Tırsan 9 bin treyler sattı

banner113

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2015 yılını değerlendirdi. 2016 hedeflerini açıkladı. 2015 yılında Tırsan Treyler’in yüzde 7 büyüme sağladığını belirten Nuhoğlu, ”2015 yılında yüzde 7 büyümeyle yüzde 34 pazar payı yakaladık. 9 bin treyler sattık. 2016 yılında yurtdışına 4 bin 500 treyler satışı planlıyoruz” dedi.

banner114
PİYASA 28.12.2015, 17:20 28.12.2015, 17:26 Taşıma Dünyası
Tırsan 9 bin treyler sattı
Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Nuhoğlu, Tırsan Treyler’in, 38 yıllık yolculuğunu anlattı. Nuhoğlu, Tırsan logosunda değişiklik yaptıklarını ve şirketin kurumsal web sitesini yenilediklerini söyledi. 

Yüzde 34 pazar payı 
2015 yılında yüzde 34 pazar payı yakaladıkları bilgisini veren Ayşenur Nuhoğlu, “Bize yakın 6 rakipten, yüzde 7 daha fazla ürettik ve sattık. Bu sene bizim için ilklerin senesiydi. İngiltere’de ağır taşımacılık segmentinde yılın treyler üreticisine aday olduk. Seçimleri Nisan ayında yapılacak. Avrupa’da büyümeye odaklanıyoruz. Kassbohrer markamızda, hedef pazarlarda hacmimizi yüzde 63 büyüttük. Bütün treyler üreticileri arasında Almanya’daki Avrupalı 10 treyler üreticisinden daha fazla büyüdük. Rusya’da ithal lider olmaya devam ediyoruz. Ar-Ge’ye ciromuzun yüzde 1,9’unu harcıyoruz. 2014 ve 2015 yılları arasında 6 kat büyümüş durumdayız. Ar-Ge harcamalarında 33’üncü, patent sayısında ilk 10 firma içindeyiz” dedi. 

Lider olmanın kısa yolu…
Tırsan’ın yeni logosunda yaptıkları değişikliği aktaran Nuhoğlu, “Bu seneki liderlik sloganımız ‘dile kolay 38 yıl’. Hepimiz biliyoruz, ‘lider olmanın kısa bir yolu yoktur’ diye yola çıktık. Tırsan’ı Tırsan yapan ve başarısını perçinleyecek 5 değer tanımladık: Başarma gücü, uzmanlık, güvenilirlik, sorumluluk, bağlılık. Yeni web sitemizde ürünlerimizi ürün grubu bazında sıraladık. Yaptığımız çalışmaların hepsini toparlayıp Tırsan kimdir sorusunu sektör veya sektör dışındaki kişilere doğru aktarmak için kurduk. Ar-Ge süreçlerimizi anlattık” dedi.

9 bin treyler sattık 
Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise 2015 yılının zor bir yıl olduğunu belirterek, “2015’in zorluğu hala da devam ediyor. Daha önce gördüğümüz yaşadığımız dönemlerden farklıydı. Hem ekonomik hem siyasi hem de bölgesel belirsizliğin olduğu bir dönemdi. İnşallah bir daha böyle bir dönem yaşamayız. 2015 yılını 6 bin yurtiçi, 3 bin yurtdışı olmak üzere 9 bin treyler satışı ile kapatıyoruz. 2016 yılında yurtdışında 4 bin 500 treyler satmayı hedefliyoruz. 2016 yılında Almanya ve Polonya’ya ihraç edilen treylerlerin yüzde 100’ünü, Kasbohrer olarak biz ihraç edeceğiz. 2015 yılına göre yüzde 7 büyüdük. Çekici pazarında ilk 6 ayda artış yaşandı. Son 6 ayda azalma oldu” ifadelerini kullandı. 

Tırsan Finans hedeflerini yakaladı
Tırsan Finans hakkında da bilgi veren Nuhoğlu, “Tırsan Finans hedeflerini yakaladı. Önümüzdeki sene çok ciddi büyüme hedefleri var. Yeni bayilikler için çalışmalar devam ediyor. Son 3-4 yıldır çok ciddi ürünlerimiz piyasaya çıktı ve çıkmaya devam edecek. Şu anda testlerde olanlar var, tamamen ihracata yönelik ürünler var. 80’in üzerinde Ar-Ge mühendisi arkadaşımız var. Üniversiteler ile işbirliğimiz var. 59 patente ulaştık” dedi.

Merdiven altı firmalar… 
Tırsan olarak 6 firmaya göre pazar payını artırdıklarını ama merdiven altı diye tabir edilen firmaların da pazar paylarını arttırdığını dile getiren Nuhoğlu, “Geçen seneye göre onlar pazarlarını yüzde 20 artırdılar. Bu sektörde kayıt dışılık sürüyor. Standartların oluşmaması,  denetim eksikliği sektöre ciddi zarar veriyor. Yatırımcı bu konuda ciddi şekilde mağdur ediliyor. Kamuda bir bütünleşme, koordinasyona ihtiyaç var. Bu konunun otoriteleri yan yana gelip düzenlemeleri birbirlerine aktarırlarsa vergi kaybı olmayacak, standartlarda ciddi bir yükselme olmayacak, yatırımcı mağdur olmayacak ve bu konunun sektörün büyümesi içindeki önemli bir engel olan haksız rekabet ortadan kalkacak. Seçim dönemlerinde siyasal belirsizlikle bu kayıt dışılık biraz daha artıyor.

Müşteri sadakati önemli
Müşteri sadakatinin treylere yatırım yapan müşterinin tepkisinin önemli olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, “Benim asıl işim müşteri sadakati. Bana her hafta yaklaşık 250 aramanın sonuçları rapor edilir. Alo Tır hattı aracılığı ile her hafta 250 şoför, direkt birebir aranır, kayıt altına alınır ve bana rapor olarak verilir. En önem verdiğim konu, müşteri memnuniyetidir. Çünkü insanlar bunu yatırım niyeti ile alıyor. Para kazanmak için, çoluk çocuğunun istikbali için alıyor. 38 yıldır liderlik böyle oluyor” diye konuştu.

Kurlarda yaşanan artış 
Kurda yaşanan artışları, treyler fiyatlarına yansıtıp yansıtmadıklarının sorulması üzerine Nuhoğlu, “Karlılık açısından beklentimizle gidiyoruz. Öyle büyük karlılık hedeflerimiz yoktur. Ama makul, sürdürülebilir bir değerimiz var” cevabını verdi. 

Rusya krizi bitmeli 
Nuhoğlu, Rusya ile yaşanan krizin kısa dönemde bitmesini dilerken, Rusya’nın risk olduğunu ama bu riski yönetmeye çalışacaklarını söyledi: “Belirsizlik yönetilemez. ‘Belirsizliği riske çevir. Risk yönetilebilir’ diye bir kavram var. Rusya artık bir risk. Türkiye açısından, umarız ki kısa dönemde bu riziko biter. Ama artık biz 2018 hedeflerimize göre onu yönetmek durumundayız. Lider ve başarılı şirketlerin böyle bir misyonu vardır. Önüme bu engel çıktı ben artık burada bir şey yapamam değil, muhakkak A planı B planı C planı alternatifi olmalı.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159