banner69

Tırsan’dan Hüner Lojistik’e 300 adet treyler satışı

banner113

Tırsan büyük adetli teslimatlara devam ediyor. Geçtiğimiz ay Eyüp Lojistik’e 165 adetlik treyler satışı gerçekleştiren Tırsan, bu sefer de Hüner Global Lojistik şirketine de 300 adetlik Multi Ride treyler satışını açıkladı. Hüner Global Lojistik’in 2021 Mart ayı hedefinde ise 45 milyon Euro yatırımla toplam treyler yatırımını 500 adete çıkartacak. 300 adet çekici yatırımı daha yapacak.

banner114
LOJİSTİK 11.06.2020, 20:55 15.06.2020, 12:06 Taşıma Dünyası
Tırsan’dan Hüner Lojistik’e 300 adet treyler satışı
ERKAN YILMAZ / Video Konferans

Tırsan
ve Hüner Global Lojistik’in gerçekleştirdiği büyük işbirligi yine video konferans ile duyuruldu. Video konferansa Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda Hüner, Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Hüner ve Hüner Global Lojistik Genel Müdürü Ercan Kulaksız ile sektörel basın mensupları katıldı.  

Teslimata yönelik düzenlenen video konferansta açıklamalarda bulunan ve 25 yıldır Hüner Nakliyat ile işbirliği içinde olduklarını belirten Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “25 yıldan bugüne 1000’den fazla araç verdik. En son iki sene önce yatırım yapmışlardı. Kurlardaki hareket ve pandemi süreci derken bugün yatırım noktasına gelindi ve 300 adetlik treyler satışıyla ilgili bir sözleşme imzaladık. Teslimatlara başladık ve Ekim ayı gibi teslimatları tamamlayacağız. Bu işbirliği hayırlı olsun” dedi.

Müşteri memnunuyetinde 1 numarayız 

Çetin Nuhoğlu, “43 yıldır pazar lideri olmak, müşteri memnunuyetini sağlayabilmek, müşteriye sürekli olarak gelişim getirici fırsatlar sunmak önemli. Tırsan 1977 yılında üretime başladı. 1998 yılında Tırsan Avrupa’da fabrikasını kurdu ve geldiği seviye inanılmız bir başarıdır. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da gerçek büyüklüğü gösteren müşteri memnuniyetinde 1 numaradır. Avrupa’da bilinirlik noktasında ilk üç marka arasına girdik. Türkiye’de 7-8 bin pazar varken, oralarda 35-40 bin adet tüm Avrupa’da çevresiyle birlikte 250 binlik adet pazarda 25-30 bin adet satmak zor değil. Ama Türkiye’de üretmek ve 7-8 binlik pazarda lider olmak ve 25 yıldır müşteriyi memnun edebilmek kolay değil. Asıl büyüklük bu. Başarı iyi bir ekiple oluyor. Tırsan ile gurur duyuyorum. İhracatta çok önemli işler yapıyoruz. Otomotiv endüstirisinde patentte 3’üncü, Tüm Türkiye sıralamasında ise 9’uncu sıradayız. Sürekli olarak yeni ürünler üretmek ve müşteri ihtiyaçlarını anlayarak bunları hayata geçirmek çok önemli. Türkiye’de treyler sektöründe ilk ar-ge merkezine sahibiz ve bu alanda yatırımlarımız da devam ediyor. Ben hep söylüyorum; rakibimiz yok. O yüzden de hep kendimizle yarışmak zorundayız. Ben hep yeni hedefler koyarım ” dedi. 

Rakipler küçüldü ve küçülmeye devam ediyor 

“Rakipler küçüldü ve küçülmeye devam ediyor” diyen Nuhoğlu, “Burada en az küçülen kim olacak! Ona bakmak gerekiyor. Hiçbir rakip 2018-2019 rakamlarını konuşamıyor. En az küçülen birinci olacak. Biz de en az küçülenlerdeniz. Çünkü geçen seneyi 10 bin adet ile kapattık. Bu sene 8 bin 500 ile kapatacağız. Hiçbir firma bizim kadar geniş bir ürün gamına sahip değil. Biz sürekli olarak yeni ürün çıkartıyoruz. Avrupa’ya yönelik çok yeni ürünlerimiz çıkacak. Biz fuarlarda iki birincilik aldık. Bu sene de iddialı projelerimiz var. Ben şirketimle ve uluslararası alanda geldiğimiz noktadan gurur duyuyorum. Çok net tespitimiz var. İhalelerde şirketin aracı Tırsan ise özellikle tercih ediliyor. Daha az yakıt tüketmesi ve daha uyumlu olması, bakımların daha az maliyetli olması, ikinci el değerinin çok yüksek olması. Bunlar Tırsan’ın başarısının kanıtıdır. Türkiye iyi şeyler yapmak zorundadır. Türkiye iyi şeylerin tanımını yeniden yapmak zorundadır. Bunu sağlayan firmalar ayakta kalır” dedi.   

