banner69

Karsan 3 yeni ürünü ile Hannover'de

banner113

Karsan, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen 65. IAA Ticari Adaç Fuarı’nda bu yıl üretimine başladığı Karsan Atak ve Karsan Star’ı yeni isimleriyle ilk kez yurt dışında tanıtıyor.

banner114
PİYASA 24.09.2014, 17:11 24.09.2014, 17:22 Taşıma Dünyası
Karsan 3 yeni ürünü ile Hannover'de
Türkiye’nin köklü otomotiv üreticilerinden Karsan, Almanya’nın Hannover kentinde bu yıl 65’incisi düzenlenecek olan IAA Commercial Vehicles Fuarı’nda Karsan markalı yeni ürün ailesinin üç üyesini sergiliyor. 

8 metrelik alçak tabanlı, engelsiz erişimli “KARSAN ATAK” şehiriçi otobüsü ve turizm/servis taşımacılığında kullanılacak 8 metrelik “KARSAN STAR”, yeni isimleri ve Avrupa normlarına uygun EuroVI motorlu versiyonları ile Hannover’de Avrupalı müşterilerin beğenisine sunulacak. Bu iki ürün 2013 Ekim ayında Kortrijk Busworld Fuarı’ndaki Avrupa prömiyerinde ve 2014 Nisan ayında Busworld Türkiye  Fuarı’ndaki Türkiye lansmanda büyük beğeni toplamıştı. Karsan ayrıca, alçak tabanlı ve engelsiz erişim özelliklerine sahip 6 metrelik “JEST” küçük otobüsünü de standında sergileyecek.
 
Karsan, 24 Eylül-02 Ekim  tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda ‘Upgrade your business’ yani ‘İşini büyüt/geliştir’ sloganıyla ziyaretçilerini karşılayacak.

IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarında ayrıca, Hyundai Motor Company ile Karsan arasında 27 Kasım 2012’de imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye ve ihracat pazarları için üretimi Karsan tarafından yapılacak olan azami yüklü ağırlığı 3.5 ton ila 5 ton arasında değişen yeni hafif ticari araç serisi H350’nin dünya lansmanı ve Avrupa ilk gösterimi yapılacak. H350’nin münhasır Türkiye distribütörlüğünü 20 Mayıs 2014’te üstlenen Karsan Pazarlama da fuarda yer alacak. 

Konuyla ilgili bilgi veren Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan IAA Hannover Fuarı’nda hem Karsan markalı, toplu taşımada ‘ezber bozacak’, benzersiz yeni ürün ailesini sergilemekten hem de Hyundai’nin H350 serisinin dünya lansmanına ‘üretici sıfatıyla’ katılmaktan büyük bir heyecan duyduklarını söyledi. “Türkiye’nin markası olarak yolcu taşımacılığında dünya çapında oyuncu olma hedefi ile attığımız önemli bir diğer adım olan Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda  Karsan Atak ve Karsan Star yeni isimleri ile ilk kez Türkiye dışında tanıtılacak. Ayrıca hem üreticisi hem de distribütörü olduğumuz Hyundai’nin H350 serisinin dünya lansmanında da üretici olarak bulunacak olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Karsan ürün ailesinin yurtdışı pazarlardaki satış stratejisi kapsamında Gürcistan, Körfez Ülkeleri, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Macaristan ve Almanya’da dahil 19 ülkede satış-dağıtım-satış sonrası kanallarımızı oluşturduk ve  ürünlerimizi gönderdik. Şimdi bu fuarda elde edeceğimiz temaslar ile özellikle Avrupa’daki varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz.” diyen Kitapçı, fuar boyunca Karsan standında ziyaretçilerini ağırlayacaklarını dile getirdi.

Karsan Atak ile yolculuk daha rahat

Karsan’ın 8 metrelik küçük otobüsü Atak, biniş ve inişleri kolay hale getiren “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan Atak’ın, panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlıyor. Farklı koltuk dizilişleri ve geniş içyapısı sayesinde Atak’ın yolcu kapasitesi 60 kişiye kadar çıkıyor. Sürücü için manuel vitesin yanı sıra robotize ve otomatik vites seçeneği ile maksimum sürüş konforu sağlayan Atak, Euro VI emisyon normlarına uygun motoruyla mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor. Atak, yukarıdaki özelliklerinin yanı sıra düşük manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığına ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle hem konforlu hem de güvenli bir seyir imkânı sunarken, ek olarak, arkada yerleşimli motor sayesinde bakım kolaylığı öneriyor. Atak’ın Euro VI Dizel versiyonu 2014’ün sonu itibariyle pazara çıkması planlanıyor. 

Karsan Star ezber bozacak

Karsan’ın kısa mesafe şehirlerarası taşımacılık ve turizm/personel servisi konseptli küçük otobüsü Star, 8 metre uzunluğunda, 31 yolcu kapasiteli ve 4.25m3 ile sınıfının lider bagaj kapasitesine sahip. Star, arkadan motor yerleşimiyle titreşimsiz ve sessiz bir yolculuk sağlayan, geniş diz mesafesi sunan, önde bağımsız süspansiyonu ve raylı koltuk sistemiyle farklı koltuk dizilimlerine sahip. Bunların yanı sıra geniş donanım seçenekleriyle de safkan bir otobüs konforu sunuyor. Düşük işletim giderleriyle kullanıcısının yüzünü güldürecek olan Star, segmentinde lider özellikler gösteriyor. 

“JEST” ile İnternet Bağlantılı Engelsiz Yolculuk Keyfi

İlk kez Mayıs 2013’te pazara sunulan, modern ve kullanışlı gövde yapısı, alçak taban ve rampa uygulamasıyla engelleri tamamen kaldıran küçük otobüs JEST, düşük yakıt ve bakım giderlerine sahip yeni teknoloji motoru ile avantaj sağlıyor. Segmentinde büyük beğeni toplayan Jest, 2014 yılı itibarıyla daha da zengin donanım seçenekleriyle pazara sunuldu. ESP güvenlik kiti, alüminyum alaşımlı jantlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, Galaxy tipi koyu renkli camlar kullanıcıya sunduğu yeniliklerden bazıları. JEST, kliması ve opsiyonel wi-fi bağlantısıyla yolculukları keyifli kılıyor. Farklı koltuk yerleşim seçeneklerine imkân sağlayan yapısı ile rahatlığı ön plana çıkaran JEST, tasarımı ve çevreci özellikleriyle de gelişen ve değişen şehirlerin dokusuna uyum sağlıyor. Pazara çıktığı günden bugüne 1.000’in üzerinde satışı gerçekleşen Karsan JEST, şehiriçi kısa mesafe toplu taşıma segmentindeki tartışmasız en önemli oyunculardan. 


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159