Tek teker MAN TGE pazarda

banner113

Yeni MAN TGE’nin turizm ve servis sektörü için ideal özelliklere sahip olduğunu belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Cumhur Kutlubay, “2020 senesi itibariyle ürün gamımızın ağırlıklı bölümünü tek teker araçlarımız oluşturuyor. Tek teker ürün gamımızda 19+1, okul ve servis araçlarımızın yanı sıra 16+1 okul, 16+1 normal ve geniş oturumlu servis ve turizm araçlarımız bulunuyor.Tek teker MAN TGE ürün grubumuz turizm ve servis sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek ve sektörde işletim avantajlarıyla, dayanıklılığı ve konforu ile fark yaratacak” dedi.

banner114
PİYASA 27.08.2020, 09:26 01.09.2020, 16:34 Taşıma Dünyası
Tek teker MAN TGE pazarda

MAN; turizm ve servis sektörünü MAN TGE ürün gamında uzun süredir beklenen tek teker özellikli aracıyla buluşturuyor. Tek teker ürün gamında 19+1 okul ve servis araçlarımızın yanı sıra 16+1 okul, 16+1 normal ve geniş oturumlu servis ve turizm araçları da bulunuyor. Yeni tek teker araçların çift teker araçlarda olduğu gibi 2.0 dizel motora sahip olduğunu belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Cumhur Kutlubay, “MAN TGE’lerin 75 litre yakıt deposu ve 100 kilometrede ortalama 9,5 litrelik düşük yakıt sarfiyatı ile pazarda verimlilik açısında ön plana çıkıyor” açıklamasında bulundu.



Tek teker MAN TGE’nin pazara sunulmasıyla ilgili Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Cumhur Kutlubay ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

MAN DÜNYASINDA BİR İLK

2019’da başlayan MAN TGE sürecini değerlendirirmisiniz? Pazarda ve satış sonrasında geldiğiniz seviye ile ilgili bilgiler verebilir misiniz?

MAN, hafif ticari araçlarda küresel arenada en çok takdir ve tercih edilen markalardan biri. Türkiye’de de yalnızca MAN araçlarının üstün nitelikleri, performans, teknoloji ve tasarruf özellikleri ile değil, satış ve satış sonrası hizmetlerlede tercih edilen, takdir gören haklı bir konumu var. TGE de, yük taşımacılığında 3,0 ile 5,5 ton arasında, yolcu taşımacılığında ise azami 19 yolcuya kadar olan ürün gamındaki taleplere de alışılagelmiş MAN kalitesi ile yanıt veren, beklentileri karşılayan bir ürün oldu.Özellikle yolcu taşımacılığı alanında otobüslerimizle kazanmış olduğumuz deneyim ve bilgi birikimini minibüs ve küçük otobüslerimizde kullanarak, üst düzey ve müşterilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan ürünler ortaya çıkardık.



PİYASAYA İLK TÜRKİYE ÇIKARDI


TGE minibüs ve panelvan araçlar, 2019 yılı itibari ile üzerine en çok eğildiğimiz, en çok meşgul olduğumuz ve Ar-Ge kaynaklarımızı neredeyse en yoğun şekilde kullandığımız ürün oldu. MAN, bünyesi içindekonusunda uzman bir ekip ve yine konusunda uzman ve öncü bir üstyapı şirketi ile el ele vererek, ortaya harika bir ürün çıkardı. Biz de, bu ürünü müşterilerimize sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Aynı zamanda MAN dünyasında minibüs ürününü piyasaya sunmayı başaran ilk ülke de Türkiye oldu. 2020 yılında da ürün gamımıza yeni araçlar eklemeye, ikinci el, finans ve satış sonrası hizmetler alanlarında iş ortaklarımızın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamamızı sağlayacağını düşündüğümüzürün ve hizmetleri sunumumuza eklemeye devam ettik. Geldiğimiz noktada, elimizde müşterilerimizin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamamızı sağlayacak üst düzey ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra müşteri memnuniyetini en ön planda tutan ve yaşam boyu iş ortağı olma felsefesi ile onlara hızlı, güvenilir ve üst düzey hizmet sunmak için motive olmuş bir MAN ailesi var.



ROADSHOW TANITIMIMIZ OLACAKTI


Koronavirüs süreci 2020 planlarınızı, aktivitelerinizi MAN TGE ürün grubu açısından nasıl etkiledi?

