Zorlu İnşaat Sahalarının Yeni Yıldızı: Scanıa Xt

banner113

Scania, 2017 Yılın Kamyonu ödülünü kazanan yeni nesil araçlarının tanıtımına inşaat serisi ile devam ediyor. Bugüne kadar ürettiği en dayanıklı modeli XT ile en zorlu inşaat sahalarının bile üstesinden kolayca gelmeyi hedefleyen Scania, yeni kabin ve yüzde 100 SCR teknolojisiyle çalışan yeni motor seçenekleri ile ürün yelpazesini daha da zenginleştiriyor.

banner114
LOJİSTİK 12.09.2017, 14:41 12.09.2017, 15:22 Taşıma Dünyası
Zorlu İnşaat Sahalarının Yeni Yıldızı: Scanıa Xt

Scania, geçen yıl lansmanını yaptığı uzun yol araçlarının ardından, zorlu inşaat koşullarında çalışan müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yepyeni çözümler sunuyor. Uzun yol araçlarının, Avrupa’da gerçekleştirilen çok sayıda performans testlerinde kazandığı birincilik ödülleriyle başarısını kanıtlamasının ardından, XT ile inşaat sektöründe de çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Scania XT, 4x2 çekicilerden 6x4 ve 8x4 kamyonlara kadar tüm dingil konfigürasyonlarıyla birlikte tercih edilebiliyor.

Eksin “105 Milyon Euroluk yatırım ile geliştirildi”

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, İnşaat sektörünün, ülkemiz ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu ifade etti ve Yeni Nesil Scania inşaat araçlarının sağlamlık, kullanım kolaylığı, güvenlik ve düşük işletme maliyeti ile önemli bir fark yaratacağını belirtti.



Eksin, Scania’nın uzun yol serisinde ulaştığı başarıyı, zorlu koşullarda çalışan inşaat araçlarında da yakalayacağından emin olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Yeni nesil araçlar için yapılan 2 milyar Euro’luk yatırımların ardından, Scania XT’nin geliştirilmesi için 105 milyon Euro ilave yatırım yapıldı. Geçen yıl S, R ve G kabinleri müşterilerimizin beğenisine sunmuştuk. Bugün yeni G kabin varyantlarının ve P kabinin lansmanını yapıyoruz. Scania XT, müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde bir fayda sağlayacak şekilde tasarlandı. Araçların kesintisiz çalışabilmesi için dayanıklılık en üst seviyeye çıkarıldı. Yeni teknolojiler, müşterilerimizin kazançlarını artırmak ve işletme maliyetlerini düşürmek amacıyla sektör standartlarının oldukça üzerindeki testlerle optimize edildi.”

Scania XT’yi 2018 yılının ikinci yarısında Türkiye pazarına sunacaklarını söyleyen Eksin şöyle devam etti;

“Ülkemizde mega projeler hız kesmeden devam ediyor. İnşaat şu anda ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri. Zorlu koşullarda faaliyet gösteren firmalarımıza Scania’nın bugüne kadar ürettiği en dayanıklı aracı olan, Scania XT ile önemli bir avantaj sunuyoruz. Kabin seçeneklerimiz, her türlü ihtiyaca cevap verebilen motor alternatiflerimiz, çözüm odaklı finansman ve satış sonrası hizmetlerimiz ile sektörde fark yaratacağız.”

İddiamızı inşaat sektörüne taşıyoruz

Ağır ticari araç sektöründe 16 ton üzeri pazarının son 10 yıl ortalamasının 27-28 bin civarında olduğunu belirten Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Türkiye’de pazarın düşme eğiliminde olduğu da belirterek şunları söyledi;

“Bu yıl 14-15 bin aralığında kapanmasını beklediğimiz bir pazar gözlemliyoruz. Son 5-6 yılda çekici pazarı yüzde 60, kamyon pazarı yüzde 40’larda civarındaydı. Şimdi ise tam tersine döndü. Bugüne baktığımızda ise kamyon pazarı yüzde 70, çekici pazarı yüzde 30 olarak gerçekleşiyor. Bunu ekonomik açıdan değerlendirirsek, kamyon pazarının genellikle inşaat ve altyapı çözümlerinde kullanıldığını, çekicilerin ise uluslararası taşımacılık veya ulusal bazlı uzun yol taşımacılığı sektöründe kullanıldığı görüyoruz. Gelişmeler pazarı bu şekilde doğrudan etkiledi. Scania olarak bu pazarda yüzde 24,5’lik bir payımız var. Gelecek yıl için de pazarın bu yıldan çok farklı olmasını beklemiyoruz. Ancak 2018’de biraz daha fazla çekici satılabilir. Bu da pazarı 16-18 bin adetlik seviyeye taşıyabilir. Geçtiğimiz günlerde yüzde 3-5 arasında açıklanan Türkiye büyüme rakamları gerçekleşirse ve ülkemiz ekonomisi büyük bir krize girmez ise pazarın 16-18 bin adetler aralığında şekilleneceğini tahmin ediyorum. Scania olarak pu pazardan alacağımız payı da artırma hedefindeyiz”

En Dayanıklısı: Scania XT

Scania XT, kabin önünden 150 mm çıkıntılı bir çelik tampona sahip. Çıkıntılı ayna tasarımı, ön far koruma kafesi ve çelik tampon, “XT” Logosu ile birlikte aracın güçlü görüntüsündeki en önemli bileşenleri oluşturuyor. Yolcu tarafındaki çamurluğun üstünde yer alan yük kontrol basamağı, yüksek hava emiş ve dikey egzoz çıkışı ile kabin çevresindeki görüntü tamamlanıyor. Ayrıca kapı altı XT led farlarından, XT koltuk döşemelerine kadar pek çok aksesuar müşterilerin tercihine sunuluyor.

