer sürücünün haftalık dinlenmesini gerçekleştirmediği ispat edilirse cezalar aşağı şekildedir;

Sürücü için saat başına 60 Euro,
Kanunu takip etmeleri gerekçesiyle taşımacılık firması için eksik kalan bölümde saat başına 180 Euro,
 
Kanun 24 Mayıs 2017 tarihinde yayınlandı. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159