Temsa İş Makinaları, Volvo Kamyon’un Türkiye’deki Tek Yetkili Distribütörü oldu

banner113

Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları, dünyanın önde gelen ağır hizmet tipi kamyon üreticilerinden Volvo Kamyon ile tüm Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Volvo Grup CEO’su Martin Lundstedt, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, Volvo Kamyon Doğu Pazarları Genel Müdürü Tom Jörning ve Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısı 12 Aralık 2016 tarihinde Sabancı Center’de gerçekleştirildi.

banner114
PİYASA 12.12.2016, 15:46 13.12.2016, 13:19 Taşıma Dünyası
Temsa İş Makinaları, Volvo Kamyon’un Türkiye’deki Tek Yetkili Distribütörü oldu
Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları, dünyanın önde gelen ağır hizmet tipi kamyon üreticilerinden Volvo Kamyon ile tüm Türkiye’yi kapsayan tek yetkili distribütörlük anlaşması imzaladı. Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Volvo Grup CEO’su Martin Lundstedt, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, Volvo Kamyon Doğu Pazarları Genel Müdürü Tom Jörning ve Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısı 12 Aralık 2016 tarihinde Sabancı Center’de gerçekleştirildi. 

Basın toplantısında iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, şunları söyledi: “Müşterileri için bir çözüm ortağı olan Temsa İş Makinaları, Sabancı Topluluğumuz bünyesinde, temsilciliğini yaptığı markaların satış ve satış sonrası hizmetlerini veren ve hali hazırda yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli bir markadır.
1928’den bu yana büyüyerek dünyanın lider kamyon üreticilerinden olan Volvo Kamyon ise; dünya çapında çok güçlü bir merkez, performansı ve dayanıklılığıyla isim yapmış sektörünün en önemli şirketlerindendir.  

Bu iş birliğinin sonuçlarını, sektöre sağlayacağı katkıları şimdiden heyecanla bekliyoruz. Sabancı Topluluğu olarak; yabancı ortaklarımızla uzun yıllardır süren başarılı iş birlikliklerimiz mevcut. İnovasyon anlayışımızla da paralel olarak, ortaklıklarımızın getirdiği sinerjinin, bizi daha ileriye ve daha iyiye taşıyacağına yürekten inanan bir kurum kültüründen geliyoruz. Bu ortaklıkların sektörel faydalarının yanı sıra, ülkemiz ekonomisine katkısı da yadsınamaz.  Bugün bu ortaklıklara Volvo Kamyon’u da dâhil etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. 
İnanıyorum ki, Türkiye pazarında sektörüne çok yeni ve farklı bir anlayış getirecek bir iş birliği olacaktır. Bu iş birliğinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuyla ilgili Volvo Group CEO’su Martin Lundstedt şöyle konuştu: “Volvo Group’ta müşterilerimiz, her yaptığımız işin merkezinde yer alır. Müşterilerimizi ve ihtiyaçlarını anlayarak daha başarılı olabilmeleri için onları destekleyebiliriz. İşbirliğimiz ile Temsa İş Makinaları, Volvo Group’un çok değerli bir iş ortağı olacak ve bizim Türkiye kamyon pazarındaki müşterilerimizle daha yakın olmamızı sağlayacak. Volvo Group’un global gücü ile Temsa İş Makinaları’nın geniş hizmet ağı ve bilgi birikimi çok iyi olasılıklar barındırıyor. Gelecek zorluklara karşı güçlü bir konumdayız. Artan uzun vadeli sürdürülebilir ulaşım çözümleri ihtiyacını karşılayabileceğimize inanıyorum.”

Sabancı Topluluğu’nun yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli olduğunun altını çizen Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu ise şunları söyledi: “Sabancı Topluluğu olarak global iş dünyasını kendimize oyun alanı olarak görüyoruz. Bu anlayışla, uluslararası pazarlarda üretim ve satış faaliyetlerimizi sürdürürken; uluslararası işbirlikleriyle de gücümüze güç katıyoruz. Bugün bu anlayışla yeni bir adım atıyoruz. Uluslararası alanda kendini kanıtlamış iki markanın el ele, omuz omuza vererek tecrübelerini, bilgi birikimlerini birleştirdiği bu işbirliği ile sektöre yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Dünya’nın lider kamyon üreticilerinden olan Volvo Kamyon ile yabancı iş ortaklıkları konusunda oldukça tecrübeli, geniş satış sonrası hizmet ağına sahip, sektöre birçok yenilik getiren başarılı markamız Temsa İş Makinaları’nın gerçekleştirdiği bu işbirliğinin başarılı sonuçlarını kısa zamanda göreceğimize inanıyorum.”

