banner69

Alcoa en hafi̇f jant geliyor

banner113

Alcoa, daha fazla yakit tasarrufu ve taşima kapasi̇tesi̇ sunan, en hafi̇f ağır vasıta jantını Avrupa'da pi̇yasaya sürüyor.

banner114
PİYASA 24.09.2014, 16:21 25.09.2014, 13:42 Taşıma Dünyası
Alcoa en hafi̇f jant geliyor
Alcoa, Avrupa Ultra ONE™ Lansmanı için Filo Ortakları seçiliyor

Dövme alüminyum jantın mucidi ve bu alanda küresel lider olan Alcoa, filoların taşıma kapasitesini ve yakıt tasarrufunu arttırmaya yardımcı olmak için en hafif ağır yük kamyonu jantını Avrupa'da piyasaya süreceğini belirtti.  

Almanya Hannover'daki 65. Uluslararası Motor Şovu (IAA) Ticari Araçlar ticari sergisinde ilan ettiğine göre, Alcoa şu anda gelmiş geçmiş en hafif dövme alüminyum jantı olan MagnaForce™ alaşımlı Ultra ONE™ jantının Avrupa lansmanı için filo ortakları seçiyor. Jant, 2015'in ikinci yarısında Avrupa'da piyasaya sürülmüş olacak. Dünya çapındaki filolar, taşıma kapasitesini arttırmak, yakıt tasarrufunu iyileştirmek ve emisyon düzenlemelerine uymak için çelik jantlar yerine daha hafif olan alüminyum jantlara yöneliyor.

Alcoa Wheel and Transportation Products şirketinin başkanı Tim Myers şöyle diyor: "Alcoa'nın Ultra ONE jantı, çelik jantların ağırlığı olmadan ağır yük performansı sunuyor ve çok da güzel görünüyor." "Alcoa, filoların kilolardan kurtulmasına, daha fazla yük taşımasına ve maliyetlerde tasarruf etmesine yardımcı olmak için büyüyen Avrupa piyasasına en iyi jant teknolojisini getiriyor."    

Alcoa, en büyük filolardan bazılarının Mart 2014 lansmanından beri Ultra ONE'a geçiş yaptığı Amerika Birleşik Devletleri gibi, başka büyük piyasalarda da Ultra ONE jantının önemli ölçüde benimsendiğini gördü. Jant, tüm büyük ABD kamyon ve treyler üreticileri tarafından onaylandı ve filolar tarafından sipariş edilmek üzere birçok üreticinin opsiyon kitabında yer alıyor. 

Myers "Diğer piyasalarda petrol nakliyecileri ve yük taşımacıları gibi ağırlığa duyarlı filolar Ultra ONE teknolojisini çabucak benimsedi ve Avrupa'da da aynısını bekliyoruz," diyor.
 
Alcoa jantlar tek parça dövme alüminyumdan yapılır ve dolayısıyla çelik jantlardan daha hafif ve beş kat daha güçlü olduğundan taşıma kapasitesini ve yakıt tasarrufunu artırır. Ayrıca Avrupa'daki Alcoa Ultra ONE jantları, Kolay Bakım (Dura-Bright®) EVO yüzey işlemi görmüş olacak, böylece cilalamaya gerek olmadan yıllarca kullanıldıktan sonra bile parlaklığını koruyacak. Genel olarak kullanılan kamyon temizleme ürünleri ya da sabun ve suyla yapılan düzenli temizlik, yüzlerce yıkamadan ve binlerce kilometreden sonra bile jantların parlak kalmasını sağlayarak bakım masraflarını azaltır.

Ultra ONE Jant, piyasadaki en güçlü jant alaşımı olan Alcoa MagnaForce™ alaşımı ile yapılmıştır. MagnaForce alaşımı, dünyanın en büyük hafif metal araştırma merkezi olan, Pittsburgh, Pennsylvania'nın dışındaki Alcoa Teknik Merkezi'nde bulunan uzmanlar tarafından icat edilmiştir. Bu alaşım, benzer uygulamalarda sektör standardı olan Alcoa 6061 alaşımından ortalama yüzde 17 daha güçlüdür.  

Alcoa, Avrupa Ultra ONE jantını Avrupa'daki Alcoa tesislerinde üretecektir.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159