banner69

Atatürk'ün şoförlüğünden 1500 araçlık filoya...

banner113

Personel taşımacılığı alanının önde gelen firmaları arasında yer alan Gebze merkezli Türker Turizm, filosuna 10 Mercedes Sprinter kattı. Araçların satışını Mercedes-Benz Türk Koluman İstanbul gerçekleştirdi. Yekta Türker, Atatürk’ün şoförlüğünü yapan Dedem'den beri sülalecek taşımacıyız diyor.

banner114
PİYASA 10.07.2020, 12:10 14.07.2020, 11:18 Taşıma Dünyası
Atatürk'ün şoförlüğünden 1500 araçlık filoya...

Koluman İstanbul tesislerinde 6 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen törenle Türker Turizm, filosuna 10 Sprinter kattı. Araçların teslim törenine Türker Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yekta Türker ve kızı Sena Türker katıldı. Araçları Koluman İstanbul HTA Satış Müdürü Ezgi Güçtekin teslim etti.

Türker Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yekta Türker, Atatürk’ün şoförlüğünü yapan Dedem Mehmet Türker'in torunlarıyız. Dedemizden gelen 3. kuşağız, hemen hemen sülalecek taşımacıyız.  


Araçları Türker Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yekta Türker ve Sabancı Üniversitesi’nde
mühendislik eğitimi gören kızı Sena Türker, Koluman İstanbul Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Ezgi Güçtekin’den teslim aldı.


200’ü özmal 1500 araç


Filosunda 200’ü özmal 1500 dolayında araç bulunan Gebze merkezli, İstanbul ve Bursa’da da şubeleri bulunan Türker Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Yekta Türker, Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.


Finansman seçenekleri çok uygundu

10 Sprinter yatırımında finansman seçeneklerinin çok uygun olmasının en önemli etken olduğunu belirten Yekta Türker, “Filomuzun yarısı zaten Mercedes marka araçlardan oluşuyor. Mercedes araçlar sahip olduğu yüksek kalite ve konfor nedeniyle de beklentilerimizi karşılıyor. Biz de filomuzda yeni araçlarla hizmet süreçlerimize devam etmek istedik, bu yatırım gerçekleşti” dedi.


2020’ye herkes gibi büyük umutlarla girdik


2020’ye çok büyük umutlarla girdiklerini belirten Yekta Türker, “ 2019 gerçekten çok iyi bir seviyede geçmişti. 2020’nin daha da iyi geçeceğini düşündük ve yatırım planlarımızı da yaptık. Ancak Koronavirüs süreci taşımacılık sektörünü çok olumsuz etkiledi. Bu süreçte bizim ana işimiz personel taşımacılığı olduğu için turizm ve okul tarafına göre daha az etkilendik. Şu anda normalleşme süreci ile eski seviyelere dönmek üzereyiz. Bazı şirketler yüzde 50 doluluk kuralı kalkmasına rağmen yine de biraz daha düşük kapasitede çalışmamızı istiyorlar, bizde ona uygun bir yapıda hizmet veriyoruz” dedi.

Sermaye yapısı güçlü firmalar ayakta kalacak

Koronavirüs sürecinde ödemelerin alınması noktasında sıkıntılar oluştuğunu da belirten Yekta Türker, “Tabii vadeler uzadı, değişti. Ama yine de otel ve restaurant gibi diğer sektörlere baktığımızda daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyoruz. Biz işimizi devam ettirmenin ve bu yılı en az hasarla atlatmanın hesabını yapıyoruz. Devlet ucuz kredi imkanları sağladı. Ancak kredi almakta yetmiyor ki. Bu krediler eninde sonunda ödenecek. Maliyetlerimiz aynı şekilde hatta artmaya devam ediyor. Araçların zorunlu trafik sigorta ve kasko maliyeti 50-60 bin TL’yi buluyor. Burada bir iyileştirme yapılması mümkün olmadı. Sigorta tarafı özel sektör nasıl bir çözüm bulunabilir bilmiyoruz. Öte yandan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin Temmuz ayı pulu dönemi içindeyiz. Yine bu konuda hiçbir açıklama olmadı. Artık sermaye yapısı güçlü firmalar ayakta kalabilecek. Bence nefesimizi doğru şekilde kullanmamız, adımlarımızı tüm süreçlere ve risklere göre atmamız gerekiyor” dedi.






