Atık toplama araçlarında Allison Transmission farkı

banner113

Belediye atık toplama hizmetleri, bakım gerekliliğinive arıza sürelerini azaltırken verimliliği artıran Allison tam otomatik şanzımanların avantajlarından faydalanan sektörler arasında yer alıyor. Bu nedenle Benissa (Alicante) merkezli bir şirket olan Benissa Impuls, Allison şanzımanları ilk kez teslim aldıkları 2005’ten bu yana, 15 yıldır kullanmaya devam ediyor.

banner114
PİYASA 03.07.2020, 13:16 03.07.2020, 13:20 Taşıma Dünyası
Atık toplama araçlarında Allison Transmission farkı

İspanya’da ekonominin yeniden canlanması için yeni adımlar atılırken atık toplama, şu anda şehirleri temiz tutmak için temel hizmetler arasında görülüyor. Benissa Impuls CEO'su Rubén Moncho; “Her zamanki gibi iş döngümüz devam ediyor. Salgın, çalışmalarımızı etkilemedi ve personelimiz görevlerini titizlikle yürütmek için sokaklara çıkmaya devam ediyor. Herkes için zor zamanlar geçiriyor olsak da amacımız, zorunlu hizmetlerin her zamanki gibi devam etmesini sağlamak” diye belirtiyor.



Yüzde 100 hissesi Benissa Belediyesi’ne ait bu halka açık şirket, cadde temizliği, belediye eko-park atık arıtma merkezinin ve belediye bahçelerinin yönetimi gibi diğer kamu hizmetlerini de sunuyor. Benissa Impuls, atık toplama operasyonlarında Allison şanzıman donanımlı Renault Trucks kamyonları kullanıyor. 2006’dan bu yana kullanılan arkadan yüklemeli 26 tonluk bir Renault Premium Lander kamyon halen operasyonlara devam ediyor. 2017 ve 2018’de alınan iki adet vinçli ve üç akslı Renault Trucks D36 Wide kamyon da atık toplama hizmeti sunuyor.



Rubén Moncho, açıklamasında; “Allison'ı 20 yılı aşkın bir süredir tanıyoruz ve araçlarımızı neredeyse 15 yıl önce Allison tam otomatik şanzımanlarıyla kullanmaya başladık. Allison donanımlı ilk kamyonumuz, o zamandan bu yana yılın her günü çalışıyor. Dik yokuşlarda mükemmel performans sunuyor ve bir kez bile arızalanmadı. Allison şanzımanlar, her gün çalışması gereken araçlar için büyük avantajlar sağlıyor”dedi.
Allison tam otomatik şanzımanlar, kalite, güvenilirlik ve aktarma organlarında sağlanan koruma nedeniyle atık toplama ve belediye hizmetleri alanındada öncelikli tercih oluyor.



Rubén Moncho; “Bizim için Allison’ın en önemli avantajlarından biri, filomuzdaki diğer araçlarımızda yaşanandebriyaj arızalarının Allisonşanzımanlı araçlarda yaşanmaması nedeniyle bakım gereksinimlerindeki büyük düşüş. Bu nedenle Allison şanzımanları kullanmayakarar verdik. Şirketimizde araçlarımızı kullananfarklı sürücülerimiz bulunuyor. Otomatik vites değiştirme, optimizasyon ihtiyacını azalttığı ve sürücü etkisini sınırladığı için şoförler şanzımanları zorlayamıyor. Böylece sadece aracın performans artışı sağlanmakla kalmıyor, aynı zamanda motor ve tekerlekler de daha az yıpranıyor” şeklinde açıkladı.
Benissa Impuls Hizmet Müdürü Oscar Bordés ise; “Allison şanzıman donanımlıatık toplama kamyonlarımız, mükemmel dayanıklılık ve güvenilirlik ile düşük bakım maliyetleri sunuyor. Bu araçların sürücüleri de çok memnun. Dahası Allison’ınsatış sonrası hizmetleri de tüm beklentilerimizi karşılıyor.” diye belirtti.

Atık toplama hizmetlerinde Allison avantajları

Allison, İspanya ve dünya genelinde belediye filolarının öncelikli tercihi. Allison Transmission Avrupa Filo ve Pazar Geliştirme Müdürü Trond Johansen, şu şekilde açıklıyor; “Atık toplama sektörünün sıkışık ve zorlu programları için Allison tam otomatik şanzımanlar, manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara göre (AMT) daha verimli ve daha iyi ivmelenme sağlıyor. Böylece Allison donanımlı araçlar, Kesintisiz Güç TeknolojisiTMsayesinde AMT'li kamyonlarla aynı sürede daha fazla atık toplayarak filo verimliliğini arttırıyor.Bu teknoloji, tekerleklere diğer şanzıman teknolojilerinden daha fazla güç aktarıyor. Sonuç, geliştirilmiş araç ivmelenmesi ve yüzde 14'e kadar daha yüksek ortalama hız oluyor. Bu gelişmiş performans sayesinde, daha küçük motorla aynı iş yapılaraksahip olma maliyeti optimize ediyor.”
Ayrıca Allison, atık toplama sektöründe büyük önem taşıyan daha yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor. Dar sokaklarda düşük hızlarda bile, çöp konteynerleri hassas bir şekilde toplanabiliyor. Sık dur-kalk, vites değiştirme ve kısa güzergahlarda sık sık frenleme gerektiren toplama operasyonları sırasında konforlu sürüş avantajı da sunuyor. Allison şanzımanlar aynı zamanda mükemmel güvenilirlik ve daha az bakım gereksinimi sağlayarak, aracı kesintisiz olarak çalışır ve servis dışında tutmak için ideal bir seçim oluyor.
Allison donanımlı araç alımlarına devam edeceklerini belirten Moncho; “15 yıllık deneyimden sonra, tereddüt etmeden Allison şanzımanları tavsiye ediyoruz. Sağlamlık, düşük arıza- 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159