07.05.2018, 10:46

Nalıncı keseri mi bu!

Bir reklam sözü vardı: Ağzı olan konuşuyor. Tam da onu yaşıyoruz. Herkes konuşuyor. Rahmetli Uğur Mumcu’nun o çok güzel sözünü gel de hatırlama: Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz.

Herkes her şeyi söylüyor. Hatası olanın özür dilediği de görülmüyor hiç. Koskoca Bakanlar bile hatasını kabul edecek gücü gösteremiyor. O zaman büyük lokma yiyeceksin, ama büyük laf etmeyeceksin arkadaş!

Birbirlerini sürekli meydana çağıran siyasi parti liderleri, seçimler gündeme geldi, ona gelen çağrılara cevap bile vermiyor. Sorarım şimdi: Kim sana niye oy versin?

Öte yandan; düne kadar rakiplerinin söylediklerinin desteksiz ve mesnetsiz olduğunu söyleyenler, bugün onların vaatlerini yerine getiriyor. 

Ne denir buna?

Tamam, vatandaş sizi seviyor, takım tutar gibi parti tutuyor, ama vurdu mu da tam vuruyor ve bir daha ayağa kalkmanız mümkün olmuyor. Demek ki halkın karşısına çıkmamak lazım, yanında olmalısınız.

Bu durum, karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörü için de geçerli. Düne kadar lider olan kaç firma bugün artık tarih oldu, saymak bile mümkün değil. En iyi oldukları dönemde, birden tepetaklak gittiler… Şimdi kendileri bile unuttular bir zamanlar kartal olduklarını da şimdi tüyleri döküldü karga oldular. 

Demek ki, ne oldum dememeli, ne olacağım demeli.

Ne güzel seviniyorduk, enflasyon belasından kurtulduk diye… Bakın yine hortladı, hem de bu kez daha da kötü, hıncı var çünkü. Bırakın ayrılığı gayrılığı, verin el ele, güzel günler görelim yine.

Başkanlık sistemi gelecek, sorunlar bitecek denmişti, anayasa değişti… Ama hiçbir şey değişmedi. Koalisyon olmayacak, istikrar olacaktı. Ama doğru, koalisyon yok, ittifak var. Peki, değişen ne? Ha Ali Hoca, ha Hoca Ali… 

Nalıncı keseri olmak, hep bana demek yerine, biraz da hızar olmak gerek… Bir sana bir bana… Herkes kazansın. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159