Kazakistan 210 adet IVECO BUS Urbanway alıyor

Kazakistan’ın Astana şehri toplu taşıma filosu için resmi tedarikçi olarak IVECO BUS’ı seçti ve 210 Urbanway otobüs tedarik etmek için bir anlaşma imzaladı. IVECO BUS’ın Expo 2017 için resmi tedarikçi olduğu ve şehrin toplu taşıma sisteminde çalışan IVECO BUS Citelis otobüslerinin teslimatının yapıldığı 2014 görüşmesinin ardından bu sipariş verildi.

banner114
PİYASA 24.05.2017, 12:02 24.05.2017, 12:08 Taşıma Dünyası
Kazakistan 210 adet IVECO BUS Urbanway alıyor
IVECO BUS, Kazakistan’ın başkentinin belediye taşıma şirketi olan Astana LRT LLP’ye, toplu taşıma sistemi için 210 Urbanway Euro VI ve Urbanway Hibrit 12 metrelik ve 18 metrelik otobüsler teslim etti. Teslimat, 15 Mayıs’ta Kostanay, Kazakistan’da yapılan resmi bir törenle gerçekleştirildi. Törene Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Bakhytzhan Sagintayev, CNH Industrial Orta Asya için Ülke Yöneticisi; Rusya, Beyaz Rusya ve Orta Asya Hükümet ve Kurumsal İlişkilerinden sorumlu Sn. Valfré di Bonzo; Allur Şirketler Grubu Başkanı Sn. Lavrentyev ve SaryarkaAvtoProm LLP CEO’su Sn. Semeybayev katıldı.

IVECO BUS, sektördeki Sıkılaştırılmış Doğal Gaz (CNG), hibrit ve elektrikli araçlardan oluşan en geniş filoyu sunan, alternatif yakıt kullanan yolcu taşıma pazarında da Avrupa lideridir. Bu, IVECO BUS’ı Astana şehri ve Geleceğin Enerjisi teması açısından Expo 2017 için mükemmel bir ortaktır. Expo 2017’nin teması, “sürdürülebilir enerji gelişimi, enerji güvenliğini ve verimliliğini teşvik etme, yenilenebilir enerjinin kullanımını destekleme konularında stratejiler, programlar ve teknolojiler keşfetmeye” odaklanacaktır.

210 Urbanway otobüs, şehrin filosunda zaten işlevsel halde olan 358 IVECO BUS Citelis Euro V otobüse katılacak ve Expo 2017 ile gelecek yıllarda verimli ve sürdürülebilir taşımacılık sağlayacak. Bu sözleşme teslimatının tamamlanması, IVECO BUS’ı Astana’da çalışan 570 otobüsle Kazak pazarında kendi bölümünde lider konuma getirecek. IVECO BUS’ın küresel çalışmalarından sorumlu olan IVECO Başkan Yardımcısı Sylvain Blaise, bu yenilenen güvenden onur duyuyor: “Astana şehrinin toplu taşıma filosu için IVECO BUS araçlarının tedariki adına yapılan bu ikinci anlaşma, dünya çapındaki kamu yetkilileri için en büyük endişe haline gelen şehir kirliliğinin azaltmak için şehrin gerekliliklerini yerine getirebilme becerimizi gösteriyor. IVECO BUS, çevreye ve şehirde yaşayanların sağlığına saygı duyan, modern ve verimli toplu taşıma sistemi geliştirmeyi amaçlayan şehirlerin ideal ortağı olduğunu kanıtlıyor”. 

Urbanway Hibrit otobüsler, geleneksel otobüslerden %30 daha az yakıt kullanıyor. Dizel otobüslere kıyasla CO2 salınımlarını %33 ve nitrojen oksit (NOx) salınımlarını %40 azaltıyor. Bu, her standart otobüs için yılda 25 ton ve mafsallı otobüs içinse 37 ton daha az CO2 anlamına geliyor. Bu rakam, her aracın dara ağırlığının iki katından daha fazladır.

Urbanway Hibrit otobüsler, Euro VI içten yanmalı motor ile elektrikli çekiş sistemini ve son nesil lityum iyon akü grubunu kombine eder. Akıllı güç yönetimi sistemi, hareket sırasında yakıt tüketimini ve salınımları optimize ederken fazla frenleme enerjisi depolama sisteminde korunur. Bu otobüslerin avantajlarına, otobüs duraklarına yaklaşırken ve duraktan ayrılırken %100 elektrikle çalışmasını sağlayan “Yaklaş ve Uzaklaş” işlevi de dahildir. Jeneratörü geçici olarak devre dışı bırakarak titreşimi yok eder ve gürültü seviyelerini %50’den daha fazla azaltır. Sonuç olarak duraklara yaklaşırken ve duraktan ayrılırken tamamen sessiz ve salınımsız olunur.

IVECO BUS’ın hibrit teknolojisi başarısını kanıtlamıştır ve bu “vatandaş dostu” taşıma çözümü Madrid, Milano ve Paris gibi şehirler tarafından toplu taşıma sistemleri için benimsenerek markayı Avrupa’nın sürdürülebilir otobüs pazarında lider konuma getirmiştir.

Urbanway otobüsler, Egzoz Gazı Devridaimini kullanmayıp araçların mükemmel yakıt tasarrufunu koruyan büyük buluşu HI-SCR Euro VI teknolojisine sahip olan ilk IVECO BUS otobüsleridir. Bu alçak tabanlı şehir otobüsleri, yeni IVECO TECTOR 7 ve IVECO Cursor 9 motorlarını, üstün direnç ve ağırlık azaltmasını kombine eden tamamen yeniden tasarlanmış bir yapıda birleştirir.

210 Urbanway otobüs, IVECO BUS’ın Annonay, Fransa’daki fabrikasında üretilecek; son montajı işe IVECO BUS’ın ortağı ve distribütörü olan SaryarkaAutoProm’un (SAP) Kostanay’daki fabrikasında yapılacaktır. Bu şirket aynı zamanda en verimli ve sürdürülebilir performansı garanti etmek için Astana otobüs filosuna teknik ve servis desteğini sunacaktır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159