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar ise basın toplantısında şunları söyledi: “Türkiye üretiyor, ihraç ediyor ve büyüyor. Biz, Temsa İş Makinaları olarak inşaata da, üretime de, ihracata da destek veriyoruz. Makine ve teknoloji sağlıyoruz. Müşterilerimiz için çözüm ortağı olmak ve bütünsel hizmet vermek için çalışıyoruz. Türkiye’de çok geniş bir servis ağına sahibiz. Şirketimiz ve bayi ağımızdaki çalışanlarımızla birlikte 24 saat tutku ile çalışan 850 kişilik bir aileyiz. Bu aile, tüm ülkeye yayılmış 8 bin adet çalışan makinamız için müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her yerde saha desteği sağlıyor. Eksiksiz ve hatasız destek sağlamak için, saha çalışanlarımıza ve müşterilerimizin operatörlerine senede 65 bin saat eğitim sağlıyoruz. Şimdi, bu temeller üzerine kamyon ve çekicilerin en prestijli markası olan Volvo Kamyon’u ekliyoruz. Türkiye’de Volvo Kamyon’u 3 yılda 3 kat ürün ve hizmet büyüklüğüne çıkarmayı hedefliyoruz. Bu değerli iş birliği ile müşterilerimize hem performans ve verimliliklerini arttırabilecekleri, hem de işletim maliyetlerinde tasarruf sağlayabilecekleri ürünler ve güçlü bir satış sonrası destek programı sunacağız.”

Genç ve büyüyen nüfusu, stratejik konumu ile Türkiye pazarının Volvo Kamyon için önemli bir potansiyel olduğuna değinen Volvo Kamyon Doğu Pazarları Genel Müdürü Tom Jörning şöyle devam etti: “Türkiye’deki geçmişimiz çok uzun yıllara dayanıyor. 1980’den beri bulunduğumuz Türkiye’de ülkenin geçirdiği hızlı dönüşüme şahit olduk. Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye üst kamyon segmentinde önemli fırsatlar barındırıyor. Uzun vadede, gelecek için çok olumluyuz. Türkiye’nin sağlam kurumları, kültürü, sistemleri ve yatırım yanlısı siyasi devinimi sayesinde, ticari kamyon sektörü büyümesini sürdürecektir.” Jörning iki şirketin ortaklığına da değindi: “Temsa İş Makinaları ile Volvo Kamyon’u bir sonraki aşamaya taşıyacak doğru iş ortağımızı bulduk. İşimizin merkezine  koyduğumuz müşterilerimiz, İsveç’in ve Türkiye’nin lider markalarının bir araya gelmesinin farkını hissedecekler.“ 

Temsa İş Makinaları Hakkında
Türkiye İş Makinaları sektörünün lider kuruluşlarından Temsa İş Makinaları, 1983 yılından bu yana iş makinalarında dünyanın lider firmalarından olan Komatsu’nun distribütörüdür. Temsa İş Makinaları;  inşaat, endüstri, lojistik, maden sektörlerine geniş bir yelpazede yüksek teknolojili makina ve teknik hizmet sunmaktadır. 

Volvo Kamyon Hakkında
Volvo Kamyon, yüksek talepleri olan profesyonel müşteriler için, kapsamlı ürün gamıyla eksiksiz ulaşım çözümleri sunar. Şirket, 125'ten fazla ülkedeki 2 bin 200 bayi ve servisten oluşan global ağıyla müşterilerine destek vermektedir. Volvo kamyonlar, dünyanın dört bir yanındaki 15 ülkede üretilmektedir. 2015 yılında dünya çapında 113 binden fazla Volvo kamyon sahibini bulmuştur. Volvo Kamyon, dünyanın en büyük kamyon, otobüs, inşaat makinesi ve deniz ile endüstri uygulamaları için motor üreticilerinden biri olan Volvo Grup’un üyesidir. 


Soldan: Mehmet Hacıkamiloglu, Martin Lundstedt, Zafer Kurtul, Tom Jörning, Cevdet Alemdar

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159