Ford Otosan geniş ürün gamı ile katıldı

banner113

Ford, Comvex Fuarı’nda geniş ticari araç ürün portföyü ile gövde gösterisi yaptı. 50’nci yılını kutlayan Transit ile birlikte Ford standında yerini alan Transit ve Tourneo ürün ailesi, yepyeni pikap modeli Ranger ve E6 Ecotorq motor ile donatılmış Yeni Ford Trucks Serisi de fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.

banner114
PİYASA 23.05.2016, 16:56 23.05.2016, 17:08 Taşıma Dünyası
Ford Otosan geniş ürün gamı ile katıldı
Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Ticari araç pazarında liderliğimizi başarıyla devam ettiriyoruz. 50’nci yılını kutladığımız ve bugün kendi başına bir marka haline gelen Transit modelimiz de bu başarıda önemli rol oynuyor. Ford 2012 yılında 7’nci sıradayken 2015’te 1 numaralı ticari araç markası oldu. Türkiye’de ürettiğimiz Courier’den Transit’e uzanan geniş ürün portföyümüzle Ford’u Avrupa’da ticari araç liderliğine taşımış olduk” dedi.

Atılım yapmaya devam 
Ford Otosan’ın en önemli değerlerinden birisinin, Ar-Ge çalışmaları olduğuna da dikkat çeken Yücetürk,  “Ford Trucks ağır ticari markamız da, Euro 6 uyumlu yeni Ecotorq motor ve Yeni Ford Trucks Serisi ile 2016 senesinde atılım yapmaya devam ediyor. Güç, verimlilik ve teknoloji özellikleriyle öne çıkan Yeni Ford Trucks serimiz, kalbinde bulunan Ecotorq motor ile birlikte yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğinin eseri. Türkiye’nin ticari gücü olarak hem ürünlerimiz hem de mühendislik gücümüz ile ağır ticari pazarında da iddiamızı artırıyoruz” diye konuştu.

Transit Comvex’te 50. yılını kutladı
Transit, 50’nci yılını kutladığı Comvex’te, tüm katılımcıların ilgi odağı oldu. Fuarda VIP minibüs, 410L 10+1 turizm minibüsü, 440E 16+1 okul aracı, 350 L yüksek tavan van, 350 ED kapalı kasa kamyonet ve 350 L kasalı kamyonet modelleri sergilendi. Mayıs ayında pazara sunulan Ranger modeli de Comvex’in en çok ilgi çeken modelleri arasında yerini aldı. 

Dört ayın pazar lideri
Ford Otosan Pazarlama Stratejik Planlama Müdürü Armağan Hazar, 2016 yılının ilk dört ayında toplam pazarda Euro 5 ve Euro 6 satışı olarak bakıldığında pazarın lideri konumunda olduklarını söyledi. 

Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, Comvex Ticari Araçlar Fuarı’nda sergilediği 2016 model inşaat, yol ve çekici serisi modelleri ile fuarda dikkatleri üzerine topladı. Geçtiğimiz ay tüm model ailesi ile tanıtılan Yeni Ford Trucks Serisi, E6 uyumlu Yeni Ecotorq motorları ve yeni marka sloganı “Her Yükte Birlikte” ile Comvex’in en çok ilgi çeken model ailelerinden birisi oldu ve 1848T çekici, 4142D inşaat kamyonu, 1833 DC ve 3242S HR yol kamyonları ve itfaiye üstyapılı 3542P inşaat serisi modeli ile sahneye çıktı.

Uluslararası Pazar hedefi 
Ford Otosan Pazarlama Stratejik Planlama Müdürü Armağan Hazar,  Satış Müdürü Burak Hoşgören, Satış Sonrası Müdürü Mustafa Bostancı ve Pazarlama İletişim Yöneticisi Hande Şengül uluslararası pazarlara yönelik açıklamalarda bulundular. Armağan Hazar, “Uluslararası pazarlara açılma stratejimiz Rusya, Turki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa ekseninde. Doğu Avrupa zaten Euro 6 normuna geçti. Doğu Avrupa’ya verilecek ürünler Euro 6 olacak. Biz eski ürünlerin üretimine devam etmeyeceğiz. Yeni serinin Euro 3 ve Euro 5 versiyonları da olacak. Bu pazarlara yeni versiyonlar satılacak. Biz ürünümüzü çok farklı koşullarda test ettik ve global olarak tasarladık” açıklamasında bulundu.

