Yük Taşımada Dijital Sertifika Dönemi

Anadolu Sigorta, yük taşıma sigortası branşında sektörde ilklerden birisine imza atarak; müşteri portalı üzerinden sigorta sertifikası sunmaya başladı.

banner114
LOJİSTİK 23.05.2017, 14:57 23.05.2017, 15:04 Taşıma Dünyası
Yük Taşımada Dijital Sertifika Dönemi
Yük taşıma sigortalarında uzun yıllardır sektör liderliğini koruyan Anadolu Sigorta, yeni geliştirdiği sistemle, sigorta sertifikası düzenleme işlemini, dijital ortamda müşterilerinin kullanımına açtı ve süreci 2 dakikadan az bir süreye indirmeyi başardı.

Sigorta sektöründe ilklerden biri olan bu uygulamayla, nakliyat emtia sigortasına ihtiyaç duyan müşteri ve aracılar, kurumsal portal üzerinden kendi kullanıcı bilgilerini girerek, 7 gün 24 saat sertifikalarını üretebiliyor, dijital imzalı e-posta olarak, diledikleri adreslere gönderebiliyorlar. 

“Standart uygulamamızı bir adım öteye taşıdık”

Anadolu Sigorta tarafından sektöre kazandırılan bu sistem sayesinde, aracıların yanısıra artık sigortalılar da, kendilerine özel tanımlanan uygulama ile, diledikleri saatte sigorta sertifikası üretebiliyor, taşıma sırasındaki tüm risklere karşı sigorta güvencesine sahip olabiliyorlar.


Geliştirdikleri uygulamanın, sahip olduğu nitelikler açısından sektörde bir ilk olduğunu vurgulayan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez yük taşıma sigortalarında Anadolu Sigorta’nın uzun yıllardır sektörde öncü konumda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;
“Bu branştaki uygulamalarımızı bir adım öteye taşıyarak, hem aracılarımızın hem de sigortalılarımızın hayatını kolaylaştırmak istedik. Müşterilerimiz, saat ve tatil kavramından bağımsız olarak Nakliyat Emtia poliçesini, ihtiyaç duydukları her an düzenleyebiliyorlar. Bunun için tek yapmaları gereken, onlara tanımladığımız kullanıcı bilgileri ile müşteri portalına giriş yapmaları ve ilgili yük/sefer detaylarını sisteme girmeleri. Bu sayede limit ve koşulları önceden belirlenmiş abonman sözleşmelerini, tek bir tıkla online olarak hazırlayıp istedikleri e-posta adreslerine iletebiliyorlar.  

Bunun yanında, yük sigorta poliçelerini düzenleme imkanını uzun süredir web servisler üzerinden de veriyoruz. Sigortalılarımızın yıl içinde yapacakları tüm sevkiyatlarla ilgili bilgilerle çerçeve sözleşme düzenliyoruz. Poliçe ve sertifikalar, bu sözleşmelere bağlı olarak mümkün olan en az bilgi girişiyle düzenleniyor. Bu uygulamamız gittikçe daha fazla tercih edilmeye ve yaygınlaşmaya başladı. Şu an itibarı ile 100’e yakın büyük sigortalımız bu uygulamamızı kullanıyor. Sigortacılığı dijital teknolojiler ile birleştirerek, sigortalılarımıza ve satış kanallarımıza çok daha hızlı ve iyi hizmet vermiyoruz.

Sertifikaların sayfalar halinde basılmıyor olması nedeniyle çevre korumasına katkıda bulunmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.” 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159