İngilizce Yabancı Lakapları Öğrenmenin Yolu konusarakogren.com!

banner113

İngilizce sadece ana dil olarak Amerika, İngiltere, Kanada, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve İskoçya’da konuşuyor olmasına rağmen 53’ü İngiliz milletler topluluğuna üye olan, toplamda da 73 tane ülkede ortak ya da resmi dil olarak konuşulmaktadır. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir şekilde İngilizce konuşan birisiyle karşılaşılaşmak olasıdır. İşte İngilizceyi bu denli önemli kılan nedenlerden birisi budur.

banner114
PİYASA 24.01.2017, 12:31 27.01.2017, 12:43 Taşıma Dünyası
İngilizce Yabancı Lakapları Öğrenmenin Yolu konusarakogren.com!
Yaşadığımız çağda neredeyse dünyanın her yerinde konuşulduğu için, bilinmesi gereken en mantıklı dil şüphesiz ki İngilizce olmaktadır. Bunun yegâne sebebi de dünyada en çok kullanılan uluslararası bir dil olmasıdır. öğrencisinden iş adamına, gencinden yaşlısına, turizm sektöründen, ekonomiye kadar A’dan Z’ye her alanda İngilizce öğrenmek bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Zaten şöyle bir dünya geneline bakıldığına dünya nüfusunun beşte biri kadar olan kısım İngilizcede yeterli bir seviyeye ulaşmışlardır. Bu dili bu denli önemli kılan özellik ise, diğer dillerin aksine sadece bir coğrafi bölge ile sınırlı kalmayıp, dünyanın neredeyse her noktasına yayılmış bir dil olmasıdır. Bu dil sadece ana dil olarak Amerika, İngiltere, Kanada, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve İskoçya’da konuşuyor olmasına rağmen 53’ü İngiliz milletler topluluğuna üye olan, toplamda da 73 tane ülkede ortak ya da resmi dil olarak konuşulmaktadır. Bu durum da günümüzde bir milyar kadar insan nüfusunun bu dili bildiğini ya da ikinci bir yabancı dil olarak kullandığını ifade etmekte fayda vardır. Bu ifadeden de dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir şekilde bu dili konuşan birisiyle karşılaşılacağı manası çıkarabilir. İşte İngilizceyi bu denli önemli kılan nedenlerden birisi budur.

Yabancı bir dilde yeterli olmak ilköğretim ve kolej düzeyindeki öğretim alanlarında, mütercimlik, tercümanlık ya da başka alanlarda avantaj sağlamaktadır. Başka pek çok iş alanı da yabancı dili yeterli düzeyde olan elemana gereksinim duymaktadır. Yiyecek, turizm ve otelcilik gibi hizmet sunan sektörlerde; film, müzik ve radyo gibi eğlence amaçlı alanlarda ve uluslararası şirketlerde dili yeterli konuşabilen elemanlar istihdam edilmektedir. Ve bu sadece o kişilerin dil becerisine sahip olduklarından kaynaklanmaktadır. Tıp, kütüphanecilik, hukuk, gazetecilik, ticaret, politik bilimler ve müzecilik gibi başka farklı iş alanlarında yabancı bir dilde yeterli olmak size pek çok insan arasında ön plana çıkararak çok önemli bir avantaj kazandıracaktır. Okullarda verilen İngilizce eğitimi sayesinde öğrenciler sorarak ve bol bol pratik yaparak İngilizceyi geliştirmektedirler.

Yapılan araştırmalara göre yabancı dil bilme konusunda pek çok önemli sonuçlara ulaşılmaktadır. Bunlardan ilki, beyindeki dil merkezleri, başarılı bir dil öğrenmenin ve bu dili konuşuyor olmanın bir sonucu olarak gelişmektedir. Ne denli iyi öğrenilirse, beynin bu hayati alanları o kadar fazla gelişmektedir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır. Birden fazla dil becerisine sahip olmak daha gelişmiş bir dinleme kabiliyetini de beraberinde getirmektedir. Çünkü beyin iki ya da daha çok dilde bulunan farklı türdeki sesleri birbirinden ayırt etmek amacı ile daha fazla çalışmak için çaba sarf etmek durumunda kalmaktadır. İki dil ile konuşulan ailelerde büyüyen çocuklar, tek bir dil ile büyütülenlere nazaran daha güçlü olan bir hafızaya sahip olmaktadırlar. / kısacası İngilizce hayatımızın aslında her döneminde bizlere fayda sağlayacaktır. İngilizceyi bilen bir kişi pek çok farklı ülkelerde çok rahat bir şekilde ve tercümansız olarak karşı taraf ile anlaşabilmektedir. Ve bundan dolayı da daha özgüvenli bir biçimde hareket etmektedir. Sizler de farklı bir dili öğrenmiş olmanın verdiği özgüven ve rahatlık ile ile çok daha farklı hizmet alanlarında şansınızı arayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159