Transist’te ZF farkı

banner113

Transist Fuarı’nda ZF, bu yıl ilk kez şehiriçi otobüsler için sunulan ürünlere ek olarak Marin ve Raylı Sistemler için sunduğu ürünler ile Telematik çözümler sunan OpenMatics ürünlerini de tanıttı. ZF, elektrikli otobüsler için Elektroportal Aks ve Elektrikli Merkezi Motor çözümlerini de katılımcılara sundu.

banner114
PİYASA 05.12.2016, 09:32 05.12.2016, 09:41 Taşıma Dünyası
Transist’te ZF farkı
ZF Services Türk, daha geniş stand alanı ve en yeni teknolojileri ile ziyaretçilerle buluştu. ZF’nin şehiriçi otobüsler için geliştirdiği AVE-130 alçak tabanlı elektrikli portal aks ve elektrik motorlu merkezi tahrik sistemi, Moskova Metrosu’nda kullanılan E-Rail SH-15 F metro şanzımanı ve Openmatics telematik çözümleri sergilendi. 

ZF’nin geniş ürün gamı
ZF Services Türk Satış Müdürü Atilla Hassas, Bu yılki Transist Fuarı’nın kendileri için farklılıkları bulunduğunu belirterek, “Sadece şehiriçi belediye otobüs ürünleri değil, hem raylı sistemler hem marin grubuna yönelik ürünlerimizi de tanıtıyoruz. Moskova Metrosu’ndan bir şanzımanımız var. Otobüslerde kullanılan ecolife şanzımanımız var. AVE 130 elektroportal aks var. Bir de elektrikli merkezi bir tahrik ünitesi olarak tabir ettiğimiz elektrikli motor var” dedi.

ZF yüzde 95’in üzerinde 
Atilla Hassas, 2016 yılını da değerlendirdi: “Çok zorlu koşullara rağmen 2016 yılı, hedeflere ulaştığımız olumlu bir yıl oldu. Fakat dövizin yüzde 20 oranlarında yükselmesi bizim döviz bazındaki hedeflerimize sekte vurdu. Bu yıl çok fazla ihale olmadı. Kamyon satışları geçen yıla göre çok daha düşük kaldı. Bu yıl 12 metre ve üzeri araçlarda Devlet Malzeme Ofisi alımları da dahil olmak üzere ZF tercihi yüzde 95’in üzerine çıktı. 2015’te bu oran yüzde 86’ydı. 2017’nin daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yıl ihaleler hızlanacak ve elektrikli araçlara talep yönelecek. ZF, şanzıman tercih etmeyenler için elektrikli aksı üretti.” 

Otokar’ın ZF tercihi gurur verdi 
Otokar’ın ESHOT’a verdiği 100 adet körüklü otobüste ZF’yi tercih etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını da vurgulayan Hassas, “Bizim oranımızın artmasında Otokar’ın çok büyük etkisi var. Otokar’ın yurtiçi alçak tabanlı ürünlerinde ZF tercihi bizi gururlandırdı” dedi.

Openmatics Telamatik çözümler 
ZF’nin çok önemli bir birimini de tanıttıklarının da bilgisini veren Hassas, “Openmatics telematik çözümleri adı üzerinde açık platformlu bir sistem. Müşteri ne istiyorsa ona esnek olarak hem veri aktarımı ile hem yazılım olarak bir çözüm sunuyor. Geleneksel araç takip sistemleri dışında farklı özellikleri de var. Openmatics, ZF’nin yalnızca aktarma organları için değil akıllı araç ve telematik sistemler için de yatırımlar yaptığını ve yenilikçi çözümler sunduğunu gösteriyor. Bu sistemle aracın sistemine giriyor, araçta arıza mı var, sürücü agresif mi kullanıyor yoksa çok fazla dur-kalk veya ani hızlanmalar mı oluyor, hem sürücüyü uyarıyor hem merkezi bilgilendiriyor, online takip imkanı sağlıyor. Şanzımanın girişi ve çıkışı arasında bir kaçırma varsa uyarıyor. Bir araç yolda kalmadan arızayı haber veriyor. Bu herkesin yapamadığı bir sistem. Akıllı bir parça halinde isterseniz aracın içine konulabiliyor. Bir paletin, konteynırın, bir geminin veya bir ürünün içine konulabilir. Ayrıca araçların takibini de sağlıyor. 70 metreye kadar BLE (Bluetooth Low Energy) yoluyla veri gönderen TAG’ler ve bu TAG’lerin konumunu tespit eden ve onlardan gelen verileri anlık olarak kontrol merkezine gönderen “TAGFinder” cihazı ile bilgisayar veya mobil cihaz üzerinden kullanıcıya veri ve uyarıları izleme imkanı sunuyor” diye konuştu. 

ZF Marin grubunda 
ZF Services Türk Marin Satış Yetkilisi Adil Arslan, Marin grubu ürünlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu: “Marin grubu kara grubunun içerisinde yüzde 4-5’lık kesimi. Fuara katılımcılar Dentur, İDO, BUDO feribotlarında bazı modern şanzımanımız var.  Yedek parça ve servis temininde sık çalışıyoruz. Her alanda şanzıman modelimiz var. Marin marketin yüzde 80’ine sahip olmamızda ürün yelpazemizin geniş olmasının büyük etkisi var.” 

Türkiye pazarı çok önemli
ZF Friedrichshafen AG Büyük Müşteri Satış Yetkilisi Gerhard Hofbauer de Türkiye pazarına bakışlarını değerlendirdi: “Avrupa’da 10 otobüs üreticisi olan başka bir ülke yok. Onun için Türkiye pazarı bizim için sonsuz derecede önemli. Türkiye, çevresindeki ülkelere de toplu taşımacılık alanına yönelik önderlik ettiği için de ayrıca önem taşıyan bir ülke. Türkiye’deki işbirliği yaptığımız kuruluşlar, sadece bir ürünü satmakla kalmıyor, sattıktan sonra ürünlere sahip çıkıyor. Bu, bizim satış sonrası hizmetlerde de güçlü yanımızı ortaya çıkarıyor” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159