banner69

Yeni Ford Trucks F-MAX yollara çıktı

banner113

2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülü sahibi Ford Trucks’ın yeni çekicisi F-Max, 661 bin 500 TL başlangıç fiyatıyla pazara sunuldu.

banner114
LOJİSTİK 31.10.2018, 14:39 31.10.2018, 14:59 Taşıma Dünyası
Yeni Ford Trucks F-MAX yollara çıktı
Yeni Ford Trucks F-Max için Antalya’da tanıtım ve test etkinliği düzenlendi. Yeni F-Max tanıtım lansmanında Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Pazarlama Müdürü Bahatttin Topçu açıklamalarda bulundu. 

2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülü sahibi Ford Trucks’ın yeni çekicisi F-Max, 661 bin 500 TL başlangıç fiyatıyla pazara sunuldu. Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan,  F-MAX ile ağır ticari segmentinde yeni standartlar belirlediklerini ifade etti: “Ortadoğu, Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerdeki organizasyon yapısında sona geldik. Doğu Avrupa’da yapılanmamız Polonya ve Baltık ülkeler hariç tamamlandı. 2020 yılı sonu itibariyle 51 ülkede var olmayı hedefliyoruz. Toplamda 142 noktada servis hizmeti sağlamış olacağız. Batı Avrupa’da şu an 27 noktada servis hizmeti veriyoruz. Yeterli mi? Değil. F-Max ile birlikte servis sayımızı büyütme kararı aldık ve 27 noktayı 80’in üzerine çıkarma hedefi belirledik. F-Max global arenada çok önemli bir ürün. İlk aldığımız geri bildirimlerde F-Max’in doğru bir ürün olduğunu gösteriyor. F-Max’in aldığı ödülde bunu gösteriyor. Ülkemiz adına da gurur kaynağı oldu.” 


Serhan Turfan

Yıl sonu tahmini 11 bin 200
Türkiye pazarına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Serhan Turfan, “16 ton ticari araç pazarı normalde 30 bindi, son iki yılda 18 bin adetlere indi. Bu yıl, ilk dört ayda pazarda ciddi yükseliş oldu. Satışlar yüzde 39 arttı. Ama özellikle Mayıs ayı ile birlikte başlayan kur hareketleri ile Mayıs ve Haziran ayında pazar yüzde 27 düştü. Ama asıl düşüş Ağustos ve Eylül ayında oldu. Pazardaki düşüş yüzde 72’yi buldu. Sonuç olarak ilk 9 ay baktığımızda geçen seneden yüzde 17 gerideyiz. Sene sonu tahminimiz ise 11 bin 200 adet” dedi. 

Pazar payımız yüzde 29’a çıktı 
Pazarda geldikleri noktayı da açıklayan Serhan Turfan şunları söyledi: “Yüzde 14 olan pazar payımızı yüzde 29’larında üzerine çıkartmayı başardık. Yol kamyonunda uzun yıllardır lideriz. Her iki araçtan birini biz satıyoruz. İnşaat kamyonunda yüzde 40’lar seviyesine ulaştık. Çekici segmentinde yüzde 16 pazar payına sahibiz.”  

Yurtdışı satış hedefi
2019 ve 2020 yurtdışı satış hedeflerini de açıklayan, Serhan Turfan, “F-Max ile yurtdışı pazarlara açılmak ve çekici pazarında da lider olabilmek. Yurtdışı pazarlarda hedefimiz en az 1000 adet satabilmek. 2020’de ise bu rakamı 2000 adedin üzerine çıkmak. Bu hedefleri de aşabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu. 

F-Max’in fiyatı 
Serhan Turfan, F-Max için belirledikleri başlangıç fiyatını da açıkladı: “Yeni ürünümüzün fiyatı 661 bin 500 TL. Toplam sahip olma maliyeti çekici sahiplerinin en önemli konusu.” 

F-Max özellikleri 
Pazarlama Müdürü Bahattin Topçu, ürüne yönelik bilgileri verdi: “2,5 metre genişliğindeki kabin yüzde 11 daha düşük hava sürtünmesi sağlıyor. Gündüz farları en zorlu koşullarda ve keskin virajlarda yollarını aydınlatacak. F-MAX, tüm bu özellikleri, tabandan tavana 2160 mm yükseklik yaratan düz zemini ve 260 mm’lik koltuk hareket alanı ile sağlıyor. F-MAX ayrıca, patentli uçak tipi geniş depolama kapasitesi ve 90 derece katlanabilir üst yatağıyla bu iki fonksiyonu aynı anda sektörde ilk defa sunarak sürücülere rahatlık sunuyor. MAX’ın sürücü koltuğu da maksimum konfor sunuyor. 260 mm ayar aralığı, üstün kaliteli, nefes alabilen kumaşı ve ergonomik tasarımıyla, sınıfının en iyisi bu koltuk yoldayken optimal bel desteği sağlıyor. F-MAX’ın soğuk kış koşullarına hazırlıklı olması için, -40 dereceye varan koşullarda testler yapıldı. Yeni F-MAX, 500PS gücü, 2500Nm Tork kapasitesi ve 400 kW motor freni gücü ile yüksek performanslı bir motor içeriyor. Teknik özellikler arasında E-APU teknolojisi, Eco-roll fonksiyonu ve predictive hız kontrolü (MaxCruise) de bulunuyor. Bakım maliyetlerinin yüzde 7'ye varan oranda azaltılması ve 120 bin km bakım aralıkları ile hem düşük işletme maliyeti sağlıyor hem de kullanıcının aracı daha verimli kullanabilmesine imkan sağlanıyor. F-MAX’ın Ecotorq motoru, her türlü yol koşulunda maksimum performans ve minimum yakıt tüketimi sunuyor. 12-vitesli ZF otomatik şanzıman ile Eco-Mode ve Power-Mode gibi farklı sürüş modları yakıt tüketimini optimize ediyor.”  

Devrim yaratan “ConnecTruck”
Ford Trucks, yeni F-MAX ile devrim yaratan ve pek çok avantaja sahip olan “ConnecTruck” teknolojisini sunuyor. Bu sayede uzaktan tanı ve kablosuz yazılım güncelleme kullanılarak araç uzaktan izlenebiliyor. Özel topografik harita, F-MAX'ın yol koşullarını analiz edebilmesi anlamına geliyor ve aracın optimum hızlarda yol almasını, böylece yakıt tüketimini yüzde 4'e kadar azaltmasını sağlıyor. 
Yeni F-Max, 12.7L E6D Ecotorq motora sahip. Yakıt tüketimi konusunda yüzde 6 civarında daha düşük tüketim imkanı sunuyor. Bakım maliyetlerinde de yüzde 7’lik avantaj sağlandı. 

Dört kıtada 11 ülkede test edildi
F-MAX, beş yıllık bir süreçte 500 mühendis tarafından tasarlandı, geliştirildi ve test edildi. Dört kıtada 11 ülkede gerçekleştirilen testlerde 233 prototip kullanıldı. Bu süreçte 15 bin 500 saat laboratuvar testleri ve 5 milyon kilometre yol testi gerçekleştirildi.

Her müşteriye uygun alım seçenekleri
Müşterilerin beklentilerine, ihtiyaçlarına uygun toplam sahip olma maliyetlerine yönelik bir araç alım modellemesi ile hareket edeceklerini belirten Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, “Her müşteri ile ihtiyaçlarına yönelik, hem kullanım süreçleri hem de finansal beklentilere yönelik alım şartlarını içeren çözümler sunacağız” dedi. ■


Bahatttin Topçu, Serhan Turfan, Burak Hoşgören




ERKAN YILMAZ

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159