İnşaat serisinde liderlik…
Euro 6 ile sektörde kartların yeniden kırıldığını belirten Armağan Hazar, “Yıl çok hızlı başladı. Marka lansmanı, motor lansmanı, ürün lansmanı yaptı. Biz inşaat sektöründe çok iddialıyız liderliği hedefliyoruz. Yeni serimiz ile çok daha güçlü, dayanıklı, verimliyiz ve müşterimize çözüm üretiyoruz. Yol serisinde yüzde 55 ile pazar liderliğimizi yukarı çekmek istiyoruz. Çekicide de hedefimiz pazar payımızı daha arttırmak. Şu an yüzde 12 civarında. Yüzde 15’e, daha sonra da yüzde 20’ye çıkartmak istiyoruz” dedi.

50 ülkeye ihraç hedefi 
2020 yılında 50 ülkeye araç ihraç etmek istediklerini vurgulayan Hazar, “Şu anda 25 ülkede bayi ağımız var. Kısa vadede bunu 40’a, 2020’de ise bunu 50’ye çıkarmak istiyoruz. İnönü Fabrikası’nda üretilen her 3 üründen birini ihraç etmek istiyoruz” dedi.

Yakıt tüketimi yüzde 8,5 daha düşük
Armağan Hazar, düşük yakıt tüketimi konusunda iddialarını ispat ettiklerini de açıkladı: “Bazı firmalar sadece SCR ile ilerledi, bazı firmalar da SCR ve ECR ile ilerlediler. Bizim mühendislik ekibi ikisini de çalıştı ve en iyi çözümü SCR ve ECR olarak belirledi. Biz bununla yüzde 8,5 düşük yakıt tüketimi dedik. Şu anda yüzde 8,5 diyen yok. Yüzde 3-5-6 diyen var. Biz yüzde 8,5 dedik ve bunu da ispat ettik.”

Euro 6 rekabeti yılın ikinci yarısında 
Armağan Hazar, Euro 5 stoklarının azaldığına ve Euro 6 rekabetinin gerçek anlamda yılın ikinci yarısından itibaren başlayacağına dikkat çekti. 16 civarında onaylı üstyapı ile çalıştıklarını belirten Hazar, “Onaylı üstyapıları denetleyen ve puanlayan güzel bir sistemimiz var” dedi. İnşaat serisinde otomatik şanzımanın giderek yaygınlaştığını belirten Hazar, “İnşaat serisinde otomatik şanzımanı üç versiyonda veriyoruz. Önümüzdeki dönemde ciddi bir talep olacak” dedi. 2015 Kasım ayında kurdukları ikinci el operasyonu Trucks Market’in çalışmalarının iyi gittiğini de belirten Hazar, “2015’te ciro 80 milyon TL oldu. Bu yıl geçen senenin yüzde 50 üzerinde olacak” dedi. 

İnşaat serisinde blok satışlar 
Satış Müdürü Burak Hoşgören, yılın ilk dört ayını lider kapattıklarını belirterek, “İnşaat serisinde güzel blok satışlar yaptık. Bu da araçlarımızın beklendiği gibi karşılandığını gösteriyor. Yılı aynı düzeyde satış seviyesi ile kapatmak istiyoruz. 16 ton üzerinde pazar lideriyiz. Pazar ilk dört ayda geçen senenin yarısı gibi gerçekleşti. İnşaat serisinde motor frenini geliştirerek ve ek fren olarak interdarı ekleyerek bu segmenti de artık kaplıyor olacağız” dedi.

30 noktada olacağız
Satış Sonrası Müdürü Mustafa Bostancı tesis sayılarının yıl sonuna kadar 30’a ulaşacağını söyledi: “Şu anda tesis sayımız 26. Türkiye’deki servis yapılanması tamamlanıyor. Avrupa yapılanması konusunda çalıştık. Orta ve Batı Avrupa’da 17, Doğu Avrupa’da 8 noktamız var” dedi.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159