Asist Turizm Başkanı Mehmet Fakkasoğlu: 2021 Turizm Sezonu için sinyaller olumlu

banner113

Herkes umutlu bu yıl için. Bodrumlu turizmciler pandemiye rağmen 2020’den memnun, çünkü pandemi vesilesiyle hiç beklentisiz girdikleri sezon umulmadık derecede iyi geçti. Ekim ve Kasım ayında hâlâ çalışıyorlardı. 2021 yılına yönelik değerlendirme yapmak henüz erken, ancak Nisan ayında biraz daha belirginleşir. Ama alınan sinyaller olumlu. Büyük acenteler ve tur operatörlerinden gelen rezervasyon verileri iyiye gidilen bir seviyeyi gösteriyor.

banner114
RÖPORTAJ 20.02.2021, 16:01 Taşıma Dünyası
Asist Turizm Başkanı Mehmet Fakkasoğlu: 2021 Turizm Sezonu için sinyaller olumlu

Röportaj: Erkan Yılmaz

Asist Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fakkasoğlu, 17 adet Temsa Prestij SX araç yatırımının ardından Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. 

En iyi savunma saldırıdır
Mehmet Fakkasoğlu, yaşanan bu zorlu süreçte yatırım yapmasını, ‘En iyi savunma, saldırıdır’ olarak açıklıyor: “Bu doğrultu da ilerliyoruz. Saldırı yapacak alanları da yaratıyoruz. Arabaları kapının önüne koymak için almıyoruz, hepsi görevinin başında, çalışıyor. Aynı işi 20 yıldır yapınca bilinen bir marka haline geliyorsunuz. Hizmeti nasıl verdiğiniz çok iyi biliniyor ve tercih sebebi de oluyorsunuz.” 

Bodrumlu turizmci 2020’den memnun

Bodrumlu turizmcilerin pandemiye rağmen 2020 yılından memnun olduğunu belirten Mehmet Fakkasoğlu, “Dünyadaki pandemi vesilesiyle hiç beklentisiz girdiğimiz sezon umulmadık derecede iyi geçti. Aradaki fark sezonun uzamasıyla kapatıldı. Biz Ekim ve Kasım ayında hâlâ çalışıyorduk. Bodrum’da, diğer turizm merkezlerinin aksine, birçok otel açıktı. Açılmayanların payını da diğerleri alınca doluluk daha da yüksek oldu. Bodrum’da esnaf arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında 2020 yılından herkes memnun. Beklentiler karşılandı, hedefler tutmuş durumda” dedi.

Bu yıl için de herkes umutlu 

2021 yılına yönelik değerlendirme yapmanın henüz erken olduğunu belirten Mehmet Fakkasoğlu, “Nisan ayında biraz daha önümüzü görebiliriz. Ama aldığımız sinyaller olumlu. Herkes umutlu bu yıl için. Büyük acenteler ve tur operatörlerinden aldığımız rezervasyon verileri iyiye gidilen bir seviyeyi gösteriyor. İnsanlar artık pes etmiş durumda. Bir yerden sonra, ‘ne olacaksa olsun’ kıvamında. Ben inanıyorum ki insanlar son 3 aydır ‘aşı bulundu, şunu bir görelim buraya kadar dayandık, bir iki aya kadar şu aşı sürecini takip edelim’ diyerek kendini dışarı atmıyor. Ama bu süreç Mayıs ayına kadar ne olursa olsun, zihniyetine dönüşecek. Bunu zengin müşteri tarafında da, daha az gelir grubunda da gördük. İnsanlar tatile çıkıyor, alışkanlıklar değişiyor ama neticede tatil yapılıyor. İnsanlar villa kiralamayı tercih ederek tatilini yaptı. Lüks taşımacılık tarafımız görebileceği maksimum düzeyi gördü. Umudumuz iyi bir sezon olması. Temennim, kazasız belasız, herkesin mutlu olacağı bir sezon. Yola umutsuz şekilde çıkarsak zaten başarıyı elde edemeyiz. Umutlu olmak bir mecburiyet. Her şeyden önce umudumuz olacak. Biz mücadele edeceğiz. Şartlar zor, ülkenin ekonomisi ortada. Zaten birkaç sıfır yeniğiz, ama bu bile umudumuzu yitirmemiz için yeterli gerekçeler değil. İnsanlar bunun farkında; bununla yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Hiiyen, hayatımızda daha önemli bir yer kaplıyor. Bu virüs var ve bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Biz sağlıklı taşıma sürecine yönelik birçok makine aldık. Günde bir kere değil, kimi zaman üç kez ilaçlama yaptık. Verebildiğimiz kadar önem verdik ve çok şükür bu süreçte kötü bir sonuç yaşamadık” dedi.

