Koşan Tur Volkswagen Crafter yatırımı yaptı

banner113

Koşan Tur 20 adetlik Volkswagen Crafter yatırımının ilk partisi olan 3 adeti düzenlenen törenle teslim aldı.

banner114
PİYASA 23.06.2020, 15:54 23.06.2020, 15:59 Taşıma Dünyası
Koşan Tur Volkswagen Crafter yatırımı yaptı

Özel Haber/ Erkan YILMAZ

Araçların teslimatına yönelik 19 Haziran Cuma günü Doğuş Oto Esenyurt merkezinde bir tören düzenlendi. Törene Koşan Tur Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kule, Volkswagen Ticari Araç Filo Satış Yöneticisi Onurcan Tosun, Doğuş Oto Esenyurt Satış Müdürü Murat Göker, Doğuş Oto Esenyurt Ticari Araç Yetkilisi Emre İhsan Demir katıldı.



20 adetlik partinin ilk 3 adetini Koşan Tur’a teslim ettiklerini belirten Volkswagen Ticari Araç Filo Satış Yöneticisi Onurcan Tosun, “Sayın Bayram Kule ile tanışıklığımız daha eskilere dayanıyor. Koşan Tur her zaman kaliteli hizmet süecine odaklanmış bir firma. Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde de bile yeni yatırımlara yönelmesi de bunun kanıtı. Koşan Tur’a şu an 20 adetlik Volkswagen Crafter yatırım planının ilk 3 adetini teslim ediyoruz. Teslim ettiğimiz araçlar 16+1 ve okul taşıtı. Diğer araçlarda okul taşıtı olacak. Sayın Bayram Kule’ye Crafter tercihlerinden dolayı çok teşekkür ediyor ve yeni araçların firmasına hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz. Tüm dünyanın ve ülkemizin bu salgın sürecini en kısa sürede atlatmasını diliyor ve herkese sağlıklı günler diliyoruz” dedi.



Crafter tercihi


İlk kez Volkswagen Crafter yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Koşan Tur Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kule, “ Sayın Onurcan Tosun’u eskiden beri tanıyorum. Volkswagen Crafter yatırımında firmamıza yönelik sıcak ve çözüm odaklı yaklaşımları bu yatırım tercihinde önemli etken oldu. Volkswagen Crafter servis sektörünün iki premium markasından birisi. Bizim beklediğimiz kalite ve konfor düzeyini karşılıyor. Bu yeni araç yatırımını 2019 yılından beri planlıyordum. Virüs süreci biraz öteledi, şimdi yapabilme imkanı bulabildik. 20 Crafter yatırım hedefimiz var. Bugün 3 adetini aldık. 16+1 koltuklu okul taşıtı bunlar. Diğerlerini almamız Eylül ayını bulur. Ayvansaray Üniversitesi’nin taşıma işini de aldık, Kampüsleri büyütme hedefindeler. Araçların yatırımına yönelik özel bankalar otomotivcilerin finans kuruluşlarına göre çok daha iyi kredi imkanı sunuyorlar. Bende tercihimi özel bankadan 0.79 faiz seçeneği ile özel bankadan yana kullandım ” dedi.



Dikkatli gitmek gerekiyor


Her zaman temkinli gitmeye özen gösterdiklerini belirten Bayram Kule, “250’nin üzerinde özmal aracımız vardı. 2019’da piyasanın sıkıntılı olması nedeniyle rahatlama yönüne gittik ve ufalmaya gittik. Şu an 180 özmal aracımız var. Ekim ayı itibariyle de borcumuz tamamen bitiyor. Yine de dikkat etmek gerekiyor. Bu sıkıntılar kolay kolay bitmeyecek. Asıl sıkıntılar Kasım ve Aralık ayında yaşanacak. Devletin bence sigorta, vergi borçlarını bence daha uzun bir sürece yayarak ertelemesi gerekiyor. Yeni kredi paketlerinin de sunulması gerekiyor. Yoksa birçok firma ayakta kalamayacak. Virisün sektöre yansımasının gerçek boyutunu Aralık ayında göreceğiz. Bugünler için alınan kredilerin ödemesi geldiğin de sıkıntı başlayacak. Hiç kimse işe güvenerek borçlanmamalı, cebine güvenerek borçlanmalı. Alınan kredilerin doğru şekilde de kullanılması önemli. Toparlanmanın ise 2021 Haziran ayından sonra olabileceğini düşünüyorum” dedi.

AVM taşımacılığı

Koşan Tur AVM’lere yönelik taşımacılığın en önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Şu andaki mevcut durumu Bayram Kule şu şekilde açıkladı: Henüz AVM’lere yönelik ücretsiz servis hizmetlerimiz başlamadı. Sadece personeli taşıyoruz. Ücretsiz servisler için Temmuz deniliyor ama o da belli değil, Şu an filomuzun yüzde 50’si faal şekilde çalışıyor. Bazı firmalar yüzde 50 doluluk şartının kalkmasına rağmen bu şekilde devam ediyor ama bu da çok uzun sürmez” dedi.


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159