Yeni Stralis X-WAY, Daily Euro 6 ve Daily Blue Power tanıtıldı

banner113

14 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen basın toplantısına İveco Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta, Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Ağır Vasıta Satış Müdürü Hakkı Işınak, Hafif Ticari Araç Ürün Müdürü Süha Yılmaz, Hafif ve Orta Araç Satış Müdürü Erkan Erşin, Pazarlama Müdürü Tülay Gürler, Off Road Satış Müdürü Korhan Yeşil ve Sürücü Eğitim Yöneticisi Mehmet Er katıldı.

banner114
LOJİSTİK 17.05.2018, 16:41 17.05.2018, 16:57 Taşıma Dünyası
Yeni Stralis X-WAY, Daily Euro 6 ve Daily Blue Power tanıtıldı

Toplantıda bir konuşma yapan İveco Türkiye Genel Müdürü Roberto Camatta, yeni ürünlerin İveco’nun yenilikçilik ve çevreci teknoloji anlamında geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Bugün sizlere iki yeni aracımızı tanıtıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Stralis X-WAY Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarında satışa sunuyoruz. X-WAY şehir içi ve bölgesel inşaat, hafriyat lojistiği için müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanmış ve bunu yaparken de ekonomiden ödün vermeden daha iyi bir TSO’ya(Toplam Sahip Olma Maliyeti) sahip olan bir ürün. Bugün aynı zamanda sizlere Daily Euro 6 ailesini de tanıtıyoruz. Bu ailenin en yeni üyesi üstün SCR teknolojisi ile 2020 ötesinin emisyon normlarını şimdiden sağlayan Daily Blue Power. Daily Blue Power ailesi uluslararası juri tarafından 2018 yılının panel vanı seçildi” dedi.



Rakiplerinden ayıran özellikler
İveco’yu rakiplerinden farklı kılan mihenk taşları hakkında da bilgiler veren Camatta, “ 40 sene önce ticari araçta ABS’yi ilk uygulayan marka İveco’ydu. İveco hafif ticari araçta common rail’i kullanan 1999 yılında ilk markaydı. 2006 yılında sadece SCR ile Euro 4 normunu karşılayan ilk markaydı. Euro 6 ile emisyon normlarını karşılayan ilk marka yine İveco’ydu. Hafif ticari araçta ilk akıllı bağlantıyı kullanan marka da yine İveco’ydu. Alternatif yakıtlar konusunda da farklı marka yine İveco. LNG’li Stralis’in lansmanını da yakında gerçekleştireceğiz. Alternatif yakıtlı araçlardan İveco 30 bin adet satış gerçekleştirdi. İveco iki konuya çok önem veriyor. Bunlardan biri çevre diğeri de toplam sahip olma maliyeti” dedi.

İlk dört ayda yüzde 8 pazar payı
2018’in ilk 4 ayında elde ettikleri pazar paylarından memnunu olduklarını açıklayan Roberto Camatta, araçlarının bulunduğu 3.5 ton ve üstü ticari araç segmentinde yüzde 8'lik bir paya sahip olduklarını vurguladı.



8 bin 8 45 kg boş ağırlığı ile dikkat çekiyor
Iveco Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Yeni Stralis X-Way’i tanıttı. Özyönüm "Yeni Stralis X-WAY’in 8x4 şasiye sahip Super Loader versiyonu özellikle beton mikserleri düşünülerek tasarlanmış. 8 bin 845 kilogram boş ağırlığı ile dikkat çeken Stralis X-WAY’in Super Loader versiyonu alanındaki en yüksek yükleme kapasitesine sahip. Sunduğu yüksek verimlilik sayesinde inşaat ve kentsel hizmet sektöründe çıtayı yükselten yeni Stralis X-WAY, kullanıcısına yeni iş fırsatları sunuyor. Iveco’nun en iyi yakıt verimliliği ve güvenlik teknolojileriyle efsanevi off-road sağlamlığını bir araya getiren yeni Stralis X-WAY, Toplam Sahip Olma Maliyeti (TSO) ile kullanıcısına yüksek verimlilik sunuyor. Stralis XP’de kullanılan ve yakıt tüketimini yüzde 11.2 oranında azalttığı TÜVSÜD tarafından da onaylanan teknolojiler Yeni Stralis X-WAY’de de bulunuyor. Sınıfının en iyisi Hi-Tronix otomatik vitesi ve HI-MUX elektrik, elektronik düzeni ile yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca teknoloji harikası HI-CRUISE sistemi eco-roll, öngörücü vites değişimi ve öngörücü seyir kontrolü gibi sürüşe yardımcı özellikler araçta yer alıyor. Öte yandan “Akıllı Yardımcılar” da yakıt tüketimini her türlü koşulda minimize ediyor. Patentli Hi-SCR egzoz işleme sistemi, nitro oksit oranlarında yüzde 97’lik azalma ile sınıfının en iyisine sahip olan yeni Stralis X-WAY, aktif rejenerasyona ihtiyaç duymayarak bakım masraflarını düşürürken aracın yolda olduğu süreyi artırıyor” dedi.