Kötü bir dönemden geçtik, hızla düzeliyor

“Türkiye kötü bir dönemden geçti ve çok hızlı düzeliyor” açıklamasında bulunan Çetin Nuhoğlu, “İran kapısı açıldı. Hergün 200-300 araç çıkışı oluyor. Irak hala devam ediyor. Avrupa Birliği’nde taşımalar da çok düşmedik. Mart ve Nisan ayında düşüş oldu ama 2019 ile kıyasladığınız zaman batı kapılarında sadece yüzde 16 düştü. Tam eski dönemi yakalamamış olmamıza rağmen umut veriyor. Türkiye’nin ihracatla kalkınması temel hedefimizdir. Türkiye’nin dış ticareti toplam GSMH ‘sının yüzde 50’sinden fazladır. Çok önemli bir seviyedir. Bu güçlü ekonomilerde öne çıkar. Almanya’da yüzde 72, Güney Kore’de yüzde 74. Çin de GSMH dış ticaretinde yüzde 30. Kendi ekonomisi o kadar büyük ki. Yüzde 70’i kendi ülkesinden geliyor. ABD GSMH içindeki dış ticaret hacmi yüzde 21’dir. Bizim se mecburen ihracat yapmamız gerekiyor. Bunun altyapısı var. Yüzde 70’lere çıkabiliriz Bu anlamda lojistik şirketlerimizin olması ve dışarıda yatırım yapması çok önemli. Avrupa’da güçlü olursak Türkiye’de güçlü oluyorsunuz. Güçlü lojistik şirketleri kurmak zorundayız ve bu şirketler Avrupa’da boy göstermek zorunda” dedi.

Pazarın eski günlerine dönmeyeceğini görüyorum

“Pazarın eski günlerine dönmediğini, dönmeyeceğini çok net şekilde görüyorum” açıklamasında bulunan Çetin Nuhoğlu, “Şu anda ertelenmiş yatırımlar konuşuluyor. Sayılar ortada. Biz şu anda yüzde 50 kapasite ile çalışıyoruz. Mecburen bu şekilde çalışıyoruz. Çok iş olsa da bunu artıramıyoruz. Virüs nedeniyle çalışma koşullarına çok dikkat ediyoruz. Ş uanda cazip finansman koşulları var. Ama bu bir patlama yaratmaz. Yaratırsa tehlikelidir. İnsanlar yatırım maliyeti düştü diye yatırım yaparsa bu gerçekten sektör adına tehdit olur. Bu yaşadığımız riskler tekrar olursa şirketlerin kendi ayakları üzerinde duracağı şartları sağlamamız gerekir. Bu süreç bitmedi. 2’inci dalga olur mu? Ben Tırsan olarak yeni normali mevcut kapasitenin yüzde 50’si ile çalışmak olarak görüyorum” dedi. 

25 yıldır bizi tercih ediyorlar 

Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, “Bu yatırımlar ülkemize ve bizlere hayırlı, uğurlu olsun. İki hafta önce anlaşmamızı yaptık, 300 adet treylerin teslimatı da Ağustos, Eylül ve Ekim ayı içinde gerçekleşerek tamamlanacak. Araçlarımızın tamamı multiligh model. Multiligh modeli farklı çekicilerde de kullanım imkanı olan, çok fonksiyonlu süspansiyon özelliklerine sahip. İntermodel taşıma yaptıkları için de tren yükleme modelimizi tercih ettiler. Hayırlı, uğurlu olsun ve 25 yıldır da bizi tercih ettikleri için de teşekkür ediyoruz” dedi. 

25 yılda 1300 treyler alımı gerçekleşti

Hüner Global Lojistik Genel Müdürü Ercan Kulaksız, “Kurucumuz Sayın İbrahim Hüner de katılmak istiyordu ama Sayın Arda ve Melisa Hüner’in artık daha ön planda olmasını istiyor ve sene sonunda  artık emekli olacak. Hüner Nakliyat 95 yılından bu yana istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyor. 25 yıllık sürede bu alımla birlikte 1300 civarında semitreyler alımı olmuş durumda. Bizim yatırım kararımız 2019’un son çeyreğinde alınmıştı. Yaklaşık 45 milyon Euro’luk bir yatırım planı oluştu. Pandemi süreci ile ara verdik ve normalleşme ile birlikte tekrar start verdik. 300 adetlik alıma ek olarak 200 adet treyler alımı daha olacak. Toplamda 500 treyler ve 300 çekici alımı olacak. 2021 Mart sonuna kadar bu yatırımı reailize etmiş olacağız. 45 milyon Euro’luk bir yatırım olacak. Bugün ki kura göre 350 milyon TL’lik ciddi bir yatırım olacak ve bunun yüzde 30’u yenileme, yüzde 70’i kapasite artışına yönelik olacak. Bugün filomuzda 300 çekici ve 450 treyler var. Yatırımlarla birlikte 500 adet çekiciye ve 800 adetlik treyler kapasitesine Mart 2021 itibariyle ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

6 destinasyonu, 9’a çıkaracağız

Yeni yatırımlarla birlikte yeni bölgelere yönelik çalışmaların da olacağını belirten Ercan Kulaksız, “Şu anda 6 destinasyonumuzu 9’a çıkaracağız. Ağırlıklı olarak Almanya ve İtalya çalışıyoruz. Önümüzdeki yılın başında Polonya. Yunanistan ve Baltık ülkelerine açılacağız” dedi. 

