Transist Fuarı kentiçi ulaşımcıları buluşturdu

banner113

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, İETT tarafından halkın toplu ulaşıma olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamındaki TRANSİST 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı kapılarını açtı.

banner114
PİYASA 21.12.2015, 16:55 21.12.2015, 17:44 Taşıma Dünyası
Transist Fuarı kentiçi ulaşımcıları buluşturdu
İstanbul Kongre Merkezi’ndeki fuarın açılış töreni AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci’nin katılımıyla gerçekleşti. Törende ulusal ve uluslararası alanda büyükşehir ve il belediyeleri, toplu ulaşım modları için ürün tedarik eden ve hizmet veren firmalar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehter Takımı’nın mini konseriyle başlayan törende, açılış konuşmalarının ardından, fuar alanı katılımcılar tarafından gezildi. Bu sene ilk kez partner şehir işbirliği ile kapılarını açan TRANSİST 2015’in ortağı ise Seul oldu.

FUARIN GÖZDESİ NOSTALJİK VE TEMATİK OTOBÜSLER 
TRANSİST 2015’in sergi alanında bulunan nostaljik ve tematik otobüsler, bir yandan katılımcıları geçmişe götürürken diğer yandan eğlenceli anlar yaşattı. 5 nostaljik aracı orijinaline sadık kalarak üreten ve İstanbul trafiğine armağan eden İETT, 3 adet tematik otobüsü de ziyaretçilerle buluşturdu. Çocukların hem eğitim görebileceği hem de oyun oynayabileceği şekilde tasarlanan Kreşbüs, İETT tarihi ve güncel materyallerinin sergilenebilmesi, halka sunabilmesi için hazırlanan Sergibüs ve Sinemabüs de TRANSİST Sempozyum ve Fuarı kapsamında ilk kez görücüye çıktı. İstanbul yollarına renk katması amaçlanan nostaljik ve tematik otobüsler, fuarın ardından hizmete başlayacak.

“İNOVASYON ÜRETİYORUZ”
İETT İşletmeleri Genel Müdürü Mümin Kahveci, “Fuarımızda, toplu ulaşım kullanıcılarının her segmentindeki insanlar, dünyanın toplu ulaşımını yönetenler, toplu ulaşım hizmet sektöründe faaliyet gösteren ulaşım operatörleri, üst düzey yöneticiler, araçları kullanan şoförler, dernekler, toplu taşıma gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve ulaşımla ilgilenen akademisyenler bir araya geldi. Bu sene içerisinde toplu taşıma alanında yapılan faaliyetleri gözden geçirip önümüzdeki yıllar içerisinde perspektif çiziyoruz. Bu çalışma geleneksel olarak sürüyoruz” dedi. 

LONDRA ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın önemli konuklarından biri de Londra’nın seçilmiş ilk Belediye Başkanı Ken Livingstone oldu. Toplu ulaşım alanındaki çalışmalarıyla dünyaca tanınan ve dünyanın en büyük 40 kentini iklim değişikliği konusunda bir araya getiren C40 Grubu’nun kurucusu Ken Livingstone’un yaptığı konuşma yoğun ilgi gördü. ■




Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Londra’nın seçilmiş ilk Belediye Başkanı Ken Livingstone’a İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci birer plaket sundu.



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159