Yakıt tüketiminde yüzde 8 iyileşme
Hafif Ticari Araç Ürün Müdürü Süha Yılmaz da Daily ürününe yönelik bilgiler verdi.: Yeni Daily Euro 6 ürün gamı 2.3 ve 3.0 litre olmak üzere iki farklı motora sahip. Bütün rakiplerden bir farkımız var. Rakipler Euro 6 normunu karşılamak için Adblue ve SCR sistemine sahip. Bizim İveco 2.3 litre motorunda Adblue sistemine gerek kalmıyor. Burada farklılık oluşturuyoruz. 140 ve 160 beygirrlik motoru müşterimize sunduk. Euro 6 hafif misyon aracımızda birçok geliştirme yapıldı ve bu geliştirmeler sonucunda yüzde 8 yakıt tasarrufu sağlandı. Bakım aralıklarımız 20 bin km’den 30 bin km’ye çıktı. Daily, 3,5 tondan 7,2 tona varan azami yüklü ağırlık seçenekleri ve 10 m3’ten 19,6 m3’e varan yük kapasitesiyle sınıfındaki en geniş ürün yelpazesine sahip, çok yönlülüğü yüksek bir araç. 19.3 metreküp ile pazarda tekiz. 7 tonda pazarda lideriz. 3.5 tonluk araçta otomatik şanzımanlı satışa geçen yıl başladık. Bir ilki gerçekleştirdik. Başlangıçta bir para ödüyorlar ama daha sonra kazançlı çıkıyorlar. Alan müşterilerimiz de çok mutlu. Bu yılda satışlarımızı artırmayı planlıyoruz. Daily Blue Power aracımızda çevreci bir ürün. Yılın panelvanı seçilen araç. 3.5 ton ve 5 tonda elektrikli araçları verebiliyoruz. Bütün ürün gruplarında doğalgazlı aracımız var. Doğalgazlı araç konusunda Türkiye’de bir kısır döngü var. Bunun aşıldığında doğalgazlı araçların satışı da mümkün olacak. İveco SRC teknolojisinde 2020’li yılların emisyon şartlarını karşılıyor” dedi.

3 farklı opsiyon
Yeni Stralis X-WAY, modüler yaklaşımı ekstreme taşıyarak hafif damperliden beton mikserine her göreve uygun eklentiler sunuyor. Her müşterinin ihtiyacına göre üç farklı opsiyonu bulunuyor: On road set up özellikleri Stralis’in tüm on-road karakteristiklerini barındırıyor. En iyi görüşü ve kabin erişilebilirliğini sağlıyor. Ek olarak çoklu aks versiyonları da mevcut. Off road set up seçeneğinde yüksek hareket kabiliyeti off-road homologasyonlarıyla tam uyumlu. On+’da ise en çekici off-road on-road özelliklerin birleşimi müşteriye sunuluyor.

Yeni Daily Euro 6
Yeni Daily Euro 6 ürün gamı 2.3 ve 3.0 litre olmak üzere iki farklı motora ve güçleri 120 BG den 210 BG ye değişen, torku 470 Nmye varan geniş bir motor gamına sahip. Bu motorlar azami yüklü ağırlıkları 3,5 ton ile 7,2 ton arasında değişen versiyonlara en üst seviye performansı sağlıyor. Daily’ler en verimli ateşlemeyi sağlayan MULTIJET II patentli motorlara sahip. Bu verimli motorlar Euro 5 motorlara göre %8e varan yakıt ( NEDC çevrimi lle) tasarrufu sağlıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159