banner69

Anadolu Isuzu rüzgarı Antalya’da esti

banner113

Anadolu Isuzu, Antalya’da, turizm ve personel taşımacılığı yapan Aksu Birlik Turizm, Sena Turizm, Şekerler Turizm, Side Tur ve Yörükoğlu’na Isuzu araçların teslimatları gerçekleştirildi. Teslimatı Antalya Bayisi Esay Otomotiv yaptı.

banner114
PİYASA 25.10.2014, 15:42 02.11.2014, 14:19 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu rüzgarı Antalya’da esti

CANER ÖZCAN / ANTALYA

Yeni nesil araçları ve son teknoloji üretimleriyle yolcu taşımacılığı sektörünün önde gelen üreticisi Anadolu Isuzu, Türkiye’nin Turizm başkenti Antalya’da da vazgeçilmez olmaya devam ediyor. 17 Ekim Salı günü Antalya’da, turizm ve personel taşımacılığı yapan Aksu Birlik Turizm, Sena Turizm, Şekerler Turizm, Side Tur ve Türkiye’nin önemli süt ve süt ürünleri üreticisi Yörükoğlu’na Isuzu araçların teslimatları gerçekleştirildi. Teslimatı Antalya Bayisi Esay Otomotiv gerçekleştirdi. 

Antalya’da gerçekleşen teslimat törenine Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Tunç Karabulut, Pazarlama Şefi Demir Dikmen, Otobüs Satış Şefi Onur Çetinkaya, Kamyon Satış Şefi Atakan Gürler, Kamyon Bölge Satış Sorumlusu Umut Akın, Otobüs Bölge Satış Sorumlusu Ferhat Sancaklı, Anadolu Isuzu Antalya Yetkili 3S Bayisi Esay Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Ali Göyük ve Esay Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Utku Taşkın katıldı. Törende firmalara plaket ve temsili Isuzu anahtarı takdim edildi.

Aksu Tur’a 10 Novo Lüx

Anadolu Isuzu’nun tasarıma ve konfora önem verdiğini vurgulayan Aksu Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Karacan, Novo Lux’ün konfor ve estetik görüntüsü bakımından Antalya’nın en iyisi olduğunu söyledi. 10 Novo Lux için anlaştıklarını ifade eden Karacan, bu araçlardan 5 tanesini teslim alacaklarını belirtti. Midibüste belli bir standardı yakaladıklarını ifade eden Karacan, “Rakiplerinden ayrılan özellikleriyle hem müşterilerimizden, hem de araçları kullanan şoförlerimizden olumlu geri bildirimler alıyoruz” dedi.

Tamay: Dört farklı segmentte büyüyoruz 

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Aksu Tur’un Antalya’nın önemli firmalarından biri olduğunu söyledi. Anadolu Isuzu’nun Antalya’da güçlü bir yeri olduğunu vurgulayan Tamay, Anadolu Isuzu’nun 2015 yılında pazara sunacağı ürünlerle ilgili bilgi verdi, mevcut ürünlerin pazardaki yerini değerlendirdi: “Türkiye’de otomobil ve hafif ticaride geçen seneye oranla yüzde 20 küçülme var. Midibüste ise herhangi bir küçülme yok. Bu midibüs açısından güzel bir gelişme. Otobüste ise geçen sene toplu ulaşımda ciddi bir satış adedi varken bu sene bu geçen senenin dörtte birine düştü. Bu nedenle otobüs pazarında gerileme yaşandı.12 metre ve üzerinde yıl sonuna kadar bu durumun değişmeyeceğini öngörüyoruz. Pikap ve kamyon tarafına bakınca orada da gerileme görüyoruz. Anadolu Isuzu olarak midibüste, kamyon, kamyonette ve pikapta, bu 4 segmentte bu sene büyüyoruz. Önümüzdeki sene de her 4 segmentte büyümeyi planlıyoruz. Otobüste de gelecek sene  bu senekinden daha yoğun bir yıl yaşayacağız. 12 metrelik segmentte henüz yeni olduğumuz için yıl sonuna kadar 50 adet satılmasını öngörüyoruz. Önümüzdeki sene yüksek adetler planlıyoruz. Kamyonda yeni bir segmente giriyoruz. Daha ağır, 15-18 ton gibi bir yer olacak. Orada da Ocak ayından itibaren yine pazarda olacağız.

Her segmentte beş yıl içinde birincilik ya da ikincilik hedefi 

Tamay, Anadolu Isuzu’nun hangi segmente girecekse ilk 2’de olmak gibi bir hedefi bulunduğunu vurgularken, “Her yeni girdiğimiz segmentte en başlarda olmasa da, maksimum 5 yıl sonra birinci ya da ikinci olmamız gerektiğini biliyoruz. Anadolu Isuzu dışında 120 noktada servis verebilen başka hiç bir rakibimiz yok” şeklinde ifadelerde bulundu. 

