Vodafone istikrarlı büyüyor

banner113

Vodafone, 2014-15 mali yılı ilk çeyrek (Nisan-Haziran 2014) sonuçlarını açıkladı. Dijital dönüşüm hareketi ile istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

banner114
PİYASA 25.07.2014, 13:02 25.07.2014, 13:11 Taşıma Dünyası
Vodafone istikrarlı büyüyor
Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında; “Dijital Bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları”, “Toplumsal Gelişim için Sosyal Yatırımlar” ve “Mükemmel Müşteri Deneyimi için Hizmet Yatırımları” başlıkları altında önümüzdeki iki yılda toplam 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacağını açıklayan Vodafone Türkiye, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 

19 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyüyen şirket, 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde de güçlü büyümesini sürdürerek servis gelirlerini %10,8* artırdı. Veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %50 artıran Vodafone Türkiye, abone sayısını 20,4** milyona çıkardı.  

25 Temmuz 2014, İstanbul- “Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermek” misyonu ile Kasım 2013’te Dijital Dönüşüm Hareketi isimli stratejik yatırım programını başlatan Vodafone Türkiye, istikrarlı büyümesini 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde de sürdürdü. 

Şirket, servis gelirlerini 1 Temmuz 2013 tarihindeki mobil çağrı sonlandırma ücreti düşüş etkisi hariç tutulduğunda geçen yılın aynı dönemine göre %10,8* artırdı. Böylelikle, 19 çeyrektir kesintisiz olarak çift haneli büyüyen şirketin, mali yılının ilk çeyreğinde servis gelirleri 1,4 milyar TL’ye ulaştı.

Toplam 20,4 milyon abone 

Vodafone Türkiye'nin toplam abone sayısı 20,4** milyona yükseldi. 20 ülkede hayata geçirilen Vodafone Red tarifeleri, Türkiye’de de faturalı abone bazındaki büyümenin lokomotifi oldu. Şirketin, faturalı abone sayısı 8,2 milyona çıkarak toplam abone bazının %40’ına ulaştı. Şirketin ortalama abone başına geliri (ARPU), finansal yılın birinci çeyreğinde 22,1 TL olarak gerçekleşti. 

Veri gelirlerinde %50 büyüme

Vodafone Türkiye'nin bu çeyrekte abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10,3 puan artışla %36’lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %50 arttı. 

Kurumsal segment gelirlerinde %16’lık büyüme

Kurumsal alandaki global birikimlerini Türkiye’ye hızlı bir şekilde aktararak, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel makineler arası iletişimde inovatif çözümler geliştiren “İşOrtağım” platformu ve “Toplam İletişim Hizmetleri Stratejisi” ile kurumsal segmentteki büyümesini sürdüren şirket, kurumsal mobil servis gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre %16*** oranında artırdı. 

Müşteri memnuniyeti ile  “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen mobil operatörü” 

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyeti odaklı programı sayesinde Net Tavsiye Skoru’ndaki lider konumunu bu çeyrekte de sürdürdü. 

2014-15 mali yıl birinci çeyrek performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt şöyle konuştu: 

“2014-15 mali yılının ilk çeyreği; bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin istikrarlı büyümemize katkı sağladığı bir dönem oldu. Vodafone Türkiye olarak odağımıza yatırımı alarak Türkiye’nin dijital geleceğinin lideri olma vizyonumuzla hedeflerimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Geçen finansal yıl sonunda bir yatırım taahhüdünde bulunarak, gelecek iki yılda, Vodafone Grubu’nun Spring Projesi doğrultusunda Türkiye’ye ayırdığı kaynağın da eklenmesiyle, ‘2 yılda toplam 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacağız’ dedik. Bu doğrultuda istikrarlı büyümemizi yatırım odağından uzaklaşmadan devam ettireceğiz.”  

Vodafone Türkiye’nin bu çeyrekte hayata geçirdiği çalışmalar hakkında da bilgi veren Öğüt şöyle devam etti: 

“Dijital Dönüşüm Hareketi adlı stratejik yatırım programının ana kalemlerini ‘Dijital Bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları’, ‘Toplumsal Gelişim için Sosyal Yatırımlar’ ve ‘Mükemmel Müşteri Deneyimi için Hizmet
Yatırımları’ oluşturuyor. 2014-15 mali yılının ilk çeyreğinde bu üç alanda da önemli adımlar atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

‘Dijital bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları’mız kapsamında 4G’yi uluslararası dolaşıma açtık. Artık, 4G özellikli cihaz sahibi müşterilerimiz; İtalya, İspanya, Yunanistan Romanya ve Portekiz gibi ülkelere yapacakları ziyaretlerde, RED tarifeleriyle Türkiye’deymiş gibi ücretlendirilerek bu teknolojinin olanaklarını deneyimleyebiliyorlar.

‘Toplumsal Gelişim için Sosyal Yatırımlar’ kapsamında, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Düşler Akademisi Projesi çerçevesinde son olarak İstanbul Ataşehir’den sonra Antalya Kaş merkezini de hizmete açtık. Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanını sunmaktan mutluluk duyduk. Yine bu çeyrekte sosyal yatırımlarımız içinde kültür-sanat ve spor da geniş yer buldu. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile 5 bine yakın maratoncunun dünyanın sayılı parkurlarından biri olan Tarihi Yarımada’da yarışmasını sağladık. Vodafone FreeZone 17. Liselerarası Müzik Yarışması ile Türkiye’nin her yerinden 338 liseden öğrencinin heyecanına ortak olduk. Diğer yandan Vodafone mağazalarımızı yenileyerek ‘Mükemmel Müşteri Deneyimi için Hizmet Yatırımları’mızı devam ettirdik. Bu dönemde olduğu gibi gelecekte de ülkemizin mobil iletişim altyapısına ve sosyal sorumluluk alanlarına yatırımlarımızla, toplumumuza değer yaratma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159