2020 yılı için tek teker minibüslerimizi, geniş bir dizi etkinlikle müşterilerimizin beğenisine sunmayı planlamıştık. Araçlarımızı, Türkiye çapında bayi, müşteri ve iş ortaklarımızın da katılacağı bir roadshow ile tanıtacaktık. Ancak elbette ki pandemi, tüm dünyayı, sosyal yaşamı, iş hayatınıve tüm markalarıetkilediği gibi bizi de etkiledi. Pandemi tedbirleri ve uygulamaları kapsamında planladığımız roadshowu gerçekleştirmemiz mümkün olmadı. Tanıtım programımız için pandemi sürecinin gelişimini takip ediyoruz.
Bu nedenle 2020 yılını, geridebıraktığımız 2019 gibi bir yandan satış süreçlerini yönetirken, diğer yandan üstyapıda araçlarımızın yeni versiyonları üzerindeki çalışmalara, geliştirmelere odaklandık.
Bilindiği üzere MAN, üstün nitelikli araçlarının yanı sıra satış ve satış sonrası hizmetlerdeki başarısı, kalitesi ile de öne çıkan, tercih edilen bir marka.
Bu doğrultuda, biz de satış sonrası hizmetler noktasında TGE adaptasyonumuzu gerçekleştirmiştik. 2020 yılında, bunu diğer alanlarda olduğu gibi TGE açısından da, daha da mükemmelleştirmek, geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyoruz.

TEK TEKER AĞIRLIKLI OLACAK

MAN TGE ilk kez, çift teker olarak pazara sunulmuştu.TGE ürün çeşitliği ve özellikleri noktasında ne durumdasınız? Uzun şasi veya ekstra uzun tek teker araç konusunda neler söylersiniz?

Geride kalan iki senede araçlarımız çift teker uzun ve ekstra uzun şasi olarak yüksek ve ekstra yüksek tavanlı olarak 16+1 ve 19+1 koltuk seçenekleri ile ürün gamımızın büyük kısmını teşkil etmekteydi. 2020 senesi itibariyle ürün gamımızın ağırlıklı bölümünü tek teker araçlarımız oluşturmakta. Tek teker araçlarımızda önlerde 235/65 R16 arkalarda ise 285/55 R16 ebatlarında lastik kullanıyoruz. Tek teker ürün gamımızda19+1 okul ve servis araçlarımızın yanı sıra 16+1 okul, 16+1 normal ve geniş oturumlu servisve turizm araçlarımız bulunmaktadır.




TURİZM VE SERVİS SEKTÖRÜ İÇİN İDEAL


Pazara sunacağınız yeni ürünle ilgili neler söylersiniz? Ürün özelliği, kullanıcıya sağlayacağı avantajlar ve hangi müşteri gruplarına odaklanacağınız noktasında düşüncelerinizi alabilirmiyiz?

Tek teker MAN TGE ürün grubumuz sahip olduğu özelliklerle servis ve turizm sektör mensuplarının ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor. İşletim avantajları, dayanıklılığı ve konforu ile sektörde fark yaratacak.

Yeni tek teker araçlarımızda da çift teker araçlarımızda olduğu gibi 2.0 litrelik dizel motorumuz yer alıyor. İleri teknolojiye sahip bu motor, 177 HP güç ve 410 Nmtork değeri ile güçlü bir çekiş ve yüksek sürüş performansı sunuyor. MAN TGE’yi dilerseniz 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman ile alabiliyorsunuz. MAN TGE’ler, 75 litre yakıt deposu ve 100 kilometrede ortalama 9,5 litrelik düşük yakıt sarfiyatı ile pazarda verimlilik açısında ön plana çıkıyor.

Pazara 2020 yılında sunduğumuz araçlarımızda, tasarımı MAN’a ait olan yeni iç trim elemanları kullanıldı. Çift teker araçlarımızda arkadan veya önden üflemeli bir klima sistemimiz mevcuttu. Yeni tek teker araçlarımızda serin havayı her koltuğun üzerinden yolculara eşit şekilde dağıtmamızı sağlayacak yeni bir klima kanalı dizaynımız mevcut. Benzer şekilde yeni araçlarımızda yeniden dizayn edilmiş, herhangi bir noktasında bağlantı elemanı görünmeyen kumaş kaplı yeni nesil tavanımız mevcut. Yolcu bölümünde tüm araçlarımızda, gizli tip motora sahip sıkışma korumalı otomatik kayar kapı ve basamak, ilave ısıtıcı, iki renkli LED aydınlatma, her yolcuya özel USB şarj noktaları, yalnızca MAN araçlarımızda kullanılan otomatik yükseklik ayarlı üç noktadan sabitlemeli emniyet kemerimiz standart olarak sunulmakta.