HAVAİST filosunda 20 otobüs


Yekta Türker, personel taşımacılığının yanı sıra, okul ve turizm tarafında da faaliyetleri bulunduğunu belirterek, “Bunların dışında HAVAİST faaliyete başladığı andan itibaren Meltem Turizm sahibi Metin Balta ile birlikte en önemli çözüm ortağı olduk. Şu an HAVAİST filosunda 20 otobüsümüz bulunuyor. Şu an havayolu taşımacılığı da tam anlamıyla faaliyete geçebilmiş değil” dedi. Yekta Türker, ayrıca bünyelerinde HDİ ve Alyans Sigorta bayilerinin de bulunduğunu belirtti. Seyahat acentesinin başında da Yekta Türker’in ablası Sema Acun bulunuyor ve "tatilbudur" olarak hizmet veriyorlar.



Türker Turizm’in başarısında ekibin de etkisi çok büyük. Yekta Türker, “Şirket müdürlerimiz Yaşar Doğan, Fuzuli Canruh ve muhasebe müdürümüz Seyhan Koyuncu 20 yılı aşkın süredir bizimle birlikte yolculuğumuza katkı yapıyorlar. İyi bir ekibe sahip olmak, zorlukları aşmanızda çok önemli katkılar sağlıyor” dedi.




Sağlık süreçlerine çok özen gösteriyoruz


Araç personelinin sağlık süreçleri ve araçların dezenfekte edilmesine çok büyük önem verdiklerini belirten, “Öncelikle taşıdığımız personeli güven içerisinde seyahat etmesini sağlamak önceliğimiz. Bu nedenle personelimizin sağlık süreçlerine ve araçların çok sık dezenfekte edilmesine dikkat ediyoruz. Piyasa da eline makine alan dezenfektasyon işi yapıyorum diye karşınıza çıkabiliyor. Standart dışı bu işi yapanlarda var. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Araçlarda personel için maskeler ve el dezenfektan bulunduruyoruz” dedi.



Yekta Türker’in babası Seyfettin Türker

Dede Mehmet Türker Atatürk’ün şoförlüğünü yapıyor


Yekta Türker taşımacılık sürecinin aslında çok eskilere dayandığını dedesi Mehmet Türker’in ulu önderimiz Atatürk’ün şoförlüğünü yaptığını, babası Seyfettin Türker’in de bireysel anlamda taşımacılık faaliyetinde bulunduğunu kendisinin 3’üncü kuşak taşımacı olduğunu aktardı:
Dedem askerliği sürecinde Atatürk’ün şoförlüğünü yaptı. Amcalarım da taşımacı. Onlarda nakliye ve tır taşımacılığı faaliyetinde bulunuyor. Babam Seyfettin Türker, 1968 yılında 27’inci 302 Mercedes otobüsü alan kişi. O dönemde Gazanfer Bilge ve Hamit Kaplan babamın yakın arkadaşları. Babam şehirlerarasında çalıştığı süreçte Gebze de servis taşımacılığı anlamında büyümeye başlıyor. Çünkü yeni yatırımlarla bu alanda ihtiyaç büyüyor. Babama personel taşımacılığı teklifi geliyor ve başlıyor süreç. 1993 yılında babam Seyfettin Türker’i kaybettik. Bende İstanbul Üniversitesi’nde turizm okurken henüz 19 yaşındayken işin başına geçtim. Zaten bu iş içimize de işlemişti. Muvanlik ve şoförlükde yapıyordum. 1995 yılında Kamil Koç’da çift katlı otobüs çalıştırdık, 2003 yılında Metro Turizm’in Ege hattında S2000 Man otobüslerimiz çalıştı” dedi.


Yekta Türker aynı zamanda sıkı bir Beşiktaş taraftarı.
Taraftarı olduğu takıma Zirve Turizm ortaklığı ile hizmet vermenin gururunu da yaşıyor.


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159