banner69

Anadolu ISUZU: Otobüs satışlarımız 6 kat arttı

banner113

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, 2015 yılında Anadolu Isuzu’nun birçok segmentte, yurtiçi pazardan daha büyük bir büyüme gösterdiğini belirterek, “Otobüs satışlarımız yüzde 47 büyüyen pazara göre tam 6 kat arttı” dedi.

banner114
PİYASA 18.04.2016, 10:40 18.04.2016, 11:04 Taşıma Dünyası
Anadolu ISUZU: Otobüs satışlarımız 6 kat arttı
Busworld fuarındaki basın toplantısında konuşan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Türkiye otomotiv pazarının 2015 yılında, başlangıçtaki olumsuz tablonun aksine, iyi bir yıl geçirdiğini söyledi. Arıkan, 2015 yılında Anadolu Isuzu’nun birçok segmentte, yurtiçi pazardan daha büyük bir büyüme gösterdiğini belirterek, “Otomotiv sektörü yüzde 25 büyüdü. Yüzde 7 büyüyen kamyon segmentinde yüzde 29’luk bir büyüme yaşadık. Kamyonet segmentinde yüzde 72 büyürken, yurtiçinde midibüs satışlarımız yüzde 39 oranında arttı. Otobüs satışlarımız ise, yüzde 47 büyüyen bir pazara göre tam 6 kat arttı. 2015 yılında ciromuz yüzde 30 oranında artarak, 1 milyar TL sınırına ulaştı” dedi.

Yurtdışı pazarlara açılmada destek 
Arıkan, Anadolu Isuzu olarak biz insanları ihtiyaçları ile buluşturan, güvenilir araç ve hizmetleri hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde sunmak için var olduklarını belirterek, “Kullanıcısını yolda bırakmayıp güvenilir araçlar üretmek, fırsatları zamanında değerlendirilmesini sağlayarak hızlı hizmet anlayışın sunmak ve sadece bugüne değil yarınlara da odaklanıp sürdürülebilir bir yapı oluşturmak, bizim ticari hayattaki başarımızı sağlayacak. Yeni Ar-Ge merkezimiz 2016 yılında faaliyete geçti. 20 milyon liralık yatırım, 6 bin 500 metrekarelik kapalı alan üzerinde kurulan yeni tesisimiz, test merkezi, portatif atelye ve özel projeler atelyesi, tasarım ofisi ve mühendislik departmanından oluşuyor. Araç geliştirme sürecimize de çok ciddi katkı sağlayacak. Aynı zamanda test merkezini dışarıya da açmak hem sektör içi hem sektör dışı başka müşterilere de bu hizmeti sunmak istiyoruz. Yurtdışı pazarlara açılmada ve büyümede Ar-Ge merkezimizin önemli bir desteği olacak” ifadelerini kullandı. 

35 ülkeyi hedefliyoruz 
Yeni ihracat pazarlarında da etkili oldukları bilgisini veren Arıkan, “2017 sonu itibari ile 35 ülkede olmayı hedefliyoruz. Bu sene Fransa, Gürcistan ve Tunus pazarında olmaya başladık. Yurtdışı pazarlarda stratejik ortaklık ve üretim gibi işbirliği modelleri ile de çalışıyoruz. Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika’da mevcut pazarlarımıza genişletmeye çalışacağız” diye konuştu. 

Elektrikli otobüs 
Elektrikli otobüsteki çalışmalarla ilgili bilgi veren Arıkan, özgün bir tasarım yaratma çabası içinde olduklarını söyledi: “Hedefimiz yüzde 100’e yakın yerli gelişimi olan özgün bir tasarım yaratmak. İki sene önce TÜBİTAK ile çalışmamız vardı. Orada çalışmalar sürüyor. Diğer araçlarda da elektrikli ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Onları zamanı gelince size sunacağız” ifadelerini kullandı.

Ödüllerle dolu bir yıl 
Gelecek için umut veren ödüllerle dolu, iyi bir yıl geçirdiklerini dile getiren Tuğrul Arıkan, “Belçika’daki Kortrjik fuarında Citiport otobüsümüz, Avrupa’nın en konforlu ve ergonomik otobüsü ödülünü almıştı. Bu ödül bizler için çok önemli bir anlam taşıyor. 2015 yılında ödüllere doyduk. 2015 yılında bir araştırmaya göre, en değerli 100 marka arasına girdik. Gelecek için umut veren ödüllerle dolu bir yılı geride bıraktık. Bu başarıları sürdürmek için tüm Anadolu Isuzu ekibi olarak çalışmalara devam ediyoruz. 2016 yılının bütün otobüs üreticileri ve kullanıcıları için kazançlı ve verimli bir yıl olmasını diliyorum” dedi. ■






Fatih Tamay, UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım




TTDER Başkanı Sümer Yığcı’nın ISUZU sevgisi bitmiyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159