ÜST DÜZEY KONFOR


Yolcularımızın konfor ve emniyetini en üst düzeyde düşünürken sürücülerimize de aynı hassasiyeti göstermesek olmazdı. Bu nedenle araçlarımızda LED ön ve gündüz farkları, dönüşe duyarlı sis farları, hava süspansiyonlu yüksek konforlu sürücü koltuğu, geri görüş kamerası, arka park sensörü, multifonksiyonel direksiyon, Carplay özelliği de bulunan sesli komut sistemine sahipBlueTooth özellikli geniş dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, hız limitörlü hız sabitleme sistemi, yorgunluk asistanı, yağmur ve far sensörü, acil durum fren desteği gibi birçok üst düzey konfor ve güvenlik sistemini araçlarımızda standart olarak sunmaktayız.



Kısacası araçlarımızı tasarlarken hemyolcularımızın hem de şoförlerimizin güvenli, konforlu, rahat bir seyahat imkanı elde etmeleri için akla gelebilecek ve teknolojinin mümkün kıldığı tüm donanımları ve üstyapı özelliklerini araçlarımızda standart donanıma dahil etmeye gayret gösterdik.

SATIŞ SONRASINDA HEP “1” NUMARA

MAN TGE pazara sunulduğunda en çok servis hizmeti sorulmuştu. Servis ağında yaşadığınız sıkıntılar oldu mu? Bundan sonraki süreçte servis ağı yapılanmasında atacağınız adımlar olacak mı?

Aslında MAN’ın üstün nitelikli araçları, başarılı satış ve satış sonrası hizmetler süreçleri ile desteklenerek bir bütün oluşturuyor.MAN’ınsatış sonrası hizmetler alanındaki müşteri odaklı hizmet kalitesi, öncelikle hizmet alan müşterilerimizin tecrübelerinden duyduğu memnuniyet ve takdirleri ile sektörde konuşulan, bilinen bir başarıya sahip. Keza doğrudan müşterilerimizin puanlaması ile son dönemde aldığımız üç ayrı ödülle bu başarı bir anlamda tescillenmiş oldu.

Dünya çapında prestije sahip bağımsız bir kuruluş tarafından uluslararası arenada tüm markalara yönelik yapılan HTS (Heavy Truck Study) araştırmasında,müşterilerimiz Türkiye’de MAN’ı, hem satışta ve hem de satış sonrası hizmetlerde 1 numara olarak puanlıyorlar. Bu sonuç, Türkiye’de bizim yaptığımız analizlerle de net bir şekilde teyit ediliyor. Ayrıca MAN Truck &Bus’ın bütün MAN ülkeleri arasında yaptığı araştırmada da satış ve satış sonrası hizmetlerde Türkiye 1 numara olarak çıkıyor.

Bu MAN’ın müşterilerini ‘yaşam boyu iş ortağı’ olarak kabul ettiği yaklaşımın, satış ve satış sonrası hizmetlere yansımasıdır.MAN’ın satış sonrası hizmetler alanında da bilinen, alışagelmiş müşteri odaklı hizmet kalitesi, tamamen TGE için de geçerli. Zaten mevcut güçlü, uzman bayi zincirimiz ile birlikte hızlı ve verimli bir adaptasyon süreci yürüttük. Eğitimler, yedek parça stokları vs. konusunda hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Ancak MAN deyince, her alanda geliştirme, çıtayı daha da yukarı taşıma hedefi hiç bitmez. Bu, satış sonrası hizmetlerde de böyle. Yeni eğitimler, sistem optimizasyonu, teknolojik altyapı gibi alanlardakigeliştirmelerle, zaten sektörde referans çizgisi oluşturan MAN’ın satış sonrası hizmetlerini yeni zirvelerine taşımaya yönelik çalışmalar bizde aralıksız hep sürer.



ERTELENEN TALEPLER ALIMA DÖNÜŞECEKTİR


Koronavirüs süreci taşımacıları da çok olumsuz etkiledi… Belirsizlik bize yeni yatırımlar için nasıl bir süreci gösteriyor?

