İkinci el otobüs pazarında dengeler yerine oturdu

banner113

Son yıllarda sıfır otobüs pazarında yaşanan daralmanın ikinci el otobüslerin fiyatlarını daha iyi bir seviyeye getirdiğini belirten Grand Bus Market şirketinin sahibi Erman Geyik,“Bu daralmayla otobüsçüler yatırımlarını korudu, hatta araçları, aldıkları fiyatlarında üzerine çıktı. Aslında sıfır pazarındaki daralma ikinci eldeki dengelerin de yerine gelmesini sağladı” dedi.

banner114
PİYASA 03.01.2020, 12:53 03.01.2020, 12:57 Taşıma Dünyası
İkinci el otobüs pazarında dengeler yerine oturdu

İkinci el otobüs sektörünün deneyimli ismi Erman Geyik, 2019 yılını ve 2020 beklentilerini açıkladı.Daha önceki yıllarda 1000’li adetlerin üzerinde seyreden seyahat otobüs pazarının iki üç yıldır 300-600 dolayındaseyrettiğine dikkat çeken Erman Geyik, “Sıfır otobüs pazarında2019 yılı da 300 adet seviyesinde kapanacak gibi görünüyor. Sıfır otobüs pazarının bu seviyeye gelmesi ikinci el otobüslere olan ilgiyi arttırdı. Artık araçlar çok daha değerli ve sıfır ile arasındaki fiyat makası da azaldı. Bu çok daha sağlıklı bir yapıyı da beraberinde getiriyor. İkinci elini satarak, sıfır araç almak çok daha kolay hale geldi. Biz otobüs parklarında yüzlerle ifade edilebilecek sayıda ikinci el otobüs stoklarını da gördük. Şu andaki seviye,otobüsçüyü mutlu eden bir nokta. Araçlar hem yatırım değerini koruyor hem de satmak istediğinizde aldığınız fiyatın üstünde satabiliyorsunuz. 2020 yılında sıfır pazarı 400-450 arasında olur düşüncesindeyim.İç pazardaki daralma üreticileri ihracata yönlendirdi ve şu anda faizlerin düşmesi ile birlikte araca olan talep arttı ama sıfır araç bulmak çok kolay değil. Üreticiler buna göre bir planlama yapmamıştı. Yine de görünen o ki, 2020 yılı 2019’dan çok daha iyi olacak” dedi.



Grand Bus Market dijital ortamda

www.grandbusmarket.com internet sitesi ile müşterilere daha yakın olmayı hedeflediklerini belirten Erman Geyik, “Satış süreçlerinde, dijital ortamda da müşterilerle iletişim halinde olmak büyük önem taşıyor. Bizdegrandbusmarket internet sitemizi yayına aldık. İkinci el otobüs arayan, aracını satmak isteyen müşterilerimiz, sitemiz aracılığıyla da bize ulaşabilir” dedi.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159