Yeni nesil MAN Kamyon ödül kazandı

Yeni MAN Kamyon Nesli dijital sürücü mahalli sayesinde ünlü RedDot Ödülleri’nden birisini aldı: Marka & İletişim Tasarım 2020. Gösterge ve kontrol unsurlarının biçimsel, fikirsel ve etkisel olarak uyumlu sürücü ve uygulama odaklı etkileşimi, 24 uluslararası jüriyi ikna etti. MAN yeni kamyon neslini geliştirirken 700’den fazla sürücünün geri bildiriminden faydalandı.

banner114
LOJİSTİK 13.08.2020, 11:43 13.08.2020, 14:51 Taşıma Dünyası
Yeni nesil MAN Kamyon ödül kazandı

RedDot Jürisi sürücü ve uygulama odaklı gösterge ve işletim kavramından ikna oldu

RedDot Kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Peter Zec, "RedDot Ödülü kazananlarını başarıları nedeniyle içtenlikle kutluyorum. Bu payeyi kazanarak yaptıkları işin yüksek tasarım kalitesine sahip olduğunu kanıtladılar. İnandırıcı performansları sayesinde zorlu uluslararası katılımcıların olduğu bir alanda en tepeye yerleştiler ve kendileriyle ve başarılarıyla gurur duymayı hak ettiler” dedi.

MAN Truck &Bus Yönetim Kurulu Başkanı Dr. AndreasTostmann, “MAN yeni kamyon neslini geliştirirken sürücünün işe dâhil olması gerektiği ve dikkatlerin üzerinde toplandığı odak noktası olacağı işin en başından belliydi. Çünkü biz bir üretici olarak sadece bu yolla sürücülerin gerçekte neye ihtiyacı olduğunu bilebiliriz. Müşterilerden ve ticari medyadan sayısız olumlu geri bildirim aldık ve bu büyük ödülü kazanmak bir kez daha doğru yolda olduğumuzu kanıtladı” diye konuştu.

MAN, yeni kamyon neslini geliştirirken çeşitli model, sürücü simülasyonları ve deneme pisti çalışmalarına 700’ün üzerinde sürücüyü de dâhil etti ve böylece kullanıcının ihtiyaçlarını sürücü mahallinin tasarımına kattı.

Bu, üç bağımsız çalıştırılabilir sistemle ortaya kondu: Bir yanda gösterge paneli, diğer yanda 12,3 inç (31.242 cm) boyutunda göstergesiyle bilgi-eğlence ve navigasyon sistemi ile yenilikçi MAN SmartSelect kontrol ünitesi ve üçüncü bir sistem olarak, yatak alanından konfor ve eğlence işlevlerini kontrol edebilmek amacıyla dâhili uzaktan kumanda. Her sistem kendi kamyona-özgü kontrol mantığına sahiptir ve aynı zamanda aracın diğer tüm sistemleriyle etkileşim halindedir.



En yeni ve uygun tasarım kriterleriyle tasarlanmış sürücü mahalli, sürücünün Yeni Nesil MAN Kamyonun sayısız yardım ve konfor işlevini sezgisel olarak idare etmesini ve böylece aracını güvenle ve verimli bir şekilde kullanmasını mümkün kılmaktadır. Tüm operasyon unsurları sürücünün dikkatini yolda olan bitene vermesine engel olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Gösterge ve operasyon bölümleri birbirinden ayrılmıştır ve böylece görsel bilgi yol görüş çizgisine mümkün olduğu kadar yakınlaştırılmıştır. Ayrıca, tüm kontroller rahat bir oturma pozisyonuyla ulaşılabilecek kadar yakındır. Bunun bir örneği, çevir ve bas fonksiyonuyla bilgi-eğlence ve navigasyon menüsünü kullanırken gözleri yoldan ayırma ihtiyacını en aza indiren MAN SmartSelect’tir.

Yeni Nesil MAN Kamyon’un sürücü mahallinin geliştirilmesindeki bir diğer kilit unsur da yaş, profesyonel tecrübe ya da teknik konulara yakınlığa bakmaksızın her sürücüye çabucak aynı yüksek seviyede kullanım rahatlığı sunmak olmuştur. Yeni Nesil MAN Kamyon, iyi düşünülmüş ve uygulama odaklı sürücü mahalliyle kamyon sürücüsünün günlük iş yaşamını kolaylaştırmaya kalıcı bir katkıda bulunuyor.

RedDot Tasarım Ödülü

RedDot Tasarım Ödülü, tasarım alanındaki çeşitliliğe profesyonel olarak değer biçebilmek amacıyla üç disipline ayrılmıştır: RedDot Ödülü: Ürün Tasarım, RedDot Ödülü: Marka & İletişim Tasarımı, RedDot Ödülü: Tasarım Konsepti. 18,000’den fazla başvuru ile RedDot Ödülü dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından birisidir. 1955’te bir jüri günün en iyi tasarımlarını değerlendirmek için ilk kez toplandı. 1990’larda RedDot CEO’su Prof. Dr. Peter Zec ödülün adını ve markasını geliştirdi. O zamandan beri peşinden koşulan “RedDot” payesi, üstün tasarım kalitesinin saygıdeğer uluslararası damgası olmuştur. Ödül kazananlar yıllıklarda, müzelerde ve çevrimiçi olarak takdim edilmektedir.


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159