Müşterilerimiz özellikle Tırsan istiyor 

Tırsan treyler tercihlerinin nedenini de açıklayan Ercan Kulaksız şunları söyledi: 25 yıllık ve Tırsan deneyimi var. Kurulduğu günden beri başka bir treyler markası olmamış. Araçların olağanüstü performansları, ikinci el değeri, işletme maliyetleri, toplam satın alma maliyeti, Tırsan’an çözüm odaklı yaklaşımı ile bakıldığında biz Tırsan’ı kendi markamız olarak görüyoruz. Müşterilerimizin de özellikle Tırsan olması yönünde ısrarları da var. Hatta, araçlar geldimi diye değil Tırsan’lar geldimi diye soruyorlar. Hüner Nakliyat’ın da aynen Tırsan’ın olduğu gibi müşteri odaklılığı da çok üst düzeyde. Müşteriye güvenli hizmeti tahahüt etmiş bir firma.” 

2019 ve 2020 ilk 5 ay değerlendirmesi 

2019 ve 2020’nin ilt beş ayını da değerlendiren Ercan Kulaksız, “ Geçen seneye göre Mart 15 itibariyle yüzde 3 büyümemiz vardı. Daha sonraki sürece baktığımızda ise yüzde 10’luk bir küçülme söz konusu. Nisan ayında yüzde 55’i buldu. Yıl sonu itibariyle de geçen seneye göre toplam küçülme yüzde 4 olacak” dedi. 

Çetin Nuhoğlu şirketimizi bizden iyi tanıyor

Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Hüner de, “Sayın Çetin Nuhoğlu, şirketimizi bizden daha iyi tanıyor.  Babamız İbrahim Hüner’in kurduğu şirketi daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz.  Şirkete ve ekibe çok güveniyoruz” dedi.

Sefer sayısında ilk 5’teyiz ve pazar payımızı kaybetmek istemiyoruz

Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda Hüner’de açıklamalarda bulundu: Bizler Tırsan’la kalmak, Tırsan’da bizimle kalmak için elinden gelen her çalışmayı yapıyoruz. Biz bu işbirliğinin daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz. Tırsan kendi sektöründe çok büyük devlerle yarışmasına rağmen çok başarılı olmuş bir marka. Rakipleri global olarak çok büyükler. Bu yüzden başarısı takdir edilmesi gerekiyor. İlk defa 500 adetlik bir yatırım isteği gerçekleşti. Normalde biz her sene yatırım yaparız. 2018 ve 2019’da kur dalgalanmaları ve pandemi süreci derken yatırım adeti ile bu sürece denk geldi. Biz pazar payımızda geri kalmak istemiyoruz. Toplam sefer sayısında biz ilk 5’teyiz. Biz bulunduğumuz bu seviyeyi koruma hatta daha da ileriye taşımayı istiyoruz. Güzel bir ekibimiz var. Yurtdışı ile birlikte 1500 çalışanımız var. 2023 yılında sadece treyler bazında 1000 araca ulaşmak istiyoruz. Herkesin kafasında soru işareti bulunduğu bir ortamda bizler açıkcası ülkemize ve Avrupa ile ilişkilerin daha iyi bir noktaya gideceğine inanıyoruz. O yüzden bu yatırımı gerçekleştirdik. Tek bir marka ile gerçekleştirmekte ayrı bir gurur verici nokta” dedi. 

Hüner Nakliyat’ın Avrupa hedefi

Arda Hüner, “Avrupa’da büyüme planımız var. Avrupa’daki merkezlerimizi geliştiriyoruz. Daha geniş ve daha büyük ekipler oluşturuyoruz. İtalya’daki depomuzu üç yıl önce 5 katı kadar büyüttük. Orada hedeflerimiz daha büyük. İtalya tarafında Açık ara pazar lideriyiz. 4 bin araçlık sefer gerçekleştiriyoruz. İtalya taşımalarının yüzde 12’sini yaptığımızı gösteriyor. Polonya ve Yunanistan, Fransa’ya kadar bütün ülkelerde varız demek istiyoruz. Biz çalıştığımız her ülkede ilk üçe giren bir şirketiz” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159