Scania “2017 Yılın Kamyonu” seçildi

banner113

Scania’nın yeni uzun yol serisi, 2017 Yılı Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazandı. Scania ödülünü 66’ncı IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda aldı

banner114
PİYASA 24.09.2016, 14:26 24.09.2016, 14:34 Taşıma Dünyası
Scania “2017 Yılın Kamyonu” seçildi
Scania’nın yeni uzun yol serisi, 2017 Yılı Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazandı. Scania ödülünü 66’ncı IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda aldı

Scania’nın yeni S serisi, Avrupa çapında 25 dergiyi temsil eden 25 ticari taşıt gazetecisi tarafından ‘2017 Yılının Uluslararası Kamyonu’ seçildi. Ödül, Scania’nın Başkanı ve CEO’su Henrik Henriksson’a, IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nın basın gününde verildi. Scania’nın yeni uzun yol kamyonu jüriden toplam 149 oy alma başarısı gösterdi.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) kurallarına göre ödül, son 12 ay içerisinde pazara sunulan kamyonların arasından teknolojik yenilikçilik, konfor, güvenlik, sürüş kolaylığı, yakıt tasarrufu, çevreci olması ve Toplam İşletim Verimliliği (TİV) gibi önemli temel ölçütler bağlamında en iyi markaya veriliyor.

Jüri, en çok otomatik Opticruise şanzıman ile kısaltılmış vites geçiş süresi ve EGR’siz yüzde 100 SCR ile sorunsuz çalışan motorları sayesinde yakıt tasarrufu sunan Scania’ları övgüye değer gördü.

Yeni Scania’ların bir diğer dikkat çekici yeniliği ise, alışılageldik dizel yakıtın yanı sıra HVO (Hydrotreated Vegetable Oil/Hidrojenle işlenmiş bitkisel yağ) ile de çalışabiliyor olmaları. 
Scania’nın yeni kabini; sürücüyü ön cama yaklaştıran yeni sürüş konumu, alanı büyütülmüş cam yüzeyler, daha alçak bir konuma yerleştirilmiş kumanda-gösterge paneli ve görüşü kısıtlamayan A sütunları sayesinde sürücüye daha geniş görüş açısı olanağı sunuyor.

Scania’nın yeni araçları, yan perde hava yastıklarıyla donatılan ilk ağır ticari araç olma özelliğini taşıyor. Scania, yan perde hava yastıklarıyla devrilme-yuvarlanma türünde kazalarda meydana gelen yaralanmaları yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor. 

Uluslararası Yılın Kamyonu Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini, Yeni S serisi ile Scania’nın, ağır yük segmentine uygun, hem bugünün hem de geleceğin taşımacılık ihtiyaçlarını karşılayabilecek “teknoloji harikası” araç üretmiş olduğunu ifade etti. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159