“Hesabını bilen taşımacı TEMSA alıyor”

banner113

30 ilde Temsa Prestij satışı yapan Yaşaroğlu Otomotiv 2018 hedeflerini büyütüyor.

banner114
PİYASA 04.12.2017, 11:04 04.12.2017, 12:15 Taşıma Dünyası
“Hesabını bilen taşımacı TEMSA alıyor”
Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, “Biz müşterimize Temsa araçlarının yakıt avantajını, servis ve bakım avantajlarını anlatıyoruz, onlar hesaplarını yapıyor. Sonuçta tercihleri Temsa oluyor. 2018’de en şanslı firma Temsa olacak. Müşteri dostu olabilmek2018'in anahtarı. 2018, Prestij’in altın yılı olacak. Biz de ekip olarak bunu iyi kullanacağız” dedi. 

Temsa ailesine 2016 Haziran ayında Ankara bayiliği ile adım atan Yaşaroğlu Otomotiv,bir yıl sonra İzmir bayiliğini üstlendi. Temsa ile hızlı bir giriş yapan Yaşaroğlu Otomotiv, aynı dönemde Denizli ve Çanakkale 2. El satış lokasyonlarını da açtı. Yaşaroğlu Otomotiv, yılı 300 adetlik Prestij satışı ile kapatmayı hedefliyor. 


Büyüme imkanını bize Temsa verdi 
“Türkiye’nin her ilinde Yaşaroğlu Otomotiv etiketli bir araç görebilirsiniz” açıklamasını yapan Özkan, “İzmir’de farklı bir marka ile 11 yıllık bir iş sürecimiz oldu. Çok güzel işler ürettik. Pazar payımız yüzde 90’lara geldi. Türkiye birinciliklerimiz, ikinciliklerimiz oldu. Ama biz büyüme ihtiyacı hissediyorduk, Temsa bize bu imkanı verdi. Hepsamimi yaklaştı, çalışma heyecanımızı, iş yapma iştahımızı artırdı. Ankara ve İzmir’in ardından Çanakkale, Biga ve Denizli’de ikinci el noktaları oluşturduk. 2018 yılında Ankara’daki yoğunluğumuzu da arttıracağız” dedi. 

Klasik satış modelimiz yok 
1,5 yıllık sürede 30 ilde satış gerçekleştirdiklerini belirten Yaşar Özkan, “İzmir, Ankara, Manisa, Aydın, Muğla, Çanakkale, Afyon, Tekirdağ, Erzurum yoğun satış yaptığımız iller. Bizim klasik bir satış modelimiz yok. Müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümleri üretebilme anlayışı ile hareket ediyoruz. Araç satışı sonrasında da müşterimizin her zaman yanında olmaya büyük özen gösteriyoruz. Temsa’ya 2017’den daha çok katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Biz bu takımın oyuncusuyuz. Bulgaristan ve Romanya’ya, 10 adet ikinci el araç verdik. Gelecek yıl için bu yılın yüzde 30 üzerinde satış seviyesi hedefi belirledik” dedi.      

Hesabını yapan müşteri…
Uzun yıllar farklı bir markanın bayiliğinin ardından Temsa bayiliğini üstlenmeleriyle karşılaşacakları zorlukların farkında olduklarını belirten Özkan, “Biz bu değişimde güçlük olacağını tahmin ediyorduk.Temsa ürünlerinin yakıt avantajını, servis ve bakım avantajlarını anlatmayla başladık işimize. İnsanlar hesaplarını yaptılar ve Temsa’yı tercih ettiler. 


Prestij’in altın yılı 
Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin Prestij’e yönelimde çok önemli avantaj sağladığına dikkat çeken Özkan, “2018 Prestij’in altın yılı olacak. Biz de ekip olarak bunu iyi kullanacağız. Aylık 3 bin ile 4 bin TL arasında bir yakıt tasarrufu elde ediliyor.Temsa’nın, müşterinin her zaman yanında olduğunu, satış sonrası süreçte de desteğini hiç esirgemediğini gördüm. Bu da Temsa’yı müşterinin gözünde bambaşka bir hale getiriyor” dedi. 

Müşterinin yanındayız
Ege’de,Temsa’nın pazar seviyesinin yüzde 35 seviyesinde olduğunu, ancak 2017 itibariyle bu seviyenin yüzde 80’lere çıktığını belirten Yaşar Özkan, “Biz müşterilerimizle aynı dili konuşmaya, sorunlarını yakından takip etmeye özen gösteriyoruz. Servis taşımacılığı alanında şirketimiz yok, ama kiraya verdiğimiz araçlar var. Bundaki amacımız ticari bir beklenti değil, müşterilerimizle birlikte hayatın içinde sorunlarını hissetmek. Kişinin kendi farkını yaratması gerekiyor. Pazar iyiyken herkes başarılı olur, önemli olan zor şartlarda başarıyı kovalamak ve yakalamak.” dedi.

Sürprizlerimiz olacak
Yaşar Özkan ile kendi alanlarına yönelik hemen her noktaya değindik. “2018 çok kolay bir yıl olmayacak, ama yine bana göre en şanslı firma Temsa olacak. Müşteri dostu olabilmek 2018'in anahtarı. Müşterilerimizimutlu edecek, araç alma iştahını arttıracak etkinlikler içerisinde olacağız. Ama bunlar sürpriz olsun. 2018'de herkesin düşünmediği planlarımız var.” ■


Bir takım oyunu 
Temsa Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim’i, Yaşar Özkan, Yaşaroğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özkan’ı İrfan Özsevim anlattı.

İrfan Özsevim’in payı büyük
İrfan Bey, kişisel etkileşimi ile ticaret anlayışıyla pazarda çok etkili. Bana desteğini her an hissettiren, başarımda da etkisi olan insanlardan biri. 7/24, cumartesi-pazar dahil aradığımda, hiç bir zaman ‘sonra yaparız hallederiz’ demedi, hemen yaptı. İleriye dönük çok güzel projeler yapmama sebep oldu.  

Yaşar Özkan ile çok kolay
“Yaşar Bey, bu işe odaklanmış bir insan. Çok sık müşteri ziyaretleri yapıyoruz,anında karar alabiliyor. İkinci el konusundaki tecrübesi de büyük. Finansal imkanları da geniş. Onunla gece saat 24.00’te bir işi, sabah 08.00’de bir diğer işi sonuçlandırabiliyoruz.”

Sosyal Sorumlulukta önceliğimiz 
Müşterilerimizle sadece ticari ilişkiler çerçevesinde bir süreci yaşamayı hedeflemedik, onlara sosyal sorumluluk boyutumuzla da katkı sağlamak Temsa ve Yaşaroğlu Otomotiv olarak en önemli önceliğimiz oldu. Sektörde tespit ettiğimiz en büyük sıkıntılardan birisi de sürücü eğitimi. 2018 yılında sürücülere yönelik eğitimlerimizi başlatacağız. İleri sürüş teknikleri, öfke kontrolü, bakım maliyetlerinin düşürülmesi eğitimlerine yönelik bir paket hazırladık. Bu yıl, 50 sürücü 3 günlük eğitimden geçti.


35 personelimiz var. Bunun 8 kişisi satış ekibi. İhtiyaç olursa ekibimize yeni arkadaşlar katılacak.  


YAŞAROĞLU / İZMİR / MERKEZ


YAŞAROĞLU / ÇANAKKALE


YAŞAROĞLU / DENİZLİ


YAŞAROĞLU / ANKARA

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159