Brisa SAP projesi ile hızlandı

banner113

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, Türkiye lastik endüstrisinin lideri Brisa’nın iş süreçlerini gerçek zamanlı bellek içi platformu SAP HANA’ya taşıyacak projeyi tamamladı. İş zekası ve analitik süreçlerini SAP HANA platformuna taşıyan Brisa, raporlama çalışmalarında 1000 kat hız kazanarak verimliliğini artırdı.

banner114
PİYASA 15.07.2014, 14:26 15.07.2014, 17:24 Ekrem Özcan
Brisa SAP projesi ile hızlandı

Türkiye’de işletmeleri geleceğe taşıyan yenilikçi teknolojiler geliştiren, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, geliştirdiği yeni bellek içi teknolojisini Türkiye lastik endüstrisinin lideri Brisa için hayata geçirdi.” Daha hızlı çalışan raporlama verileri üretmeyi hedefleyen ve raporlama ortamlarını güçlendirerek, uygulama ve entegrasyon sadeliğini amaçlayan Brisa, iş birimlerinin veriye gerçek zamanlı ulaşmasını sağlayacak iş zekası çözümü için SAP HANA platformunu seçti.

SAP HANA platformuyla verimlilikte yeni bir döneme adım atan Brisa, SAP Business Veri Ambarı sisteminde en yavaş çalışan 30 raporda ortalama 183 kat hız kazandı ve bazı özel sorgularda eskiye oranla 1000 kata yakın hıza erişti. Geliştirme raporlarını 44 kat hızlandıran bu çözüm, SAP HANA öncesinde ortalama dört saat süren kurumsal kaynak planlama sistemlerden veri çekme hızını 15 dakikaya indirdi. Brisa’ya raporlama ve veri analizi için gerçek zamanlı bir platform sağlayan SAP, aynı zamanda firmanın SAP Business Veri Ambarı sistemi ile tam uyumlu modüllerinin kısa zamanda sorunsuz çalışır hale gelmesini sağladı. Toplamda veri tabanı boyutunda 10 kattan fazla küçülmeyle Brisa, hedeflediği verimlilik artışını yakalamış oldu.


SAP ile uzun süredir iş birliği içinde bulunan Brisa, SAP ERP (kurumsal kaynak planlama), SAP Business Veri Ambarı ve SAP Business Objects çözümlerini etkin biçimde kullanırken, yeni çözümle dünyanın ilk gerçek zamanlı bellek içi veri tabanı platformu SAP HANA üzerinden hız ve performans artışını hedefledi. SAP Business Veri Ambarı’nı kritik iş çözümü olarak kullanan Brisa, iş birimlerinin başarı faktörlerinde etkin rol oynayacak yeni yatırımıyla gerçek zamanlı bellek içi teknolojisi SAP HANA’ya geçişini tamamlamış oldu.


SAP’nin Brisa için geliştirdiği yeni çözüm projesi iki fazda tamamlanmak üzere planlandı. İlk olarak donanım seçim süreci gerçekleştirildi. İkinci faz hedeflerinde iki ay içinde tamamlanması planlanan SAP HANA’ya geçiş süreci SAP Türkiye danışmanlarının uzmanlığıyla, bir ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Brisa’nın bilgi sistemleri uzmanları ve SAP Türkiye danışmanlarının eşgüdümlü çalışması sonucunda tüm çalışma ve testleri planlanandan hızlı bir şekilde bitirilen projede SAP Business Veri Ambarı ve SAP Business Objects çözümlerinin yanı sıra iş zekası, strateji yönetimi (SSM), iş planlama ve konsolidasyon (BPC) uygulamalarının testleri tamamlandı ve hizmete alındı.


SAP Türkiye Profesyonel Danışmanlık Hizmetleri Direktörü İsmail Hakkı Bosnalı
 konu hakkında şunları söyledi:

“SAP olarak, uzun süredir iş ortağımız olan Brisa’yla başarılı iş birliğimizi sürdürerek, yeni çözüm projemizi tamamladık. Türkiye’de lastik endüstrisinin lideri olan Brisa’ya sunduğumuz iş zekası ve veri analizi çözümlerimizi dünyanın ilk gerçek zamanlı bellek içi platformu olan SAP HANA altyapısına hedeflediğimizden daha kısa sürede taşıdık ve başarıyla sistemi kullanıma sunduk.   operasyonel mükemmelliği ön planda tutan Brisa’nın, inovatif çözümlerimiz sayesinde başarılarını katlayarak artıracağına inanıyoruz. Brisa’ya işbirliğimiz ve teknolojilerimize duyduğu güven için teşekkür ediyoruz.”


Brisa Bilgi Sistemleri Direktörü Gökhan Öncü
, SAP iş birliği hakkında şunları söyledi:

“SAP Business Veri Ambarı on SAP HANA yatırımımız ile doğru veriye hızlı erişimi hedefledik. Bunun sonucunda iş süreçlerimizde verimlilik artışı, rekabette avantaj, kurumsal kararları hızlı ve doğru biçimde alabilmek en büyük kazançlarımız oldu. Gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak vizyonumuz çerçevesinde SAP Business Veri Ambarı on SAP HANA ile rekabet ortamında yeni fırsatlar ve yenilikçi yaklaşımlar oluşturacağımıza inanıyorum. Bu çözümle, müşterilerimize daha kaliteli ürün ve hizmetler sunacağımızdan eminim.”


Brisa Bilgi Sistemleri Müdürü Erdoğan Bozkurt
, şu değerlendirmede bulundu:

“SAP HANA ile elimizde yıllardır birikmiş olan verinin anlamlandırılması ve bunun bilgiye dönüştürülmesini hızlıca yaparken bu veriye gerçek zamanlı veriyi de katarak bilginin daha da değerlenmesini sağlamayı amaçladık. Bu bilgi ile iş birimlerimize günümüz rekabet koşullarında önemli kazanımlar sağladığımızı düşünüyorum. SAP HANA çözümümüzü büyük veri çalışmalarımıza giden yolda önemli bir adım olarak görüyorum.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159