Taş yerinde ağırdır

Mehmet Fakkasoğlu, Bodrum dışında faaliyet göstermemelerini ‘Biz açgözlü değiliz’ diyerek açıklıyor: “Yoksa İstanbul’da da iş var. Tanıdığımız insanlar, ‘gel bu operasyonu burada da oturt’ diyorlar ama yaptığımız iş yeterli. Bizim için bu iş kâfi. Taş yerinde ağırdır. Biz buradaki operasyonu layıkıyla yapabiliyoruz. Yoksa diğer illerdeki operasyonunu buradaki kadar yapıp yapamayacağımız muamma. Hiç denemedik. Mahçup olmak korkutur beni” dedi.

İş süreçlerinde değişen bir şey olmayacak

Mehmet Fakkasoğlu, herkes tarafından dile getirilen ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ cümlesini de değerlendirdi: “Ben bunu duyduğumda ‘eskisi gibi olmayacak olan ne’ diye soruyorum. Eski hayatımızı yaşıyoruz. Maske mi eskisi gibi olmayacak dedirten? Bir süre sonra o da normalleşecek. İş süreçlerinde, benim bildiğim kadarıyla, değişen bir şey olmayacak. Yatırım yapıp yapmamak, az veya çok yapmak kişinin bireysel tercihi. Bunu genele yaymak zor. Neticede herkes ticaret yapıyor, aldığınız gelir oranında risk alıyorsunuz. Bu tercih. Kimisi hiç borçlanmaz, kimisi risklere sonuna kadar göğüs gerer. Eskisi kadar yapmadığım ne var benim hayatımda, onu ben bilmiyorum. Hijyen süreçleri, araçların temizliği denilirse, aslında bu bizim faydamıza. Pandemi olmasa da yapsaymışız daha iyi olurmuş. ■

Antalya Oto

Asist Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fakkasoğlu, araçların satışını gerçekleştiren Antalya Oto’dan memnuniyetini de dile getirdi: “Antalya Oto henüz yeni bir bayi olmasına rağmen son derece dikkatli şekilde her aşamayı takip ederek, sıfır hata ile süreci tamamladılar. Tebrik ediyorum kendilerini.” 

Midibüslerin tamamı Temsa 

Temsa Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ, “Asist Turizm, Bodrum’un en önde gelen firmaları arasında, her zaman iş birliği içinde olmaktan mutluluk duyduğumuz bir firma. Araç parkını sürekli büyüten firmanın 57 araçlık midibüs segmentinde tek marka olmak bizim için çok kıymetli. 17 adet Temsa Prestij SX’in firmaya hayırlı olmasını diliyorum. Umarız 2021 yılında pandemi sürecini atlatırız ve ülkemizin en önemli sektörleri arasında yer alan turizm özlediği hareketliliğe kavuşur ” dedi.

Doğru çözümler üretmek önemli

Temsa Yurtiçi Satış Müdürü İrfan Özsevim, “Asist Turizm, verdiği kaliteli hizmetle fark yaratıyor, tam anlamıyla VIP hizmet sunuyor. 10 yıldır devam eden işbirliği sürecinden tabii ki çok memnunuz. Her koşulda yanında olmaya özen gösteriyoruz. Yatırım kararı aldığında doğru çözümler üretmek amacıyla elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İşbirliğimiz 17 adet ile kalmayacak, yine yeni araç teslimatları yapacağız. Prestij SX araçların Asist Turizm’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Temsa’dan Asist Turizm’e 17 Prestij SX

Bodrum’da VIP transfer ve araç kiralama alanında hizmet veren Asist Turizm, tamamı Temsa’dan oluşan araç filosuna 17 adet 2021 model Prestij SX daha ekledi. Araçların satışını Temsa bayii Antalya Oto gerçekleştirdi. Asist Turizm’in yeni alımla birlikte filosundaki Temsa markalı araç sayısı 57 oldu. Firma 2021 yılı içinde 12 adet Prestij SX alımı daha planlıyor. 

Asist Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fakkasoğlu:

Araçları düzenlenen törenle Temsa Yurtiçi Satış Müdürü İrfan Özsevim’den teslim alırken, “Temsa’dan ilk aracı 2011 yılında aldım. 10 yıldır işbirliği sürecimiz sorunsuz devam ediyor. Temsa tercihimizde diyalog süreçlerinin çok önemli payı var. Otobüs tarafında, yeni yatırım süreçlerinde tercihi daha çok ikili ilişkiler belirliyor. İrfan Özsevim yeri geliyor, bizim için çözümler üretiyor. Satış öncesinde de, sonrasında bu destekleri görüyoruz. Daha araç alımı konuşulurken, teklifler verilirken projeler üretiliyor. Bu çok önemli. Bir araç almak herkesin yapabileceği bir adım. Ama araçları doğru zamanda doğru şekilde almak çok önemli. Temsa Prestij araçların en belirgin özelliği muadillerine göre yüzde 10’luk bir fark sağladığı yakıt tasarrufu. Prestij’lerde, bugüne kadar, ikinci el konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadık, karar verdiğimiz anda zorlanmadan sattık. Temsa yönetimine de bu işbirliği sürecinde gösterdikleri ilgi ve destekler için teşekkür ediyorum. Yatırım süreci bununla da bitmeyecek 12 adet Temsa Prestij SX alım planımız daha var” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159