3400 ticari araç satışı gerçekleştirildi

banner113

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Pazarlama Müdürü Tarkan Burak’ın katılımıyla 20 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısında konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, 2015 yılını değerlendirdi ve 2016 hedeflerini paylaştı. Basri Akgül, 2015’i yurtiçi ticari araç pazarında 3400 araç satışı, 561 adet ihracat satışı gerçekleştirdiklerini; 2015’i toplam otobüs pazarında 6’ncı kez lider olarak kapattıklarını açıklayan Akgül, 2016’da da bu başarıyı devam ettirmek istediklerini kaydetti.

banner114
PİYASA 25.01.2016, 14:08 25.01.2016, 15:32 Taşıma Dünyası
3400 ticari araç satışı gerçekleştirildi

Toplam ticari araç pazarında 3 bin 400 adetlik bir satış gerçekleştirdiklerini belirten Akgül, “2015’te her satılan 3 otobüsten birisi Otokar oldu. Küçük otobüs pazarına baktığımızda her 5 araçtan 2’si Otokar oldu. 25’ten 35’e kadar Sultan serisi otobüslerde yani 7-8 metre segmetinde pazar liderliğini devam ettirdik. Sultan serisi otobüslerimizde pazardaki hakimiyetimizi koruyoruz. Sultan, müşterinin yıllardır vazgeçilmezi oldu. Önümüzdeki dönemlerde bu pazarda aynı başarıyı yakalama istiyoruz, çünkü bizim için lokomotif bir pazar. Küçük ve orta boy otobüse baktığımızda pazarın yüzde 41’ini elde etmiş vaziyetteyiz. Bu da bizim için önemli bir pazar payı. Arzu ediyorduk, başardık: küçük otobüs segmentinde ihracat lideri olduk. 2016 yılında daha iyi yerlere geleceğiz. Otokar pazardaki varlığını gücünü tam anlamıyla koruyacak bununla ilgili her türlü tedbiri alıyoruz. Sadece kalitemiz, müşteri memnuniyeti, sağlamlık ve özellikle düşük yakıt tüketiminden vazgeçmeyiz” dedi. 


Uzun vadeye yatırım yapın 
Müşterilerine “Bugüne değil orta ve uzun vadeye yatırım yapın” diyerek seslendikleri açıklamasında bulunan Basri Akgül, “Biz müşterimize orta vadede alabileceğiniz en ucuz otobüs Otokar’dır diyoruz. İlk alış maliyetlerine biz rakiplerimizin hepsinin üzerindeyiz. Ama daha sonra işletim maliyetleri ile yakıt sarfiyatı ile aracın sağlamlığı, dayanıklılığı ve motor ömrü ile baktığınızda 3-4 sene sonunda bizim aracımız rakiplerimizden çok daha uygun hale ve ucuza geliyor. Biz kullanıcılarımıza bugüne değil orta ve uzun vadeye yatırım yapın diyoruz ve bunda da yıllardır başarılı olduk. Otobüs pazarına girdikten sonra hep bunun üzerine oynadık, artık müşterilerimiz de buna inanıyor ve amacına uygun otobüs almayı tercih ediyorlar. Pazarın lideri olmamızdaki en büyük başarımızda en buradan geliyor. Biz orta ve uzun vadede ikinci el yatırımda da kar ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde aynı şekilde çizgimizi korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ana pazarımız Avrupa 
Avrupa ülkeleri arasında en çok ürün sattıkları ülkelerin başında Fransa’nın geldiğini belirten Basri Akgül, “Bununla birlikte Almanya, İtalya, İspanya, Belçika ve Slovenya gibi pazarlarda satışlarımızı artırdık. Bu pazarlarda da büyümeye devam ediyoruz. Bizim ana pazarımız Avrupa pazarı. Bu pazarda olmak özellikle rekabet açısından kolay değil. Biz Avrupa standartlarında araç üretiyoruz.  Aslında otomotivde birçok firma, pazarına göre araç üretiminde aracın birtakım teknik ve yapısal özelliklerinden fedakarlık edilebilir. Rekabet edebilmek için firmalar bunu yapmak durumundadır. Biz o pazarları hedeflemiyoruz. Afrika ülkelerine, Ortadoğu’ya yaptığımız satışlar da var, ama çok az. Oralarda fiyatta rekabet etmek mümkün değil. Ağırlıklı Çin firmaları var. Onların da sağlamlık ve dayanıklılık açısından bizimle rekabet etmeleri mümkün değil. Biz orada belirli müşterilere özellikle bizim çizgimizde olan kaliteyi arayan, Avrupalı müşterilere hizmet veren firmalara satıyoruz. 2015’te ihracat adına en çok sevindiğimiz konu Malta’ya 143 adet Doruk ve 33 adet Kent otobüs sattık. Malta Adası’nın tüm toplu taşımasını 9 metrelik Doruk tipli araçlarımız yapıyor. Bu araçların hepsi sağdan direksiyonlu. Türkiye’de şimdiye kadar olan en yüksek adetli (176 adet) sağdan direksiyonlu otobüs teslimatıdır bu. Sağdan direksiyonlu Avrupa pazarlarını hedef olarak aldık. Hem İngiltere hem İrlanda pazarında varlığımızı artırmak istiyoruz. Avrupa’da toplu taşıma ihalelerini takip ediyoruz. Birçok ülkede ihale takip ediyoruz; aldığımız, teklif verdiğimiz ihaleler var, sonuçlanmalarını bekliyoruz” dedi.