Bu süreci tüm dünyadaki herkes gibi yaşayarak ilerliyoruz.Bizler gibi pazar da, yatırımcılar da aynı şekilde. Pazarda doğal olarak pandemi nedeniyle ertelenen talepler, ihtiyaçlar var. Bununla birlikte diğer yandan sosyal yaşamın da, iş hayatının da devam etme gerçeği de söz konusu. Normalleşme süreci ile birlikte pazarda hareketlenme de başladı. Süreç ilerlediği müddetçe, ertelenen bu ihtiyaçlar pazarda peyderpey talebe dönüşecektir.Biz de pazardaki gelişmelere, müşterilerimizin taleplerine paralel olarak süreci yönetiyoruz. Herkesin ortak temennisi; en kısa sürede bu günleri geride bırakarak, güzel ve sağlıklı günlere ulaşmamız.

İKİNCİ EL DAHA DA GELİŞECEK

İkinci el hususunda neler söylersiniz?

MAN olarak çok güçlü bir ikinci el organizasyonuna sahibiz. Sizlerin de iyi bildiği gibi daha önce otobüslerimizin ve kamyonlarımızın ikinci el operasyonlarını yaptığımız TopUsed markamızın altında iki yılı aşkın bir süredir hafif ticari araçlarımızın daikinci el işlemlerini yürütmekteyiz.Hafif ticari araçlarla ilgili her tür ikinci el işleminde müşterilerimize güvenilir, kaliteli, esnek ve en önemlisi kârlı bir iş ortaklığı oluşturmaya özen gösteriyoruz. Özellikle takaslı araç alımlarında sunduğumuz finans, garanti ve bakım paketi imkanlarımız müşterilerimizden yoğun beğeni almakta. Önümüzdeki dönemde de pandemi sürecinin geride kalması ile birlikte ikinci el yapılanmamızı daha da geliştirerek müşterilerimize halihazırda sunduğumuz üst düzey hizmet kalitemizi daha da yüksek seviyelere çıkarmayı hedeflemekteyiz.



FİLOLARA VE BİREYSEL MÜŞTERİLERE ÖZEL ÇALIŞMALAR


Filolarda yer almakla ilgili özel bir çalışmanız olacak mı? Finansman modelleri ile ilgili çalışmalar olacak mı?

MAN olarak koşulsuz her müşterimizi ‘yaşam boyu iş ortağımız’ görüyoruz. Bu yaklaşımımız her alanda geçerli. Bu nedenle odağımızda filo ya da bireysel müşteri olarak bir ayrımımız yok. Her biri bizler için ayrı değer taşıyor. Bu nedenle de hem bireysel hem de filo müşterilerimize yönelik özel çalışmalar yürütüyoruz. Başta VDF’nin sunduğu uygun çözümler ve bankalarla birlikte farklı finansman modellerimiz mevcut. Aslında finans konusunda uygulanacak model daha çok müşterilerimizin istek ve seçimleri çerçevesinde şekilleniyor. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, bir finans kuruluşunu aratmayacak düzeyde farklı finans ürün seçeneklerine ve çok tecrübeli bir finans yönetimine sahibiz. Bu durumun işimize olumlu yansımalarını sık sık görüyoruz ve bu da bizi çok memnun ediyor.

ÖNCE SAĞLIK

2020 yılını genel anlamda değerlendirdiniz. Kayıpbir yıl olarak nitelendirilebilir mi? İleriki aylara yönelik beklentileriniz neler?

Haziran ayı ile birlikte ülke olarak girdiğimiz normalleşme sürecinde farklı sektörler ve bizim pazarımız da artan bir hareketlilik trendine girdi. Elbette ki pandemi koşullarındaki gelişmeler burada çok belirleyici. Ancak trendin bu yönde sürmesi halinde hareketliliğin yılsonuna kadar daha da artması sözkonusu.
Bununla birlikte içinde bulunduğumuz bu süreç, aslında matematiğin arka planda kaldığı, bireylerin, şirketlerin, devletlerin, ülkelerin birarada mücadele etmesini gerektiren bir süreç. Bu nedenle ticari gelişmelerden ziyade, öncelikle insan sağlığı açısından bir kazanım yılı olur ümidi, arzusu taşıyoruz.


 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159