Dikey egzoz ve filtreleme kapasitesi 40 kilograma yükseltilen dikey hava emiş, tozlu ortamlarda tıkanmalara bağlı araç onarım ihtiyacını ve yüksek yakıt tüketimini minimuma indiriyor. 40 tonluk kapasiteye sahip çeki pimi, alt koruma plakası ve güçlendirilmiş şasi gibi pek çok özellik araçların zorlu şartlarda, ağır darbelere rağmen kesintisiz çalışabilmesini sağlıyor.

Ayrıca araçlar üstün manevra kabiliyeti, opticruise otomatik şanzıman ve mükemmel görüş alanı sayesinde, kent merkezlerindeki çalışma koşullarında bile rahatlıkla ve işi aksatmadan, güvenle hizmet vermeye devam edebiliyor.

Her ihtiyaca uygun motor seçenekleri ile yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu

Scania, yüzde 100 SCR ile çalışan Euro 6 motor seçeneklerini sürekli olarak yenileyerek zenginleştiriyor. 9 litre ve 13 litrelik sıralı ile 16 litrelik V8’lerden oluşan üç motor ailesiyle, 280-730 beygir gücü aralığında 13 farklı motor seçeneği müşterilerin beğenisine sunuluyor. Üstelik Scania XT, eksiksiz, bütün motor seçenekleri ile birlikte tercih edilebiliyor.

Yanma odasında yapılan geliştirmeler, sıkıştırma oranı değişikliği, soğutma sitemi ve yeni yazılım sayesinde yeni motorlarda ciddi yakıt tasarrufları elde edilebiliyor. Yeni 16 litre V8 motor serisinde yakıt tasarrufu yüzde 10’a kadar ulaşıyor. Motor seçimi ne olursa olsun, Scania’nın daha düşük yakıt tüketen tüm motorları, işletme maliyetlerinin düşmesine yardımcı oluyor. Örneğin yılda ortalama 80.000 km yol yapan bir damperli kamyon müşterisi, bu sayede büyük bir kazanç sağlayabiliyor.



Yeni Kabinlerle Verimli Çalışma Ortamı

Yeni Nesil Scania kabinler dayanıklılığı, konforu ve güvenliği ile ön plana çıkıyor. Çelik kafes, genişlik, ferahlık ve kaliteli malzeme kullanımı sürücülerin verimli, dikkatli ve rahat çalışabilmesi için tüm olanakları sağlıyor.

Kabin içi zemini ve motor tüneli yüksekliğine göre 4 ana segment olan S, R, G ve P isimleriyle sunulan kabinler ayrıca tavan yükseklikleri ve kabin uzunluklarıyla her türlü müşteri ihtiyacına göre özelleştirilebiliyor. Kabin içleri, yataklı, yataksız ve farklı saklama alanı seçenekleriyle müşterinin tercihine göre ayarlanabiliyor.
İnşaat müşterileri tarafından en çok tercih edilen G kabinlerle birlikte bugün lansmanı yapılan P kabin, inşaat müşterilerine daha çok ihtiyaç duyduğu görüş alanı, iniş/biniş konforu gibi pek çok rahatlık sunuyor. Scania XT, tüm kabin seçenekleri ile birlikte tercih edilebiliyor.

Scania’dan bir ilk daha: Elektrikli el freni (AutoHold)

Scania, sektöründe bir ilke daha imza atıyor. Yeni nesil İnşaat serisinde elektrikli el freni seçeneği bulunuyor. Ağır vasıta boyutuna uyarlanan teknoloji binek araçlara eşdeğer bir sistemle çalışıyor. Yokuş kalkış desteği (hillhold) ile tam uyum içerisinde çalışacak şekilde tasarlanan elektrikli el freni, aracı en dik rampalarda bile ileri geri kaymadan tutabiliyor, trafikteki dur kalklarda otomatik çalışıyor. Araç, uzun süre hareketsiz kalırsa, sürücü kapısı açılırsa ya da çok düşük hızlarda emniyet kemeri çıkarılırsa el freni kendiliğinden etkin konuma geçiyor.

Satış Sonrası Hizmetler

Scania, çözüm odaklı satış sonrası hizmetleriyle de iş ortaklarının her zaman yanında olmaya devam ediyor. Uzman servis danışmanları, 7 gün 24 saat yol yardım hizmeti ve bakım anlaşmaları ile inşaat müşterilerinin ihtiyaç duyduğu hizmet kalitesini eksiksiz sunuyor.

Scania, araçlarda standart olarak sunduğu, uydu ve GPRS ile iletişim kuran sistemler sayesinde, operasyonel verimlilik ve yakıt tasarrufunda fark yaratıyor. SESS (Scania Entegre Sürüş Sistemleri) çatısı altında, kişiselleştirilmiş sürüş eğitimi, sürücü koçluğu ve filo takibi uygulamaları bulunuyor. Bu uygulamalar ile yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu sağlanıyor. Hem araç bilgileri hem de sürücü performansı anlık olarak web portal ve mobil uygulama üzerinden takip edilebilirken dönemsel performans raporları oluşturulabiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159