Otokar’ın körüklü otobüsü hazır 
Basri Akgül, “Bizi heyecanlandıran yeni ürün körüklü otobüs. Rakiplerimizden de biraz farklı bir boyuta sahip. 18 metre 75 santim. 75 santim yolcu kapasitesinde çok ciddi artış sağlıyor. Çünkü aracın iç yerleşimi çok iyi yapıldı. Körüklü aracımızı Nisan ayındaki Busworld Fuarı’nda tanıtacağız” dedi. 

2016 da aynı seviyelerde olur 
2015’in toplam otobüs pazarının 7 bin adet seviyelerinde olduğunu açıklayan Basri Akgül, “2016 yılında biz toplam pazarın yine her türlü zorluklara rağmen aynı seviyelerinde kalacağını, sıkıntılı bir süreç olursa da pazarda yüzde 10’dan fazla düşüş olmayacağını düşünüyoruz. Servis ve turizm sektöründe bazı düşüşler olabilir. Özellikle belediyelerin kentiçi taşıma yapan kooperatiflere yönelik bazı zorlamaları var. Ancak kentiçi ulaşıma yönelik yeni otobüs alımları söz konusu. İETT’nin, daha önce iptal ettiği 410 adetlik ihaleyi yeniden açmaya yönelik hazırlıklar yaptığı ifade ediliyor. İETT’nin yeni araçlara da ihtiyacı var. Geçen sene 700 alacaklarını ifade etmişlerdi ancak almadılar. Bu sene alım yapacaklarını düşünüyoruz. İzmir Büyükşehir’in İZULAŞ ve ESHOT ihaleleri olacak. Belediyeler alımlarını yaparsa kentiçi ürün segmenti büyür beklentisindeyiz” dedi. ■

Öne çıkanlar... Öne çıkanlar... Öne çıkanlar...

Frigo ve dampere yönelik yepyeni ürünler 
Treyler pazarının, son dönemde Türkiye’nin yaşadığı siyasi ve jeopolitik gelişmelerden etkilendiğini de vurgulayan Basri Akgül,  “Biz de uluslararası nakliyecilere yansıyan bu olumsuzluklardan etkilendik. Biz yine belli çizgimizle gidiyoruz. Özellikle ADR’li tanker konusunda iddialıyız. İç pazar hareketli, kalite olarak en iyilerinden biriyiz. ADR’li tankerle ilgili geliştirme yatırımlarımız sürüyor. Tanker kısmında 2016’da iddialı olacağız. Frigo ve bugüne kadar olmadığımız bir ürün olan damper tarafında yeni aracımız olacak ve bu yıl yeni ürünlerin lansmanını yapacağız”  dedi.

Atlas kamyona yönelik yeni bir bayi yapılanmasına da gideceklerini ifade eden Basri Akgül, “Biz otobüs bayilerinin kamyon da satabileceğini düşündük. Ama o tarafta yepyeni bir yapılanma gerekli. Bu yıl içerisinde sadece kamyon satışına yönelik 10-15 bayi oluşturmayı hedefliyoruz. İlk 3’ünü oluşturmuş durumdayız” dedi. 

Cironun yüzde 4’ü Ar-Ge’ye 
Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezine sahip olduklarını belirten Basri Akgül, “Son 5 yıldır cironun yüzde 4’ü Ar-Ge yatırımlarına ayrılıyor. Yurtiçinde patent ve endüstriyel sayısı 246 oldu. Patent başvurusu konusunda Türkiye’de ilk beş arasındayız. Ar-Ge çalışanımız 450’yi aşıyor” dedi. 

Euro 6 fiyat farkı getirecek 
2016’da otobüs tarafında 7’nci kez lider olmak istediklerini de vurgulayan Basri Akgül, “2016 yılı zor bir yıl olacak. Euro 6 standardı, fiyatlara, araç başına yüzde 10-20 fark oluşturacak.  Ayrıca hava süspansiyonlu otobüslerde iki tane emniyet sistemi geldi. Bunlar acil frenleme sistemi ve şerit takip sistemi. Bunlar da fiyatları artırıyor. Öte yandan taşımacılar açısından da zorluklar var. Maliyetleri artıyor ve karlılıkları düşüyor. Bir de kimsenin dile getirmediği Eylül ayından sonra araçlarda oluşabilecek bir fiyat artışı konusu var. Biz Euro 6 normunu ‘A serisi’ olarak uygulamaya başlıyoruz. Eylül ayı itibariyle ‘C serisi’ uygulanmaya başlayacak. Bu da yeni maliyet artışı getirecek. Bizim şu anda halk otobüsü tarafında stokumuz bulunmuyor. Servis tarafında ise çok az bir stok seviyesi var” dedi.

Engelli uyumu belirsiz 
Engelli işi bizde çok fazla abartılıyor. Engelliye uygun normlar tüm toplu taşımada olmak zorunda. Yalnız burada engelli taşımacılığın nasıl yapılacağı abartılıyor. Tümü alçak tabanlı olacak gibi bir zorunluluk dünyanın hiçbir yerinde yok. Üreticiler ve alıcı makamlar abartıyor. Engelli taşımayı ister asansör, ister rampa ile yaparsınız kullanım yerine göre araç seçersiniz. Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çıkaracağı Yönetmelik bekleniyor ve otobüsçü, üretici, belediye de Bakanlık gibi ne olacağını bilmiyor.   

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159