09.07.2020, 11:50

Otobüsçü bu krizi yener

Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, “Otobüsçü bugüne kadar birçok krizle karşı karşıya kaldı. Tabii ki, son krizin boyutları daha büyük ve farklı, ama bunu da yenecektir. Bunun için otobüsçü kendisine bir zorunluluk şeklinde dayatılan otoyol ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü ücretlerine yönelik bir mücadele süreci başlatmalı. Şu an otoyol ve köprü ücretleri çok ağır maliyetler yüklüyor. Otoban ve köprü ücretleri daha makul seviyelere indirilmeli” dedi. 

Salgın sürecinin her sektörde olduğu gibi taşımacılarda da yarattığı ekonomik kaybın büyük olduğuna dikkat çeken Salim Altunhan, “Ancak otobüs sektörünün sahip olduğu avantajlar da diğer sektörlere göre daha büyük. İnsanlar bir süre seyahatlerine ara verse de daha sonra bu seyahatler mutlaka olacak. Bizim yapmamız gereken maliyetlerimizi düşürmek. Bunun ilk adımı da otoyol ve köprü ücretleri konusunda birlikte hareket ederek, kamuya haklı talebimizi anlatmak olmalı” dedi. 


Birlikte olsak güçleniriz

Bugüne kadar otoyol ve köprü ücretlerinin birçok kez gündeme geldiğini, ancak otobüsçülerin birlikte hareket edemediği ve sivil toplum gücünü iyi kullanmadığı için kamu tarafında bu talebin göz ardı edildiğini savunan Salim Altunhan, “Bu salgın, birlikte hareket etmenin ve güçlü sivil toplum örgütüne sahip olmanın önemini gösterdi. Bizimle ilgili birçok düzenleme yapıldı. Ancak bu düzenlemeleri yapan Bakanlık, belgeleri aldığımız
Bakanlık değil, İçişleri Bakanlığı oldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun, otobüs sektörüne umut veren hiçbir açıklamasını göremedik. Sayın Bakan, sadece sıcak ikramların yasaklandığına yönelik bir açıklama yaptı. Ancak sektör mensupları salgın öncesinde de, çıkan yangınlar nedeniyle tedbir olarak sıcak ikramları kaldırmıştı. Bunun dışında Sayın Bakan’dan başka bir açıklama da duymadık” dedi.

Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, otobüsçünün bu krizi yenmede otoyol ve köprü ücretlerinin yanı sıra, motorlu taşıtlar vergisi ve zorunlu trafik sigortalarında indirimin de gerekli olduğunu söyledi:

“Temmuz ayındayız ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksidini ödeyeceğiz. Otobüsçü para kazanamadı ki bunu ödeyebilsin. Sayın Bakan’dan işte bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Bu gerçekten otobüsçüye nefes aldırır. Son olarak; havayollarında yüzde 50 taşıma kısıtı yokken neden otobüsçülükte var? Yüzde 50 taşıma kısıtlaması bir an önce otobüsçüler için de kalkmalı.” 

Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159