(TREDER), tedarikçi ziyaretlerine AkzoNobel ile devam etti.

banner113

Treylerciler boya endüstrisindeki son yenilikleri AkzoNobel’den dinledi

banner114
LOJİSTİK 02.12.2019, 10:18 02.12.2019, 10:32 Taşıma Dünyası
(TREDER), tedarikçi ziyaretlerine AkzoNobel ile devam etti.

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri 28 Kasım tarihinde Workinn Otel’de AkzoNobel Genel Sanayi Boyaları Türkiye Teknik Satış Müdürü Oğuz Başkan , Koruyucu Kaplamalar Anadolu Bölge Satış Müdürü Muammer Sonsuz ve Tank Kaplamaları Güneydoğu Avrupa Müdürü Melih Ataman ile bir araya geldi. AkzoNobel yetkilileri, son yenilikler hakkında bilgi verirken, Avrupa pazarı hakkındaki öngörülerini de TREDER üyeleri ile paylaştı.



Dünyanın en büyük üç Boya Üreticisi firmasından biri olan AkzoNobel, uçaktan, otomotive, inşaattan, köprülere kadar boyanın olduğu her yerde bulunuyor.

3 milyar Euro'luk satış 

AkzoNobel’in9.3 milyar Euroluk satışa imza attığını ve bunun tamamının Boya Ürün Gamından oluştuğu bilgisini veren AkzoNobel Teknik Satış Müdürü Oğuz Başkan, 150’den fazla ülkede 34 bin 500 çalışan ve 19 üretim noktası ile hizmet verdiklerini anlattı. “Bütün dünyada treyler üreticilerine hizmet verebiliyoruz” diyen Başkan, AkzoNobel’in Türkiye’de 5 ayrı şirketinin bulunduğunu ve treyler üreticilerine de International Paint Paz. Ltd. Şti.çatısı altında hizmet verildiğini belirtti. Yine International Paint Paz. Ltd. Şti olarak Sanayi Boyaları ile birlikte Marine ve Yat Boyaları grubunda da hizmet verdiklerini söyledi. Satış ve Teknik ekibinin tamamının Uluslararası İnspektör Belgeli (Nace/Frosıo/Sspc) Ekip’ten oluştuğunu ve Boya sektöründeki Teknik Bilgininin önemini vurgulayan Başkan, Türkiye’de 12 ilde 15 bayi ile çalıştıklarını söyledi.





Tüm siparişler aynı gün içinde sevk edilir


Başkan, sözlerine şöyle devam etti: “Ürün gamının tamamı yurtdışında üretilip daha sonra Türkiye’ye geliyor ama renklendirme işleminin tamamı Türkiye’de gerçekleşiyor. Bunu da Günde 25 tonluk renklendirme yapabilme kapasitesine sahip Tam Otomatik Renklendirme Makinelerimiz ile gerçekleştiriyoruz...
Türkiye’de ortalama 1,7 milyon kg lık stok miktarı var. Bu sayede de Öğlen 14.30’a kadar gelen tüm siparişler aynı gün içinde sevk edilebiliyor. Bu yıl günlük 30 tonluk sevkiyat gerçekleştirdik.



Treylere yönelik özel ürünler


Treyler ve araç üstü sektörüne yönelik özel yeni ürünlerini tanıtan Başkan, şunları söyledi: “Salcomix 729 Seri DTM (Sonkat); metal yüzeylere astarsız olarak uygulanabilen özel bir ürün, 95 Gloss üzerinde parlaklık, çelik alüminyum, galvaniz, plastik ve cam yüzeylere doğrudan yapışma, 140 dereceye kadar sıcaklığa dayanım, Tek başına C4-M korozyon koruması ve 2000 saatlik UV dayanımı sağlıyor. Bu süre genel test sürelerinin ( 500 saat) çok üstündedir.



Salcomix 648 Seri (Sonkat) en çok satılan ürün; yine 95 Gloss üzerinde parlaklık , alev geciktirici boya özelliği, kuru gıda uygunluk sertifikası, tek kat uygulama ile işçilik avantajı, 2000 saatlik UV dayanımı bulunuyor.
Salcomix 524 Seri ise tüm renkleri yapabildiğiniz benzersiz bir epoksi astardır. Alev geciktirici boya özelliği mevcut , yaş üstü yaş uygulama ile işçilik avantajı veriyor ve çelik, alüminyum, galvaniz, yüzeylere uygulanıyor. Intershield 4000 USP Seri (Epoksi Astar) ise tek başına C5 korozyon seviyesinde koruma verebilen , çok kalın uygulanabilen, yüksek katı madde oranına sahip ve çok hızlı kuruması olan bir üründür. (2,5 saat).
Intershield 851 Seri iri pütürlü kaydırmaz bir epoksiastardır.Bu sayede üzerinde aracın bile hareket edebileceği çok sağlam kaydırmaz bir zemin oluşturur.

