Anadolu Motor, 44 milyon TL yatırımla yeni üretim tesisini hizmete açtı

banner113

“Gücünüze güç katar” sloganıyla üretim faaliyetine başladığı 1972 yılından beri Türkiye’ye hizmetini sürdüren Anadolu Motor, 44 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği Çayırova’daki yeni üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 18.10.2014, 12:07 18.10.2014, 12:12 Taşıma Dünyası
Anadolu Motor, 44 milyon TL yatırımla yeni üretim tesisini hizmete açtı
Açılışta konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan,  Anadolu Motor’un Türkiye’de kendi alanındaki tek yerli üretici olduğunu belirterek, yeni tesiste üretim kapasitelerinin yüzde 40 oranında artacağını söyledi.

Yaklaşık yarım asırdır ülke sanayisine ve kalkınmasına katkı veren Anadolu Motor; Antor marka dizel motor, Antrac marka çapa makinesi ve portatif jeneratör üretiminin yanı sıra tarım makineleri ve motopomp montaj faaliyetleri ile üretici fonksiyonunu hakkıyla yerine getirirken, tarım makine ve mekanizasyonunda gerçekleştirdiği distribütörlük bazlı gelişimiyle de, büyüyen bir şirket yapısına sahip.

Türkiye’nin 81 ilinde 400 servis ve 200 bayisi ile hizmet sunuyor.


Toplamda 44 milyon TL’ye mal olan yeni tesisin 25 milyon TL’lik bölümü, Yeni Teşvik Yasası kapsamında desteklendi.


Açılışta konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yeni üretim tesisinin hem Anadolu Grubu hem de Anadolu Motor ailesi için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Anadolu Motor, Türk tarımının mekanizasyonlaşmasına ve modernleşmesine hizmet ediyor. Bugün eğer Türk çiftçisi kara sabanı bırakıp, modern makinelere kavuşmuşsa bunda Anadolu Motor’un rolü büyüktür. Anadolu Motor, şu anda motorun her parçasını kendi üretebiliyor. Bu anlamda gerçek bir sanayici olmamız göğsümüzü kabartıyor…


Anadolu Motor yeni tesisi ile kapasitesini %40 arttırıyor


Çayırova’da 44 milyon TL yatırım ile hayata geçirdiğimiz yeni üretim tesisimiz, hedeflerimize ulaşmamız için büyük bir önem taşıyor. Yeni tesisimizde hesaplanan %40 kapasite artışı ile mevcut ürünlerin daha yüksek verim ve kalite ile üretilmesi ile beraber yeni ürünlerin de devreye alınabilmesine imkan sağlayacağız.”


Gerçekleştirdiği üretiminin, yarısını ihraç eden, tarım makine ve mekanizasyonu alanında büyük atılımlar yapan Anadolu Motor, ortalama net 30 milyon dolar olan cirosunu son 5 yılda 100 milyon dolar seviyelerine çıkardı.


Yeni üretim tesisi, yüzde 50 emsal oranıyla 29.500 m2 arsa alanına gerçekleştirilirken, toplam kapalı alan 21.000 m2, binalar ise 12.750 m2 alanda yer aldı. Üretim binasında yapı yüksekliği 9 metre ve depo binasının yüksekliği 12 metre olarak tasarlanan üretim tesisinde, üretim holleri içerisinde dökümhane ve ısıl işlem, talaşlı imalat, boyahane, montaj ve motor test atölyeleri bulunuyor. Tesisin elektrik enerjisi kurulu gücü, 4MW olurken, bu enerjinin yüzde 50’si yedeklemeli şeklinde inşa edildi.


Yeni üretim tesisinde, Anadolu Motor’un teknoloji seviyesinin artırılması hedeflenerek yeni tezgah – makine ve tesis yatırımları da gerçekleştirildi. Anadolu Motor’un Kartal tesisinden getirilen 220 adet işleme, ölçme ve test tezgahına ek olarak, 15 adet yeni işleme tezgahı ve 10 adet yeni ölçme ve test tezgahı yatırımı yapıldı. Aynı zamanda boya, yıkama, montaj bantları, depolama ve benzeri 15 adet yeni tesis yatırımlarının yanı sıra, modern bir “Motor Test Ar-Ge Laboratuvarı” da kuruldu. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159