Yörükoğlu Süt Ürünleri: Isuzu bizim Yörükoğlu sizin

Gerçekleşen teslimatlarda ikinci durak, süt ve süt ürünleri üreticisi Yörükoğlu oldu. Dağıtım ağırlıklı 3 buçuk tanklı kamyonet aldıklarını belirten Yörükoğlu Süt ve Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Cihan Bulut, Antalya’nın yanı sıra İzmir, Ankara, Bodrum, İstanbul, Denizli‘de bölge müdürlüklerinin olduğunu belirterek, “Büyüme hedefi olan bir şirketiz. Yaptığımız dağıtımın yüzde doksanını Isuzu araçları ile gerçekleştiriyoruz. Yörükoğlu, 1976 yılında kuruldu. İlk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alıyoruz. Antalya içerisinde devam eden fabrika inşaatımız 2015 de tamamlandığında filomuzda yaklaşık 100 yeni araç alımı söz konusu olacak. Isuzu bizim Yörükoğlu sizin diyoruz” dedi. 

Satış sonrası hizmet önemli 

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ise gıda sektöründe satış sonrası hizmetlerin önemini vurgularken, rekabetin yoğun olduğu sektörlerde firmaların rekabetten düşmemek için, Isuzu’yu tercih ettiğini söyledi.

Yörükoğlu, Isuzu’nun 30. yılını kutladı 

30. yılını kutlayan Yörükoğlu firması, 2014 yılı  içerisinde yaptıkları son parti alımla beraber filosundaki NLR kamyonet sayısını 25 adete çıkartmış oldu. Yörükoğlu firmasının 30. yılını kutlayan Anadolu Isuzu yöneticilerine de bir sürprizi oldu. Yörükoğlu Süt ve Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Cihan Bulut, burada bir pasta keserek Anadolu Isuzu’nun 30. yılını kutladı.

Sena Tur: Novo Lüx araçlar daha tasarruflu 

Yıl içerisinde 15 Novo Lux teslim edilen turizm taşımacılığının öncü firmalarından Sena Turizm’in üçüncü kuşak yöneticilerinden Suat Ünver ise yıl sonuna kadar 10 NOVO Lux daha alacaklarını ifade etti.130 araçlık filo ile hizmet verdiklerini bunun yüzde 50’sinin otobüs, yüzde 50’sinin ise midibüsten oluştuğunu belirterek, Anadolu Isuzu ile çalışmaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi: “Anadolu Isuzu’yu tercih etmemizin en önemli sebepleri; araçların yeni motor versiyonları, konforu ile güçlü teknik donanım ve özelliklerdir. Seneye filomuzu daha da gençleştirecek ve bundan sonra da yolumuza Anadolu Isuzu ile devam edeceğiz. Novo Lux araçlar diğerlerine göre daha tasarruflu.” 

Şekerler Turizm: Anadolu Isuzu Antalya’ya sahip çıktı 

Antalya’nın bir diğer köklü firması olan Şekerler Turizm şirket ortaklarından Mustafa Atan, Isuzu Novo otobüslerin her ihtiyaçlarına cevap verdiğini, markaya duyulan güvenden dolayı Anadolu Isuzu’yu tercih ettiklerini belirtti. Personel taşımacılığında Isuzu’dan her zaman memnun kaldıklarını dile getiren Atan, “NOVO serisi ilk Şekerler Turizm’de test edildi. 2014 yılında günlük 20-25 bin arası yolcu taşıyoruz. Anadolu Isuzu'yu tercih etmemizdeki sebeplerden birisi de markaya olan güvenimiz. Ayrıca satış ve satış sonrasında aldığımız hizmetlerden de oldukça memnunuz. Markaya ve bayiye olan güvenimizden dolayı bu araçları gözümüz kapalı aldık. Antalya’ya Anadolu Isuzu sahip çıktı ve iyi rakamlar yakalandı. Bir turizm kenti olan Antalya’da yazın araç parkuru genişliyor. Yoğun sezon içinde müşteri memnuniyetini devam ettirmek için araçların kalitesi oldukça önemli. Devamlı surette yaptığımız incelemeler müşterimizin Isuzu’yu tercih ettiğini gösteriyor" dedi.

Bizim açımızdan iyi bir referans 

Fatih Tamay ise teslimatla ilgili şunları söyledi: “Şekerler Turizm sadece bizden araç aldıkları için değil, ayrıca Antalya'da devamlı surette gelişen bir filo olmasından dolayı  bizim için önemli bir konumda olan firmadır. Anadolu Isuzu olarak görevimiz araçları sattığımızda bitmiyor; sattıktan sonra da devam ediyor. Şekerler Turizm filosundaki araç sayımızdan oldukça memnunuz. Bizim açımızdan çok iyi bir referans oluyorlar. Rakiplerimizin iki katı kapasitemiz var. Bölgesel önemi nedeniyle Antalya’da servis ihtiyacı gerçekten çok önemli. Bu ihtiyaca olumlu cevap verebilmek için çok güçlü bir servis organizasyonu gerekiyor.” 

Side Turizm: Isuzu yakıt tasarrufu ile çok cazip 

Antalya bölgesinde 250 araçlık filo ile hizmet veren ve yıl içerisinde 20 Novo, 9 Turkuaz teslim alan Side Turizm firma yetkilisi Ömer Bulut ise, “Isuzu’yu tercih etmemizin en önemli sebebi piyasadaki diğer araçlara göre daha kaliteli ve konforlu olması kadar, yakıt tasarrufu özellikleriyle de bize çok cazip gelmesidir” dedi. Bulut, acentede müşteri sayılarının 1,5 milyon kişi olduğunu, servisten de çok memnun olduklarını ifade ederken, bu sene en iyi çalıştırdıkları araçların Novo Lux olduğunu söyledi.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159