ALJ Finans, yeni dönem stratejilerini belirledi

banner113

Otomotiv kredilerinde uzmanlaşan ALJ Finans, Marmara bölgesi anlaşmalı iş ortakları ile bir araya gelerek önümüzdeki dönemlere ait ihtiyaçlarını ve ortak stratejilerini belirledi.

banner114
OTOMOTİV 12.12.2020, 13:42 12.12.2020, 18:24 Erkan YILMAZ
ALJ Finans, yeni dönem stratejilerini belirledi

Kontrollü sosyalleşme kapsamında tüm önlemlerin alındığı ve katılımcıların mesafeli sosyal hayat kurallarına uyarak bir araya gelindiği etkinlikte otomotiv finansman sektörünün koşulları ile ihtiyaçları değerlendirildi.

“Yeni dönemde finansal teknoloji önem kazanıyor”

ALJ Finans Genel Müdürü Soner Irmak, iş ortaklarına yönelik gerçekleştirdiği sunumda Koronavirüssalgını nedeniyle iş yaşamında köklü değişikliklerin meydana geldiğini ve bunların büyük ölçüde kalıcı olabileceğini belirterek “Pandemi sonrasında hızla dönüşüm geçiren dünyamızda, iş modelleri ve iş süreçleri daha hızlı dijitalleşecek.Finansal hizmetler, dijitalleşme açısından en gelişmiş uygulamaları barındıran sektörlerden biri. Özellikle ülkemizdeki bankacılık ve finans sektörlerindeki mobil veweb uygulamalar, evinizden çıkmadan pek çok işlemi yerine getirebilmenize olanak sağlıyor.Bu doğrultuda, ALJ Finans olarak müşterilerimize yaklaşık 3 yıldır uçtan uca dijital kredi başvuru hizmeti sunuyoruz. Müşterilerimiz istedikleri yeni veya ikinci el araçlarını ilgili markanın, bayinin veya ikinci el pazar yerinin sitesinden inceliyor, fiyat karşılaştırması yapıyor ve seçiyor. Kredi başvuru işlemi için KredimOL mobil veya web uygulamamızı kullanıyor. Anlaşmalı satıcılarımız aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz kredilendirme işlemiyine elektronik ortamda sürdürülen e-sözleşme süreci ile daha da kolaylaşıyor. Müşterilerimize kredi almayolculuklarında hızlı ve kolaylık sağlayanözellikli hizmetler sunabilmek en önemli hedefimiz.” dedi.

“Türkiye otomotiv sektöründe 2. el pazarının önemi artıyor”

Otomotiv sektörünü de değerlendiren Irmak “Otomobil, her dönemin yatırım aracı olmaya devam ediyor.Özellikle bu sene pandemi ile birlikte hem yeni hem de ikinci el pazarı yukarı yönlü büyük ivme gösterdi. Yeni araç pazarı 750 bin seviyelerine yaklaşırken ikinci el pazarınında 6,5 milyona ulaşması bekleniyor. Son 3 yıldırbir adet sıfır otomobile karşılık on adet ikinci el araç el değiştirdi. 3-4 yıl öncesinde ALJ Finans’ın kredi hacminin yaklaşık yüzde 20’sini ikinci el otomobil kredileri oluştururken, bugün çoğunluğunu oluşturuyor.Bu artış hem müşteri hem de iş ortaklarımızın talepleri doğrultusunda sunduğumuz butik hizmetlerle gerçekleşti. Dijital platformlar, anlaşmalı iş ortaklarımız ve satıcılarımız aracılığı ile 15 yaşa kadar araçlar için 48 aya varan vadelerde ikinci el kredi çözümleri sunuyoruz. Müşteri ihtiyaçlarına göre ödeme seçeneklerini özelleştirebiliyoruz.İş ortaklarımızın araç tedarik süreçlerine stok finansmanı hizmetimiz ile destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.

ALJ FİNANS HAKKINDA

MENAT bölgesinde 70 yılı aşkın süredir çeşitli iş kollarında operasyonlarını sürdüren Abdul Latif Jameel’in (ALJ) Türkiye’deki yatırımı ALJ Finansal Hizmetler A.Ş. iştiraki olan ALJ Finans, otomotiv kredileri alanında uzmanlaşmış bir finansman şirketidir. ALJ Finans, 2013’ten bu yana %100 ALJ sermayeli Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’nin iş ortağı olarak Toyota, Lexus, Otoshops satıcıları ve müşterileri ile yeni ve ikinci el taşıt konusunda uzmanlaşmış seçili perakende noktalarında kolay başvuru imkânı, hızlı değerlendirme süreçleri, rekabetçi koşulları ile yeni ve ikinci el araç kredisi hizmeti vermektedir. ALJ Finans’ın ürün yelpazesi, müşterilerinin ve iş birliğinde bulunduğu anlaşmalı satıcılarının istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere özelleştirilebilmektedir. ALJ Finans, hizmet verdiği sektöre yönelik KredimOL mobil uygulaması, e-sözleşme hizmeti gibi inovasyonlarıyla farklılaşmaktadır

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159