Tank içi boyalarda; İnternationalCeilcote asit için , Enviroline&Interline serileri de akaryakıt,yağlar ve su için kullanılabilir.”



Avantajlar neler?


Oğuz Başkan, Türkiye’de International &Salcomix avantajlarını ise şöyle sıraladı:
“Dünyanın 7 kıtasındaki en önemli yapıları koruyan “International” ve Avrupa standartları ile üretilen “Salcomix” sizlere üst düzey parlaklık, koruma ve dayanım sağlıyor.
Üst düzey teknolojiye sahip ürünler sayesinde ,Türkiye’de aldığınız bir ürüne Dünyanın her yerinde de izlenebilirlik ve ulaşma imkanını veriyoruz.



Dünyadaki tüm fabrikalarımızda üretim , aynı hammaddeleri içeren aynı formülasyonlarla yapılmakta bu sayede de ürün kalitesi hep üst seviye de kalmaktadır.

İş ortaklarımıza, Uluslararası Boya ve KorozyonBelgeli (NACE/FROSIO/SSPC) teknik ekip ile tam destek sağlıyor,ürünlerinin müşterilerine teslim edildikten sonra yaşanabilecek problemleri boyahanenizde oluşmadan engelliyoruz.Firmamızın tüm satış ekibine de bu belgeleri kazandırması, ziyaretlerimizde çözüm odaklı farklılığımızı ortaya koyarak , bizleri diğer firmalardan bir adımdahaöne çıkarmaktadır.
Bunun yanında Boyahane Kontrol Programı Paintfinder ile de tüm renkleri elinizin altına verebiliyor, gereksiz stok maliyeti yaptırmıyor, fazla hazırlanmış boyalar nedeniyle çöpe boya atmaktan kurtarıyor ve tartım kaynaklı yaşanan boya problemlerini engelliyoruz.”

ISO 12944 Boyanın Anayasası

Anadolu Bölge Satış Müdürü Muammer Sonsuz, ISO 12944 standardı hakkında bilgi vererek “ISO 12944 boyanın anayasasıdır. Çeliğin, korozyondan boyaile korunması standardını kapsar. Atmosferik koşullara ve maruz kalacağı ortama göre (Tatlı su, tuzlu su,toprak...) boya sistemlerinin ve boya kalınlıklarının belirlermesini kapsar.Atmosferik koşullara ve maruz kalacağı ortama göre C1,C2,C3,C4,C5 ve CX olmak üzere 6 adet ortam sınıflandırması mevcuttur.Bu sınıflandırmalar , uygulanacak boya kalınlıklarına göre, Low (0-7 yıl) / Medium (7-15 yıl) /High (15-25 yıl) ve Very High ( 25 yıl üstü) olmak üzere dayanıklılık sağlayacaktır.

Treyler sektöründeki araçlar, Türkiye’de ve Dünya’da farklı korozyon sınıflarına maruz kalabilmektedir. Bu nedenle bu standardın detaylı olarak bilinmesi ve özenle uygulanması ,treyler firmaları için hem kalite hem profesyonellik anlamında büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, boya sektörünün sektöre çok ilgi duyduğunu ve destek verdiğini hatırlatarak destek ve bilgilerden ötürü AkzoNobel yetkililerine teşekkürlerini sundu. Boya teknolojilerinin her geçen yıl geliştiğine değinen Şentürk, tedarikçilerin teknik anlamda üreticileri doğru bilgilendirmesinin daha kaliteli ürünlere giden yolda önemli bir basamak olduğunu vurguladı.

Kasım ayı toplantısı Workinn Otel’de gerçekleştirilen TREDER Yönetim Kurulu toplantısında; 2020 yılında yapılacak Ağır Vasıta Zirvesi görüşüldü.



 TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, katkılarından dolayı AkzoNobelGenel Sanayi Boyaları Türkiye Teknik Satış Müdürü Oğuz Başkan’a plaket verdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159