banner69

EMITT Turizm Fuarı 24. kez kapılarını açtı

banner113

EMITT Turizm Fuarı'nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, KKTC Turizm Bakanı Ünal Üstel, Malta Turizm Bakanı Konrad Mizzi da katıldı.

banner114
PİYASA 30.01.2020, 19:32 30.01.2020, 20:10 Taşıma Dünyası
EMITT Turizm Fuarı 24. kez kapılarını açtı
24’ncü Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı TÜYAP’ta kapılarını açtı. 24. EMITT Fuarı Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında, kapılarını açtı.

Fuar açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Malta Turizm Bakanı Konrad Mizzi, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, TTYD Başkanı Oya Narin katıldı.

Açılışta konuşan Hyve Group Direktörü Hacer Aydın
, EMITT’in dünyanın en büyük 4 turizm fuarı arasındaki yerini aldığını belirtti. Turizmcilerin daha iyi bir fuar geçirmesi için tüm güçleri ile çalıştıklarını kaydeden Aydın, dünyanın farklı ülkelerinde 200 tur operatörünün fuara davet edildiğini ve 2 bin görüşme planlandığını ifade etti. Aydın, ‘’Sektörün tartışıldığı etkinliklerin sayısını arttırdık. EMITT Fuarı Türkiye ve dünya turizminin tartışıldığı bir platform olduğunu kanıtladı. Türkiye turizmi daha da büyüyecek ve EMITT bu büyümeye katkı sunan bir platform olmaya devam edecek.Türkiye’nin  2023 hedefi 70 milyon turist, 65 milyar dolar turizm geliri. EMITT’in 2023 hedefi ise150 ülke 150 bin ziyaretçi’’ diye konuştu.


Bakan Ersoy: Birkaç hafta içinde biz de eylem planlarımızı açıklayacağız

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çin’den 2019 itibarıyla 419 bin turist gelmiş olacak. 2020 yılı için yüzde 15-20 büyüme öngörüsünde bulunmuştuk. Bu virüsün ilk 14 günlük gelişimi çok önemli. 14 günden sonra kesin uygulama planları Çin ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklığa kavuşacak" dedi. Ersoy, "Bizde Çin’den gelecek turist beklentimiz maksimum 550 bin civarında. Bunun bir kısmını kaybetmek Türkiye’nin 2020 hedeflerine erişemeyeceği anlamına gelmiyor. Birkaç hafta içinde biz de eylem planlarımızı açıklayacağız. Gelişmeleri adım adım izliyoruz" diye konuştu.

"2020’de 58 Milyon Turist 40 Milyar Dolar Gelir Hedefliyoruz"

Açılıştan konuşan Bakan Ersoy, "Bütün ülkeler sektörün büyüme potansiyelinin farkında ve gelirden pay almak istiyorlar. Biz de 2023 hedeflerimizi revize ederek 50 milyondan 75 milyona yükselttik. 2019 hedefimiz olan 52 milyon turist 34 milyar dolar olan gelir hedefimize yakalıyor olacağız. 2020’de ise 58 milyon turist 40 milyar dolardan fazla gelir hedefliyoruz" dedi. 

Çorabatır: Anadolu şehirlerinin tanıtımına destek verilmesi gerekiyor, kalkınma ajansları şehirlere desteğini çekti

Açılışta konuşan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, EMITT’in kıyıya sıkışan turizmin Anadolu’ya yayılmasında önemli bir rol oynadığını söylerken, geçen yıla kadar kalkınma ajanslarının destekleriyle turizme katılan şehirlerin, bu desteğin kesilmesi nedeniyle fuara katılamadığını ‘’Anadolu şehirlerinin tanıtımına destek verilmesi gerekiyor. 2016 krizinde iç turizmin ne kadar önemli olduğunu gördük. İtalya, Almanya, İspanya gibi ülkelerde iç pazar yüzde 25 ilken bizde yüzde 10 civarında’’ sözleriyle ifade etti.

Çorabatır, konuşmasını "2016 - 2017 yıllarında yaşadığımız gelişmeler sonrasında turizm sektörü ciddi bir kan kaybetti. Yaşadığımız tüm olumsuz olaylara rağmen yılmadan, pes etmeden yaptığımız çalışmalarla zorlu süreçleri geride bıraktık. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2018 yılı itibarı ile tekrar Dünya’nın en çok ziyaretçi ağırlayan 6. ülkesi konumuna yükseldik. 2019 yılı ise rekorların kırıldığı bir yıl oldu. 2020 yılının da aldığımız verilere göre çift haneli yükselişlerle geçeceği öngörülüyor. Turist sayısı anlamında hedefimize hızla ilerliyoruz ancak turist sayısında ki bu artışı kişi başı gelirlerde yansıtmalıyız." şeklinde noktaladı.



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159